При мен Меркурий тропна хорце върху Луната ми - У5 в 6 дом. Там, около нея - тръгна назад, направи долен съвпад, там беше и слънчевото затъмнение. Сега напуска терена, и до излизане от Лъв - няма да има други срещи от III вид. На 06.09 ще направи един тригон със Слънцето ми (У6 в 10 дом), който едва ли ще усетя разтърсващо. Няма да пътуваме и ще съм с децата
По интересното следва в Дева - ще застане на Десцендента, където ще направи опозиция на транзитен Нептун на Асцендента (15.09). Малко преди това (09.09) на тази точка ще има новолуние. Оста Асцендент/Десцендент ще бъде активирана от двете страни. Не е фрапиращо, че Меркурий се движи около Слънцето, по-скоро особеното е, че на чувствителни точки в картата ми има новолуние и меркуриев съвпад - първо върху луната ми, а сега и върху десцендента.
На този етап промяната в ежедневието (Луната в 6 дом) идва от това, че мъжът ми тръгна на работа и това рефлектира на бита ни. Тук мога да отнеса и докосването до Десцендента. Но очакванията ми са, че няма да е само това, макар и то съвсем да не е малко.
Горният съвпад ще бъде в края на знака в квадрат със Слънцето ми У6. Аз мисля тогава да си взема отпуска и да си остана няколко дни у дома.
И да допълня относно оста Асцендент/Десцендент - по дирекции сменя знак, а по прогресии - пр.Луна е върху АС. Явно ще има събития.