Автор Тема: Цикъл Слънце - Сатурн  (Прочетена 16447 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Цикъл Слънце - Сатурн
« Отговор #15 -: Октомври 20, 2022, 11:00:01 am »
Стеличка, в продължение на няколко месеца, щеш не щеш си се адаптира към забавеното темпо, с което си случваш делата, в случая по Сатурн; примирила си се, че в посочените сфери, си в "болничен престой"; приела си някак  пречките, страховете си, в тези сфери; като в леко сънено състояние и  живееш  къде по старому, къде пробваш колебливо нещо, което да освежи дома, в който си като унесен, но  не ти е познато, няма все още форма и изведнъж трябва да се качиш ... на ракета ?!
Обратно, когато една планета е готова да спре, за да се обърне ретрогрдно, тя постепено забавя темпото и сме забелязали, че много преди точния момент на ретро фазата, вече делата в посочениет сфери, не носят обичайния си ефект.
По-често при Меркурий има неприятни ситуации, когато е стационарно-директен, понеже той е най-близо до Слънцето и най-бързо сменя фази. При него всичко е рязко- спиране, скриване, появяване. Дето се вика :който видял, видял, който разбрал, разбрал. :)
За Сатурн не е така рязко, но е по-мъчително, това преминаване от ретро период към директно движение.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7612
« Отговор #16 -: Октомври 21, 2022, 12:41:37 pm »
Сатурн ще спре стационарен в точен квадрат с Венерата на мъжа ми. Профекция асц му е в Овен. Вече се чувства напрежение, има някакъв особен невървеж по 2/3ти домове в натала му.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #17 -: Октомври 22, 2022, 10:19:12 pm »
Сатурн ще спре стационарен в точен квадрат с Венерата на мъжа ми. Профекция асц му е в Овен. Вече се чувства напрежение, има някакъв особен невървеж по 2/3ти домове в натала му.
При мен е тригон с Венера и на по-малко от 2* нат.Сатурн в 5д.

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #18 -: Октомври 24, 2022, 07:25:55 am »
Благодаря ти Рени!Хубав ден ти желая! ;)

Рени

• Hero Member
« Отговор #19 -: Октомври 24, 2022, 01:23:30 pm »
Благодаря ти Рени!Хубав ден ти желая! ;)

Благодаря, Стреличка ! Усмихнат ден и на теб !  ;) :-*
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
« Отговор #20 -: Февруари 08, 2023, 06:10:32 am »
Нов цикъл Слънце/Сатурн на 16.02.23г.в 27*на знак водолей.Неаспектиран,някак самотни стоят,но пък енергията е доста силна,тронов Сатурн и заточено Слънце.
При мен цикълът е съвпад с нат.Слънце в 10 дом ,упр.на 4ти.

Магика

• Full Member
  • Публикации: 139
« Отговор #21 -: Юни 03, 2023, 10:08:25 pm »
Цитата е наРени от темата за  транзитите на Сатутн:
Цитат
Първа квадратура от цикъла Слънце-Сатурн, в 6 * на подвижния кръст. Трудна, защото Сатурн води аспекта и държи контрола. Сега се съблюдават как работят правила, закони, норми и в личен, и в обществен план. Който не спазва дисциплина, ред, не е последователен в действия и дейности, системата, към която принадлежи го изхвърля. Според това, коя фигура е най-високо в личната ни, и в обществена йерархия, ще е под натиск и всяко неправомерно действия наказано или спира да бъде важна, авторитетна,  както за нас, така и за обществото. Личните ни планове свързани с градеж и стабилизация е пожелателно да следват строги правила. Нашите Мотото на периода до първа стационарна фаза на Сатурн е " трябва, длъжен съм  да изпълнявам задълженията си без право на отстъпка", в противен случай следват загуби, нещастни ситуации, болести. Дългът чака. По-труден период за родените с главни оси в подвижни знаци или управители на 1 и 10 домове в такива; онези със Светила в посочения градус и които имат Сатурн със слаб статус. Тези, които са родени, в тази фаза от цикъла Слънце- Сатурн, най-силно ще усетят влиянието на силен чужд авторитет.
« Последна редакция: Юни 03, 2023, 10:10:02 pm от Магика »

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #22 -: Ноември 03, 2023, 06:32:38 am »

Стационарно-директните периоди са по-опасни от ретро и стационарно-ретроградните.

Цитирам Рени във връзка с предстоящото тръгване на Сатурн и то в нулевия градус на риби. С предстоящото новолуние и цикъла слънце Марс да видим какво предстои.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #23 -: Декември 06, 2023, 06:51:29 am »
Нов цикъл слънце Сатурн в риби

28.02.2024 г. 9 риби
9.06.2024 г. квадратура 19 близнаци риби
8.09.2024 г. кулминация 16 дева риби
4.12.2024 г. последна квадратура 13 стрелец риби
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #24 -: Декември 06, 2023, 07:58:16 am »
Предишния съвпад със Слънце в 10д,упр.на 4ти.Занимаваме се с ремонти на къщи,стари и нови,майстори всякакви минаха и предстои продължение.
Новият цикъл в риби ,ще е почти на к11(7*),надявам се при сина ми партньорствата да се активират,щото ще е опозиция на Слънцето му в 9ти.Трябва да се дипломира.
При мен няма точни аспекти с планети,но к11/к5 е задействано,което са и 8ми домове на родители.Сатурн при мен е упр.на 9 и 10 домове,Слънцето на 4ти.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #25 -: Май 22, 2024, 05:17:23 am »
Понеже наближава квадрата Слънце/Сатурн в 19*близнаци/риби,като Сатурн хвърля ляв аспект към Слънце,в транзитната карта ,Венера е съвпад с наталната ми Луна,а транзитен Юпитер е на асц ми.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #26 -: Юни 13, 2024, 02:21:49 pm »
квадратурата им засегна мои 10д и 7д. – Слънце У12 в 10ти, Сатурн У5,6 в 7д. , ами точно в самия ден дете № 2 по 7д говори с баща си , брачния ми партньор по 7д., да се оплаква от мен, че съм ѝ изяла кексчето, а реално тя не го искаше, подмятаха се в хладилника 5 кексчета, които украсих с крем, останалите внучето ги хапна без крем предните дни. Направих нова партида кексчета, този път всички украсих със сметана, пратих снимка на мъжа да покажа, че съм изпълнила заръката му да направя кесчета на детето  :D Ох, те нали и двамата са с лъвска луна - дай им да драматизират и правят от мухата слон.

Рени

• Hero Member
« Отговор #27 -: Септември 11, 2024, 10:33:03 am »
Сатурн смени фаза, след кулминацията си на 8 септември. Проверка на задължения, дългове, отговорности, страхове, амбиции, градеж. При адекватна преценка за същите и тяхното спазване сега предстои материализиране на реалистични проекти, ако не- разпад. Сега е времето на категоричните резултати като за последователните, издръжливите, праволинейните ще е задоволителен, за останалите тип загуба . Ако преценката не е добра много от амбициите и плановете рухват. Но пък до следващия цикъл малко можем да отпуснем юздите на "трябва" и даже да не сме толкова дисциплинирани да постигаме резултати.

В годишната карта кулминацията на цикъла се случва в заключени 1-7 домове и съответно в тези сфери предстоят обрати, но и предпоставки за съгласуване. Сатурн е у1 дом и ако 4 месеца е имало разногласия по аналогиите на 1-7, сега ще има условия за "стискане на ръцете" като повода ще е на материално ниво.