При неосъзнатите, може. На моето дете не бих причинила същото след като съм видяла какво е това лицемерие и егоизъм.
с моя мъж си говорихме преди да се оженим, че няма да сме като нашите родители, но дойде времето да чуем от децата си същите упреци към нас, каквито ние отправяхме към родителите си и се моля поне да не стигнат нивото на майка ми, която на 83, малко преди да умре, за пореден път упрекна баща си, че не ѝ е направил бал, дори рокля не е имала, а се наложило да разплете стара вълнена блуза на баба и сама да си оплете нова, с модерна обла якичка и връзки с камбанки- припомних ѝ, че дядо е починал, а за умрелите или добро, или нищо, че може да не е имала бална рокличка, но после ѝ е помогнал да построи къща на два етажа, подарил ѝ е голям двор, а на мен каква ми е файдата, че съм имала бална рокля, като плащаме наеми с моя... и не е толкова до материалното, ревнуваше до последно от по-малкия си брат, че него били гледали и обичали повече, както малката ми дъщеря сега ревнува, че баща ѝ обичал повече сестра ѝ, баща ѝ пък ревнува от неговата сестра и така нататък...
Не са виновни родителите, които си обичат децата еднакво, но естествено, че за по-слабото ще се грижат повече, на майка по-малкия брат не са взели в казармата заради сърцето, а по-големият ѝ брат работеше хамалин на открито цял живот и не беше ползвал болничен никога (сукал е до 3г., носел си е столчето да седне до баба ми да бозае)
Когато човек има комплекси за малоценности емоционален дефицит, което е показано в натала, колкото и да го обичат родители, приятели, партньори, все ще е недоволен и ще му е крив света. Майка имаше съвпад на Луна със Сатурн във Водолей, баща ми имаше квадрат на Слънце със Сатурн ( мразеше баща си до полседно, че пушел много, а той на 9г ходел да чука камъни, за да си изкара пари за тетрадки), малката дъщеря е с квадрат Слънце и Сатурн, който е опозиция на Луна (натяква на баща си, че не ѝ е направил бал в ресторант с роднините, макар че ѝ купи рокля от Франция, плати ѝ кувертите за 3 бала- хори на бала на нейното гадже тогава, после с класа на Слънчев бряг за 3 дни и на официалния бал на училището в ресторанта на най-скъпия хотел в града)