Ще пътувам ли в чужбина тази година?
Ще обясня накратко към каква система на разглеждане се придържам, за да не се чудите защо не съм взела под внимание еди кой си фактор.
- за чужбински пътувания отговаря 9 дом - гледаме знака на върха, неговия управител, какви планети има в дома
- сигнификатор на 9 дом е Юпитер - в случая той си е в дома
- ако пътуването по някакъв начин е свързано с мъж, можем да погледнем и Слънцето, когато въпросът се задава от жена - в случая сигнификаторът на 9 дом Юпитер е в съвпад със Слънцето (мъж)
- Луната винаги се приема за косигнификатор - в случая тя може да отразява нагласата на питащата, нейното отношение към въпроса и към възможността да пътува зад граница
- естествени сигнификатори на пътуванията са Луната и Меркурий
- можем да добавим и 11 дом, тъй като това пътуване, доколкото разбирам, е силно желано от питащата - в 11 дом търсим каква подкрепа ще получи в реализацията на желанията си
- самата питаща (кверентът) е представена от знака на Асцендента, неговия управител (Марс в последните градуси на Везни) и Сатурн в първи дом
- нямам особено задълбочени познания в хорарната астрология, но Луната в хорара би трябвало да пренася светлина - гледаме какви планети участват
- първият сходящ аспект на Луната е съвпад с Венера (у7) - преположих, че пътуването би трябвало да е "при някой"
- Луната и Венера са в 8 дом - в този дом се случва съвпадът помежду им - това бе причината да предположа за специфичните финансови обстоятелства във връзка с пътуването
- самият съвпад Луна/Венера по-скоро говори за пътуване с цел отмора, развлечение, удоволствие, приятно изкарване
Общо взето това е схемата, която съм използвала в тълкуването. Следвам естествените сигнификации на планетите, гледам да е по-простичко, като за мен
- никога не съм претендирала, че много ме бива в хорарната астрология.