Моето поколение +/- 10 години, да речем от 75 до 90-та година, са хора с хаотично ежедневие. Нямат режим за хранене, за сън, за спорт. Масово мъжете на по 35 са се вчичили и шкембетата им стърчат под тениските. Другата крайност са анаболните типчета. Нещо по средата - не знам от кога не съм срещала. И всички друсат. Или наливат по двулитрова бира на вечер. Страшно ме отвращават такива мърди. Една приятелка все казва, че хората без огнени планети в хороскопа са инертни. Все повече се убеждавам, че е права. Ама как пък половин България е такава...
А това момче така ме трогна, защото съм чела медицински текстове за хероина. Слушала съм разкази. Но едно вещество да те докара до там, че да изглеждаш като черна дупка без душа - прекалено ми се струва, не съм подозирала какъв може да е ефекта. Всички в метрото се опулиха като го видяха. Сигурна съм, че откровено се уплашиха. Аз вървях зад него сама в целия тунел за смяна на линиите и имах време да го наблюдавам в гръб. Преди да забележа дупките по ръцете, по маниерите и движенията беше очевидно, че така си е махнал главата, че е напълно безобиден.