Автор Тема: Дорифорий и Возничий на Слънцето  (Прочетена 10866 пъти)

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
Re: Дорифорий и Возничий на Слънцето
« Отговор #15 -: Октомври 18, 2016, 12:04:09 am »
При мен има кажи-речи пълно съответствие, ако гледам разглеждам Слънцето като водещо светило. С Луната, както би следвало, не ми се връза особено. Всъщност и двете светила си имат дорифории, но при Луната е чрез аспект, докато при Слънцето физически е разположен на съответното място и е по-осезаем. Не изключвам да се дължи на силата на планетата по принцип (пада се алмутен на картата), но и описанията на ауригите са по-близки за Слънцето. И пак — вероятно защото знакът, където е ауригата, е силно акцентиран. Сложно ми е да отделя застъпващите се влияния едно от друго.
« Последна редакция: Октомври 18, 2016, 12:18:48 am от Reptil »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #16 -: Октомври 18, 2016, 12:19:28 am »
Ако направим аналог с обграждането на Луната, принципът е следният:
- по планета в 12 дом от Луна е потенциалът, с който идваш; изворът, от който черпиш ресурси /Дорифорий/
- по планета във 2 дом от Луна е енергията, която те "захранва" в настоящия живот, т.е. новопостъпваща /Возничий/

В тоя ред на мисли, нося и раздавам с пълни шепи от Юпитер, но хранилката ми в тоя живот е сатурнова, това ми се сервира на масата. Абсолютно вярно.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #17 -: Октомври 18, 2016, 10:19:08 am »
Съвсем се омота работата. Возничият се оказва току отпред, току отзад на светилото, в един и същи текст.

Не е толкова омотана. Просто отчитай източна и западна планета. Така е най-ясно.
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

eastra

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #18 -: Март 06, 2017, 09:09:12 pm »
Ако направим аналог с обграждането на Луната, принципът е следният:
- по планета в 12 дом от Луна е потенциалът, с който идваш; изворът, от който черпиш ресурси /Дорифорий/
- по планета във 2 дом от Луна е енергията, която те "захранва" в настоящия живот, т.е. новопостъпваща /Возничий/

В тоя ред на мисли, нося и раздавам с пълни шепи от Юпитер, но хранилката ми в тоя живот е сатурнова, това ми се сервира на масата. Абсолютно вярно.
:clap: Хорошо сказано!

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4571
« Отговор #19 -: Март 06, 2017, 09:56:45 pm »
Плутончу мутончу и други такива дребни планетоиди стават ли за дорифорий и возничой или не го бръснем за слива и смятаме само ябълки и круши-Венета  Меркур и до Сатурчу  ;D

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #20 -: Март 06, 2017, 10:00:21 pm »
В руската школа вероятно вземат и транссатурновите под внимание. Но концепцията е от Античността, тогава са използвали септенера. Още в херметичната доктрина се споменава за седемте блуждаещи планети и неподвижните звезди.

Ребека

• Hero Member
« Отговор #21 -: Март 06, 2017, 10:25:31 pm »
Ами тогава като се има в предвид, че при много се пада Меркурий съм озадачена, или по-скоро ум царува, ум робува ум патки пасе. Какъв е тоя безумен Меркурий дорифор, при много -конникът без глава, низшата октава или се гледат и аспектите на така наречения меркур, щото ми е необяснимо как почти 1/ 3 от населението с дорифорий мерк са с бъгнат чип в главата  :017: Вятър и мъгла-не се заблуждавайте тези дето Меркурий ви е дорифорий-масово е и повечето сте толкова кухи, че не е нужно да се хвалите ,радвате и кичите с картонена корона липсващата глава. Много повърхностно  :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #22 -: Март 06, 2017, 11:59:21 pm »
По тази логика всички трябва да са брилянтно умни, на който Меркурий му е дорифорий и особено в съвпад със Слънцето, както казваше навремето една медийна астроложка.  ;D

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #23 -: Март 07, 2017, 12:07:06 am »
Тц тц тц
Значи преди да изпишите три празни поста, може да прочетете внимателно
Тука не пише "много са умни"

Цитат
Для самовыражения нужны контакты, общение, связи, информация. Все это будет стимулом для его творческого роста. Такого человека нельзя изолировать от общества. Он должен постоянно учиться, получать новую информацию, обучаться языкам, больше находиться в коллективе. В среде своих родственников и соседей он м.б. достаточно яркой личностью. Из таких людей получаются хорошие секретари-референты, журналисты, переводчики, менеджеры, шоферы, научные деятели.

Ребека

• Hero Member
« Отговор #24 -: Март 07, 2017, 12:21:40 am »
Значи!!Преди да изпише празни поста, моята семпла астро персона със дорифорий още по-семплия Сатурчо/ щото  толкоз ми е черен че само за плашило в Тартар става амаа айде/, че прочетох писаници в 3 други сайта, а туй го прескочих да не се мъчъ на руски :012:   ПС.   аа ,добре, няма да се сърдя, не ми е сатурчо, тук горе приемат и Уран за дорифорий-отървах се от позор, вече става  ;D
« Последна редакция: Март 07, 2017, 12:26:50 am от Ребека »

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #25 -: Март 07, 2017, 01:03:04 am »
Ма много ме дразните с този руски, да не сме в руски форум, нищо не разбирам

Papy

• Hero Member
« Отговор #26 -: Март 07, 2017, 07:58:56 am »

И ти си права (и малка :) )

За да се самоизразят, е нужна комуникация, контакти, връзки,  информация. Всичко това ще бъде стимул за творческия растеж. Такъв човек не може да се изолира от обществото. Той трябва постоянно да учи, да получава нова информация, да научава език, за да бъде в отбора. Сред неговите роднини и съседи, той може да бъде достатъчно ярка личност. От такива хора стават добри секретари, секретарки, журналисти, преводачи, мениджъри, шофьори, учени.

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #27 -: Март 07, 2017, 08:23:02 am »

Е, хайде сега, и на английски се пускат цели страници, а не всички го разбират. Но не се реагира.
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #28 -: Март 07, 2017, 10:09:10 am »
Е, хайде сега, и на английски се пускат цели страници, а не всички го разбират. Но не се реагира.

А щом съм стигнала до забележка, значи се прекалява, тази тема 90% е на руски. Стреличка и Акрукс редовно ми идва да ги хвана за гушите /не буквално/, особено Стреличка цели фермани изписва.

После ще си почистя спама.

Papy

• Hero Member
« Отговор #29 -: Март 07, 2017, 10:22:10 am »
Намирам преведеното за вярно за мен, за секретарка ставам, карам прилично, обичам приказки и информация, не знам много езици, но се оправям