Автор Тема: На астро кафе  (Прочетена 10162 пъти)

starinthenightsky

• Hero Member
  • Публикации: 1640
    • Beauty explorer
Re: На астро кафе
« Отговор #15 -: Август 12, 2020, 08:08:16 am »
Бейрут В деня на експлозията Марс попада на мидпойнта точка на Овена и Уран.

Индивидуалната връзка с глобалното

По подобие на индивидуалната астрологична рождена карта и нейните четири основни кардинални оси – асцендент, десцендент, МС и Иц,  то първия градус на кардиналните знаци – Овен, Везни и Козирог и Рак, са нещо като четирите основни земни кардинални оси. Като такива представляват каналът за индивидуална връзка с общото, глобалното. Тази връзка метафорично казано се ражда в рождената карта, през точката на Овена. Там, където стартира астрономическата година. С влизането на Слънцето в зодиакалния знак Овен. Като местоположение в рождената карта, проводник на тази връзка с глобалното, са всички планети и мидпойнти, които се намират на първия градус на всички кардинални знаци и 15 на фиксираните. Всички мидпойнти с участието на точката на Овена, представляват различната призма, как и къде се проявява някаква символика от рождената карта на обществено, глобално ниво. Транзити през рождени мидпойнти с участието на точката на Овена, каква рождена символика резонира и се включва в глобалното, през филтъра на транзитиращата планета.

В една глобална перспектива, същото важи и за транзитните мидпойнти с участието на точката на Овена или намиращи са нея. Предстоящото новолуние попада на мидпойнта точка на Овена и Плутон.
« Последна редакция: Август 12, 2020, 10:44:36 am от starinthenightsky »

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #16 -: Август 12, 2020, 07:16:42 pm »
"Кога, откъде, защо са започнали, кой ги е започнал ? И даже ми се пътува назад във времето, 7-8 хил. пр. н. е . :)
Долната половина на картата ми е активирана от транзити.

аз пък си препрочитам книгите на Ернст Мулдашев,в електронен вариант

"От кого сме произлезли"
"Трагичното послание на древните"
"В обятията на Шамбала"

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #17 -: Август 14, 2020, 08:02:56 am »
Винаги съм имала интерес към древни тракийски светилища по нашите земи.Много специални места ,със силна енергия.
Мисля,че е от Меркурий у1,у2,у5 домове в 9дом,водолей.

Сафо, какво означава специални места със силна енергия ?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7567
« Отговор #18 -: Август 14, 2020, 08:36:43 am »
Винаги съм имала интерес към древни тракийски светилища по нашите земи.Много специални места ,със силна енергия.
Мисля,че е от Меркурий у1,у2,у5 домове в 9дом,водолей.

Сафо, какво означава специални места със силна енергия ?
Траките са били изключителни астрономи. Почитали са Слънцето като техен бог. В техните светилища има места, дупки, процепи, направени така, че да отмерват и следят слънцестоенията, смяната на сезоните. Когато Слънцето е в 0*на кардинален знак по изгрев се появява в определен процеп. Това са специални места за мен.
На определени места в някои светилища чувствам такава сила, все едно някой ми зарежда батериите. На Мишкова нива например. Може би ще има обяснение астрологично според местонахождението на обекта.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #19 -: Август 14, 2020, 09:26:30 am »
Траките са били изключителни астрономи. Почитали са Слънцето като техен бог. В техните светилища има места, дупки, процепи, направени така, че да отмерват и следят слънцестоенията, смяната на сезоните. Когато Слънцето е в 0*на кардинален знак по изгрев се появява в определен процеп.

Ама на истинските 0* ли? И аз съм чувала, но не съм виждала

Сафо

• Hero Member
« Отговор #20 -: Август 14, 2020, 10:24:02 am »
И аз не съм виждала, но екскурзоводите го твърдят. Археолозите също.

Papy

• Hero Member
« Отговор #21 -: Август 14, 2020, 10:30:27 am »
И аз не съм виждала, но екскурзоводите го твърдят. Археолозите също.

Това си е як таргет за годината :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #22 -: Август 14, 2020, 11:13:29 am »
"Кога, откъде, защо са започнали, кой ги е започнал ? И даже ми се пътува назад във времето, 7-8 хил. пр. н. е . :)
Долната половина на картата ми е активирана от транзити.

аз пък си препрочитам книгите на Ернст Мулдашев,в електронен вариант

"От кого сме произлезли"
"Трагичното послание на древните"
"В обятията на Шамбала"

Стреличка, сега като ме подсети, за Ернст Мулдашев, да го отворя пак. Аз препрочитам Грант Леви.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #23 -: Август 14, 2020, 01:14:19 pm »
Сафо, преди 3 г  се озовах на т.нар. "силно енергийни места", "светилища на...". Компанията, с която бех,  2 дни се зарежда енергийно, от това място, получиха връзка с космоса и всички съпътстващи духовни симптоми, докато един дядо развали цялата магия- "светилището " било свято влюбените млади в началото на 20 в ?! :)
Заповядай, където живея аз, да наблюдаваш през такива дупки, процепи, предстоящото есенно равноденствие.

Всеки от трите кръста знаци е бил кардинален,маркиращ началото на сезоните и  затваряйки цикъла на прецесията на равноденствията от 26 000 г приблизително . Времето/епохата, когато за първи път се споменават траките няма конкретика с години има около, така че е много вероятно да са хванали четирите точки на равноденствието  и слънцестоенето, когато са били в неподвижните знаци. Точка 0 * Овен, кой и къде я поставя ? :)

starinthenightsky

• Hero Member
  • Публикации: 1640
    • Beauty explorer
« Отговор #24 -: Август 14, 2020, 02:10:28 pm »
На определени места в някои светилища чувствам такава сила, все едно някой ми зарежда батериите. На Мишкова нива например. Може би ще има обяснение астрологично според местонахождението на обекта.

Астрологично рождената карта се проектира като символика. На обкръжаващото пространство. Източник на енергия на физическо ниво, може да е проекцията на Марс, Слънце, в зависимост от от това каква географска посока се намират в рождената карта.

Къде ти Марс в картата ? Асцендент - изток, десцендент - запад, медиум цели - юг и имум цели - север. Междинните домове са североизток, северозапад .... Следвайки географската посока на Марс и Слънце, това може да са твоите по-силно енергийни посоки/локации.
« Последна редакция: Август 14, 2020, 02:12:05 pm от starinthenightsky »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #25 -: Август 14, 2020, 06:51:11 pm »
Сафо, преди 3 г  се озовах на т.нар. "силно енергийни места", "светилища на...". Компанията, с която бех,  2 дни се зарежда енергийно, от това място, получиха връзка с космоса и всички съпътстващи духовни симптоми, докато един дядо развали цялата магия- "светилището " било свято влюбените млади в началото на 20 в ?! :)
Заповядай, където живея аз, да наблюдаваш през такива дупки, процепи, предстоящото есенно равноденствие.

Всеки от трите кръста знаци е бил кардинален,маркиращ началото на сезоните и  затваряйки цикъла на прецесията на равноденствията от 26 000 г приблизително . Времето/епохата, когато за първи път се споменават траките няма конкретика с години има около, така че е много вероятно да са хванали четирите точки на равноденствието  и слънцестоенето, когато са били в неподвижните знаци. Точка 0 * Овен, кой и къде я поставя ? :)
Хаха,Рени и аз така на Босненските пирамиди нищо не разбрах,нито получих връзка с космоса,някакви хора се държаха за ръце и издаваха звуци мучащи,други стояха в мълчание ,беше ми смешно и неловко.
Стар е обяснила защо и как се случва това-на някои места да имаш прилив на енергия,на други да ти я изсмукват.
Харесвам тракийски светилища,нямам обяснение,може да съм била някоя тракийска Убавица в минал живот. ;D
Точката в 0 на овен кой я поставя?нямам идея......е тя още ли е в овен с прецесия,не е ли в риби?

Сафо

• Hero Member
« Отговор #26 -: Август 14, 2020, 06:53:41 pm »

Астрологично рождената карта се проектира като символика. На обкръжаващото пространство. Източник на енергия на физическо ниво, може да е проекцията на Марс, Слънце, в зависимост от от това каква географска посока се намират в рождената карта.

Къде ти Марс в картата ? Асцендент - изток, десцендент - запад, медиум цели - юг и имум цели - север. Междинните домове са североизток, северозапад .... Следвайки географската посока на Марс и Слънце, това може да са твоите по-силно енергийни посоки/локации.
Марс ми е на югоизток в картата,на к12 овен,а Слънце в 10 дом,юг.
Малко Търново е югоизток.

Papy

• Hero Member
« Отговор #27 -: Август 15, 2020, 12:23:14 am »
Рени, чакай сега :)
За траки говорят от 2к години пр.Хр
То вярно, че намериха някакви останки в пещерата Бачо Киро-първият европейски хомо сапиенс, така четох някъде
Но..0* овен-зад това стои пролетното равноденствие: където еклиптиката се пресича с небесния екватор. И едно време са го наблюдавали в съзвездие Овен, това е то-точка 0 в координатната система. Сега е в съзвездие Риби, това всички го знаем. Ето как реално са нещата:

Обаче твоят въпрос ме наведе на друг-как мерят границите на едно съзвездие-астрономите?
« Последна редакция: Август 15, 2020, 12:27:11 am от Papy »

Papy

• Hero Member
« Отговор #28 -: Август 15, 2020, 12:51:02 am »
Ето една хубава картинка за новаците-по време на равноденствията денят и нощта са почти равни, най-близката точка до слънцето, е от екватора

Рени

• Hero Member
« Отговор #29 -: Август 15, 2020, 09:37:12 pm »
Папи, за траките въпроса е доста "перверзен"- кога, какво и защо ? . :)
Небето е картографирано от човека за човека. "Едно време" е относително понятие, защото по едно време  в едно време, точката на пролетното равноднествие не винаги е била в 0* Овен. За да се почне някакво броене, процес, пак стигаме до старт, начало, ознаменувани от хората. Както приемаме, че денят е равен на нощта при пролетното равноденствие, което не е така, поради различната географска ширина.