Автор Тема: Здравословни проблеми  (Прочетена 34109 пъти)

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
Re: Здравословни проблеми
« Отговор #105 -: Ноември 15, 2017, 05:42:48 pm »
Родопис, спазми на дебелото черво?

rodopis

• Sr. Member
  • Публикации: 306
« Отговор #106 -: Ноември 15, 2017, 06:01:11 pm »
Рени, ще те прочета пак, че трябва да осмисля написаното
Uran, такова определение не бях чувала, но е напълно възможно. Вляво под реброто, като контракции, с шумове и болка. Моя приятелка казва, че трябва да е бъбрек, защото там не минава червото, то е по-вдясно,  а по-скоро бъбрек, който има проблем и прави контракции "ръчка" червото. Сега ще търся пак ехограф.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #107 -: Ноември 15, 2017, 06:23:29 pm »
Вляво под реброто, като контракции, с шумове и болка. Моя приятелка казва, че трябва да е бъбрек, защото там не минава червото, то е по-вдясно,  а по-скоро бъбрек, който има проблем и прави контракции "ръчка" червото. Сега ще търся пак ехограф.
дебелото черво минава оттам, бъбреците са отзад на кръста, в областта тазобедрените стави, болката при криза е нечовешка, правила съм, имах камък с кристалчета по него, бях припаднала от болка, после като слезе в легенчето ме наболваше леко отпред , но отдолу където е матката, а не горе под ребрата  :) Под ребрата отляво е стомаха, а под него минава дебелото черво

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #108 -: Ноември 15, 2017, 06:48:47 pm »
Болката при спазъм на дебелото черво е подобна. Усещането е - все едно ще се разкъсаш.
Тези спазми могат да бъдат провокирани от определен тип храна -  пресни краставици, примерно, които са твърда храна, натъпкана с пестициди.
Дебелото черво отговаря на Плутон, мисля.
« Последна редакция: Ноември 15, 2017, 07:05:36 pm от Uran »

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #109 -: Ноември 15, 2017, 07:20:56 pm »
Може и това да е, тепърва пак ще се влача по доктори. Храната за една година я въртях как ли не, махала съм напълно зеленчуци, махала съм плодове, карала съм само на мляко и не и не и гладна да стоя пак си има такъв проблем, като започне и около 3 седмици не спира. Пробвала и съм и обратното сега лятото- ям различни комбинации, за да го провокирам- няма проблем, кротко си седи. От както стана студено времето и Уран ретро тръгнаха нещата.
Да и аз си мисля, че е виновен Плутон с неговите опозиции към стелиума, защото и той ме подпука от 2 години...

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #110 -: Ноември 15, 2017, 09:26:13 pm »
Прилича на нервна карта, но за всеки случай да попитам-тест за млечна и глутенова непоносимост си правила, нали?

Задължително спорт

Ако спираш храна, трябва поне 2 седмици, за да видиш ефект

Пробвала ли си продукти на Хималая?

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #111 -: Ноември 16, 2017, 05:54:07 am »
Papy, какво означава нервна карта?
Спортувам редовно. Да правила съм тест, с млечните нямам проблем (но ги избягвам заради щитовидната и си позволявам само кисело мляко) и имам глутенова непоносимост т.е. не ям глутен отдавна.
Ами то си откарва по две седмици, че и повече.
Продукти на Хималая не съм пробвала, ще разгледам. :) :-*

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #112 -: Ноември 16, 2017, 08:51:50 am »
Ами значи, че си склонна да задържаш/натрупваш напрежение, при стелиумите винаги е така, но при теб има допълнителни фактори заради меркурий

Виж това

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #113 -: Ноември 16, 2017, 09:55:59 am »
Рени, ще те прочета пак, че трябва да осмисля написаното
Uran, такова определение не бях чувала, но е напълно възможно. Вляво под реброто, като контракции, с шумове и болка. Моя приятелка казва, че трябва да е бъбрек, защото там не минава червото, то е по-вдясно,  а по-скоро бъбрек, който има проблем и прави контракции "ръчка" червото. Сега ще търся пак ехограф.

Родопис,препоръчвам ти Еньо Миланов от Симеоново,ирисо диагностига и лекува с билки,на мен ми помогна преди много години с храносмилателни проблеми след вирусен хепатит
пих билките му  +диета №6  един месец стриктно и оттогава нямам проблеми,иначе няколко години през есента се обостряха редовно ,през останолото време ремис

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #114 -: Ноември 16, 2017, 10:10:56 am »
Благодаря Ви! Ще го потърся този човек и ще ида при него за консултация  :)
Допълвам- записах си направо час за днес. Да видим  :)
« Последна редакция: Ноември 16, 2017, 11:20:54 am от rodopis »

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #115 -: Ноември 16, 2017, 11:37:39 am »
Ами значи, че си склонна да задържаш/натрупваш напрежение, при стелиумите винаги е така, но при теб има допълнителни фактори заради меркурий

Виж това
Благодаря! Ще го пробвам и него, то колко неща изпих не ми пречи и това да пробвам. Забелязала съм, че чай от джинджифил помага, а в съставките на тази добавка видях, че има и джинджифил.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #116 -: Ноември 16, 2017, 12:03:54 pm »
Родопис, спри и се уедини, за да усетиш от какво се нуждаеш и по рождение, и сега в периода- ти си със стелиум в Рак. Събери се не се разтичай, започвайки да отразяваш/пробваш всичко предложено и изложено- ти знаеш , Луната ти отива към съвпад Слънце, как да се самосъхраняваш. Да покровителствам и да контролирам можеш да замениш с да се/ме глезят. Излязла си по-задълго на сушата, на брега, ракът е земноводно, редувай "на плажа" с "във водата" или амбиция с традиция, подредено с близост, чисто/перфектно с въображение. Лишила си се от всичко, което ти носи наслада, настроение. Кога за последно си била ексцентрична, различна? Ти си упорита, но не си навита да "стреляш по-надалеч от дома ". Юпитер Стрелец ретро, стелиум в Рак-не прекалявай с изискванията си към тялото- Венера в Дева, Асц Дева, Меркурий до Слънце. Водата има нужда да тече свободно ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Happy58

• Гост
« Отговор #117 -: Ноември 16, 2017, 02:57:19 pm »
Родопис, да се включа за малко, щото то така отстрани наистина много лесно се дават съвети. Толкова много неща ти бяха казани, че сигурно съвсем си се пообъркала.

За спешна помощ :) - казваш, че джинджифила ти помага - ами тогава го ползвай. При него не може да се получат обратни ефекти.
За начало - що не си направиш един хорар и да го пуснеш във форума - а що не и сама да си го погледнеш - защото ти имаш интуицията и сама да си отговориш, но предпочиташ да чуваш другите мнения. Аз лично така направих - и като видях къде е огнището, започнах с алтернативните науки. Но не бързай с лекарства и процедури. Дай си време да ги обмислиш, да ги почувстваш.
За настройка - в предния пост Рени ти е дала много хубав съвет. Отиди ако трябва до някаква река, езеро - позволи на Рака да ти помогне. Усамоти се, дай си време да откриеш себе си, какво искаш, как го искаш - или по-точно, какво е необходимо, за да се чувстваш уютно в този живот.

И когато се поуспокоеш, се заеми да си изясниш причината за неразположението.

Искаш Плутон да е виновника :) - ами, ОК - да кажем, че е той - той влиза в опозиция с меркурий/Слънце, Рак, 10 дом. И искаш или не, промени по тях ще има - въпросът е, ти ще им съдействаш ли или ще се бунтуваш. За момента за мен е второто - тези спазми и газове са си точно бунтуване.
Наталният ти Плутон е във 2 дом, в комплект със Сатурн - невероятна издържливост при печелене на пари. Но, нали знаеш, че точно там, където е Плутон, падането може да е много жестоко - в твоя случай - ако не освободиш малко хватката с тези финанси, ще дойде момент, в който нещо друго ще стане по-важно от тях, а това може да е просто оцеляването на чисто физическо ниво - 2 дом.

За СЛВ - пътя по СЛв винаги е труден. Но в случая, четейки твоите постове, мисля, че не посоката ти е грешна, а начина, по който го правиш. Прочети си за СЛВ Близнаци - това с 10 дом е ясно.

А в даден монет ти трябва да обърнеш внимание и на Нептун - той ти е важен - писах ти преди- защото е съвпад с ЮЛв, а У2 ти е в 12 дом.

Нумерологично - спомням си, че беше родена на 10-ти и сега виждам, че и ЖП11 имаш. Можеш, ако желаеш, да прочетеш какво съм писала за ЖП11. И ти гарантирам, че то "работи" - при вас няма прошка или поправителен. А за 10-ките - тези мили, нежни чаровници :) - знаете, че нещото, което сте намислили/правили/искали вече не ви е от полза, че трябва нещо да се промени ... но! не можете да се откажете - е, ЖП11 ще се погрижи, ако ти доброволно не го направиш.

Сори, ако звуча поучително, или рязко, или каквото и да е, но ... няма как по друг начин да го кажа - това си е общо качество на хората - реагират, когато ни сръчкат :). И мен ме ръчкат много жестоко последните 3 месеци - тамън си мисля, че вече съм се справила и .... хоп, отново изпитче и тренировка :)

Докато ти гледах картата, забелязах интересната синастрия между двете ни :) - предимно 3/9-домни теми :)

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #118 -: Ноември 16, 2017, 05:52:28 pm »
Чета ви докато чакам за преглед. Минах ирисовата диагностика, черен дроб, жлъчка, панкреас- ОК, обострен колит и гастрит, много стрес и умора ( това според мен важи за всеки). Даде ми тинктура и чай, купих ги мисля да ги почна от утре.
Рени, права си- последните години съм като робот, чувствам, че живея като си ограничавам природата.. трябва да се отпусна, а не мога. Много страхове започнаха след 2014- та, откакто прекъснах брутално всякакви връзки със семейството ми, този шок явно се оказа труден за преглъщане, оттогава се промених, оттогава тръгна здравето надолу. Ще мисля върху това, което си ми писала.
Happy58, дай линк, къде да чета за 11- ката. И тя ми лази по нервите, крайностите си личат, стремя се към баланс, като уж го постигна почва да ме ръчкат амбиции. Усещам и силата, но трудно я направлявам, особено като съм в подчинена позиция го играя 2-ка и имам чувството, че затова ми се руши здравето. На 10- то число съм, да. А Нептун, аз рисувам доста добре, пиша, но не е всекидневно. За плуването ще се опитам събота/ неделя. Много се радвам, че включиха толкова много хора.  :58:
Трябва да се справя със себе си, всички съвети са добре дошли. Преди години не слушах другите, но напоследък имам нужда от страничен поглед, сякаш съм изгубила себе си.
Чакам за Ехо и ще допълня по- късно

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #119 -: Ноември 16, 2017, 05:53:08 pm »
Родопис, напълно е възможно от някакви тревоги и понасяне на ситуация, която ти носи дискомфорт, да се случва това. Особено ако вършиш по задължение нещо, което не ти носи удоволствие, а по-скоро го усещаш като бреме, дълг. Сега се сетих, че имах подобни симптоми в последната си служба, където стисках зъби и търпях гадната атмосфера и множество извънредни ангажименти заради сигурността и заплатата. Освен това трябваше да върша задължения, неотговарящи на моя образователен ценз, изпълнявах работа на помощник юрист. За броени месеци на това работно място рязко напълнях, чак корем ми се образува с паласки. Страдах и от постоянно подуване, неприятни усещания в червата. В момента, в който ме съкратиха от омразната работа, всичко по естествен начин се оправи. Бяха седем месеца ад. Заспивах късно преуморена и се събуждах от усещане за безпокойство и сърцебиене около 5 сутринта, а будилникът звънеше в 6.30. И после минимум 12 часа навън, понякога и повече. Направо щях да лудна. Та, сещам се, че тогава червата ми много се бунтуваха. Особено надвечер, когато се прибирах преуморена и изнервена. Когато се елиминира отровната среда, стомашните проблеми изчезнаха от само себе си.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui