Люба,риторичен беше въпроса,но картата на зимното слънцестоене не е обнадеждаваща.
Асц е в Рак и заточена Луна в 7ми дом,домът на края,залеза,откритите врагове и партньорите.Интересното е,че Луната е в антисия с Меркурий ,упр.на 4ти и 12ти домове.Края на нещата(4ти)и народа,територията,притежанията, по 1ви и 2ри домове.Венера от 6ти дом е в антисия с Марс на к7.
Марс,Луна и Сатурн са силни,ъглови,като Марс е в знак на своята екзалтация.Събития по техните сигнификации ще са видими.Сатурн е упр.на 7,8,9ти домове и е в 10ти.
Юпитер ,ретрограден -на к2,знаем вече-указание за смяна на лева с евро.
В нощна карта,Сатурн е малефика,извън секта ,високо на МЦ.Двата малефика са ълови.
Марс-полиция,оръжие,вируси,война,кръв.Сатурн-смърт,срутване,ограничения,граници,свиване,недоимък.Луната расте към Сатурн и е между двата малефика.Марс е изгорен.Незнам дали ще сме свидетели на разгром,бедствие,или разширяване на военни действия при партньори и/или с тяхно участие?!
Заточенито е като разпад,или затвор,поради някаква причина,затваряне.
Упр.на асц е в пълна зависимост от партньорите,но не се чувства добре,притиснат.Козирог е студен и влажен знак.Дъжд,сняг,виелици и ветрове,лавини по високите места.Преливане.Вероятно наводнения и в съседни държави.
Кризите са по 8ми дом,домът на смъртта,инцидентите и масовите психози,а Сатурн е на най-високото място в картата.Страхът,паниката,чужденците,църквата като институция,съдебната система,откритите врагове,определени структури във властта,парламент-с изяви,публичност.
Възрастни хора ,строежи,сгради-по Сатурн.Военни,полиция,пожари-по Марс.Малки деца(бебета),мед.работници,нужди-по Луна.
Марс/Луна-линейки.
Марс ,като упр.на 6ти дом,проблеми около домашни любимци,здравеопазване-задължителни ваксини.
Слънцето е упр.на 3ти дом в картата и е в 6ти,почти на к7.Има си ескорт.
Антисията с източна Венера,в Стрелец (огнен знак)и екзалтиран Марс на к7-метеж,война,бунт,стрелба.
Марс е упр.и на 11 дом в картата-групи,съюзи,обединения,всякакви организации,коалиции и партии,ще действат със сила,налагане,в знак на Сатурн,а той приема Марс по терма-с благословията на висшестоящи.Заради спорове е възможна смяна на председателя на парламента,с тайно договорени споразумения.
И все пак,МЦ е в дом на бенефик и с неговата подкрепа-вижда го.
Картата е за последното тримесечие ,до следващото пролетно равноденствие,като по-тежки месеци-края на януари и февруари.
Земя/вода-кал.И понеже Люба ме подсети в поста си за лунациите,в тази карта няма въздух-Идеи.Тук е в сила и растящият квадрат от цикъл Венера /Сатурн,като Венера е упр.на 5ти и 12 домове(8ми от 5ти)в 6ти.
Ако разгледаме картата като отправна точка 7ми дом(партньорства и открити врагове),Луната там,като упр.на 7 и 8ми домове от 7ми е индикация за намеса,с Марс-заразяване,наводнения,корабокрушения и инциденти.