Правила съм си опити - когато имам интервю за работа или дискусия с началника да нося цитрин (освен това съм слънце в Близнаци), на Луна във воден знак - син ахат, аквамарин, когато ми е тегаво и чувствам че от всякъде ме заливат с отрицателна енергия - имам черни друзи ахат на колие. Дори да е от самовнушение, смятам че работи. За новолуние в Скорпион, черните камъни също ми се струват доста подходящи, но са по-скоро сливане и подсилване на тази енергия, а не балансиране. За баланс, може би розовият кварц на Венера и Телеца, но това зависи от целта, която иска да постигне конкретния човек.
Не съм сигурна до колко работи носенето на камък, отговарящ на слънчевия знак на човек при условие, че има толкова много фактори в картата, които могат да бъдат по-изразени и доминиращи от него. Не съм сигурна обаче и, че камък, който "не ни отговаря" автоматично вреди, както пише на някои места. С камъните карам "на усет" - ако изпитвам привличане и усещам комфортно енергията на кристала, значи всичко е ок, имало е случаи когато слагам определен и веднага всичко се скапва. Може би на мен тази енергия ми идва тежка за преработка или точно в този момент нямам нужда от нея.
Дванайсетодомния рачешки марс опитвам да балансирам като обикалям с кучето из горите, катеря се по хълмове и чукари докато ми излезе душата, дори в мъгла, дъжд и тъмница. Даже тогава се чувствам още по-добре, от много слънце ми става лошо. След това съм блага и добра, не ми тежи вътрешно насъбрано недоволство и агресия, които не са могли да излязат по друг култивиран начин.