Върти ми се в главата следният въпрос понеже напоследък ме питат доста за професии, призвания.
Коя планета управлява фотографията като изкуство и кои акценти биха били показателни в натала за заложби свързани с фотографията като призвание , професия?
При кои слънчеви знаци се забелязва чест афинитет към тази сфера?
Може ли определена полусфера, качество, елемент, специфично аспектно взаимодействие да бъде групирано в тази проефсия/хоби/ призвание?
Онзи ден четох анализ на една карта, при която авторът се опита да аргументира, че нептун управител на 6 дом не дава индикации, че фотографията е подходящо поприще, а това беше за момента заетостта на питащия. Та се зачудих коя в същност планета свързваме с фотографията.
Ето и моите предположения- Венера, Луна и Нептун- свързвам с отражение и сантимент.
Знаци с афинитет към фотографията - Рак, Везни, Риби, Близнаци.
Като си помисля- сантименталните натури, които помня да прелистват снимки с часове съм забелязвал акцент върху Рак- мама има венера рак до асц и ако щракне само 20- 30 пъти на някое събитие все едно нищо не е направила.
За да бъде обаче фотографията страст мотивите могат да бъдат различни- не само сантимента, а отношението към детайла, проекцията върху идеалния образ на аз/ ти, вдъхновението от / към нещо, природата. Този анализ ,който четох - там пишеше, че Нептун не управлява фотографията, но от моите лични преживявания върху Нептун знам, че той провокира към по- възвишена, по- широка любов, той приканва любовта да излезе от формата към нещо/ някого и да потече към много други неща- птичките и пчеличките също, а и Нептуновото влияние също може да създава картини и образи, които биха могли да се изпозлват както от художника, така и от фотографа.