Ема снимката на припънка която си постнала е една от многото разновидности .Има и такива дребосъци,но обикновено са доста по-големи и сочни когато растат в сечище с много гниеща дървесина и въобще специално припънката е доста променлива-явно като се бере от хората оцеляват тези,които се сливат най-много със средата получава се една пасивна мимикрия .Това му е хубавото и предизвикателството на гъбарството-тренира се интуицията .Има тук една гъба може да е двойник ако не се внимава,но мирише на люто,ламелите са много по-нагъсто и шапката е с равномерен цвят/оригинала има по-тъмна среда на шапката .Скоро не знам защо се обърках със сърнела даже,която казват няма двойници-и то с петниста мухоморка ,растеше наблизо,но аз като видя колеги гъбари все се консултираме .Като начинаеш гъбар се отрових малко с двойник на пачи крак-някакъв подвид беше всъшност на една която обикновено е по-голяма и расте на туфи,нмо тогава беше по-малка,по-светла и миришеше на кайсия също :017:.Обаче като се вареше позеленя,което ми се стори не в ред,ядох малко за проба,размина се само с драйфане :012: