Като стана въпрос за Луна/Кету, днес зададох такъв хорар на обяд, който още стои минимизиран на десктопа и все не намирам време да го пусна. Доста съм скептична по него и смятам, че нещата не са в моя полза, макар че бяха тръгнали уж много оптимистично. И после отсрещната страна рязко сменя посока и се скатава. За мен мотивът им е ясен, много добре познавам манталитета на клиентите и какви пишман възложители се намират във въпросния сайт. Но можем да го видим астрологично.
Въпросът е "Ще бъда ли одобрена като изпълнител на проекта?".
Понеже нито става въпрос за работа като наемен служител, нито на трудов договор, нито в корпоративна структура, аз лично не бих го разгледала по 6 и 10 дом. Не съм наемник и в случая дори не ставаше въпрос за някакъв вид договорни отношения, а за еднократна услуга. Свободната практика не е по тези домове. Става въпрос за обява, участие в проект. Кандидатствала съм по нея, но има доста конкуренция и масово подбиване на цени, погазване на минималните преводачески тарифи.
Само да уточня, че часът на задаване на въпроса се управлява от Луната. Според мен това още повече акцентира върху съвпада ѝ с Кету – сходящ, на броени градуси, в ъглов дом. Луната управлява 3 дом – естеството на моята работа. Дейността е по Меркурий, но в знака Козирог и заедно със Сатурн той отразява естеството на работата – носиш сериозни отговорности и трябва да си изключително внимателен и прецизен. Не е свързано с творческо писане, а с внимание към детайла. По Меркурий/Сатурн е и книжнината, писмената и издателска дейност според античната астрология.
Аз съм представена от ъглова Венера, но невидима, която тъкмо е сменила знак. Отсрещната страна – от 7 дом, силен есенциално Марс в един знак с Юпитер. Представиха ми се като яка софийска фирма с атрактивен бизнес, свързан с една от сферите, в които специализирам и съм натрупала доста опит /медицина и здравни грижи/. Другите им бизнеси били разработка и оптимизация на сайтове, създаване на контент.
Та, докато бях Венера в Козирог – в знака на тяхната екзалтация /Марс/, се свързахме и получих доста суперлативи. Уж бях одобрена и формално ми възложиха малък пробен превод, с който се справих перфектно. Последва една седмица мълчание и скатавки, както обикновено правят, когато са избрали най-евтината оферта /нали им познавам маниера/. Между другото, бях предложила доста атрактивна цена, без никакви надценки.
Те са представени от силен есенциално Марс – не казвам, че не са читави, но все пак Марс е малефик. И в случая може да показва, че клиентът хитрее. Или поне такова е моето астрологично обяснение, след като им видях реакцията. Махнали са и двете си обяви и ме лъжат, че засега проектът бил на стоп. Да бе!
Луната е направила съвпад с Венера, която вече няма никакви достойнства спрямо У7 и е навлязла в знакова квадратура с него. И изведнъж изпадам в немилост, след хвалби и мазане с медец от тяхна страна. Луната е и косигнификатор на въпроса, освен това е часови управител, така че сходящият ѝ съвпад с Кету според мен е показателен. Не се самонавивам, но според мен вече е ясен резултатът. Предложих им компромисен вариант /да си регламентираме отношенията с граждански договор/ – дори не ми отговориха. При все това, че от самото начало разговорът започна, че цената е добра и ги устройва. В крайна сметка се оказа, че искат хем почти за без пари, хем с ДДС фактура, каквато аз като физическо лице не мога да издам. Ами ако искат данъчна фактура, ще трябва да идат в агенция и да платят двойно, колкото е реалната цена на такава услуга! Та, за съжаление това ни е представителната извадка клиенти, вече всичките им номера са ми до болка познати.
Освен това тук Луната управлява и края, изхода на въпроса – 4 дом. Така че си е доста сигнификантна.
Прилагам днешния хорар, ако ви е интересно.