Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1584558 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Общи хорари
« Отговор #4800 -: Февруари 07, 2016, 08:22:44 pm »
Ако се пита за дете и /не-/успехите му в училище, 3ти от 5 дом ли да гледаме?

Въпросът е зададен много специфично - дали да остане в същия клас, т.е. да повтаря годината.

Става въпрос за преместване в съседна държава, слаба подготовка на детето и преминаване към малко по-различна учебна програма. Картата ми изглежда малко двусмислена и хлъзгава, предноволунна.

В наталната карта има указания за тенденция към разпиляване и проблеми с концентрацията /майката го потвърди/. В момента и транзитният Сатурн отключва наталната квадратура между Меркурий и Уран.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #4801 -: Февруари 07, 2016, 08:59:27 pm »
И аз този дом бих гледала, но не съм много веща в хорарите. Новолунните хорари са ме подхлъзвали няколко пъти.

А в съседната държава може би политиката на образование е по-благосклонна към уранови генийчета?

А езиковата бариера проблем ли е? Това извън хорара питам. Защото примерно неразбирането на езика би била причина да остане в същия клас (докато понаучи местния език). Макар че малките деца бързо учат.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #4802 -: Февруари 07, 2016, 09:03:31 pm »
Не се сещам, дали пък осми - като втори от негов трети, един вид печалбата, документа от образованието? По аналогия на десети = втори от девети = дипломата от висшето...
« Последна редакция: Февруари 07, 2016, 09:05:45 pm от Diyana »
De omnibus dubitandum est

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #4803 -: Февруари 07, 2016, 09:04:58 pm »
Според мен чиста работа е да се гледа управителят на пети и какво му се случва, пък, че ще има стресове и промени, е ясно.
De omnibus dubitandum est

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #4804 -: Февруари 07, 2016, 09:08:09 pm »
Не, няма езикова бариера, ще се мести от Украйна в Русия.

Майката е с очаквания хорарът да ѝ даде готово решение - дали детето да повтори 4 клас или да тръгва в 5ти. При все това, че очевидно е изостанало и има да наваксва, има слаба успеваемост, проблем с концентрацията, разпиляно, емоционално неовладяно.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #4805 -: Февруари 07, 2016, 09:14:22 pm »
Руската система е строга. За украинската не знам как е, дали държат юздите на дечицата изкъсо по стара руска традиция или са ги отпуснали вече. Това за средното училище. Иначе на ВУЗ-овете знам от колега, че в Украйна стабилно си преподават точните науки като в Русия.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #4806 -: Февруари 07, 2016, 09:17:17 pm »
Една приятелка се оплаква, че и в Украйна прекалено много натоварват децата още в началните класове. То и тук е така, предполагам. До такава степен, че вече майките не смогват да им помагат всяка вечер с домашните.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #4807 -: Февруари 07, 2016, 09:26:31 pm »
Според мен чиста работа е да се гледа управителят на пети и какво му се случва, пък, че ще има стресове и промени, е ясно.

Според мен самият въпрос, както се получава в повечето случаи при незнаещите, е формулиран неправилно.

Буквално се пита "Да го оставя ли в 4ти клас?".

Е, как да видим къде е 4ти и къде е 5ти клас в хорара?  :017:

А правилният въпрос може би е дали синът ѝ да повтаря годината. Пък после претендират за точен и категоричен отговор. Затова и картата изгледа някак хлъзгава - нито да, нито не.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #4808 -: Февруари 07, 2016, 09:50:10 pm »
Сега се пита за повтаряне, догодина да не се пита за потретване. Че както каза Диди, гледаме у5 - ретрограден, заточен, в сходящ квадрат с у3 от 5-ти Сатурн.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #4809 -: Февруари 07, 2016, 09:57:20 pm »
И аз така интерпретирах хорара, но майката хич не е очарована да чуе, че детето може да има нужда от повтаряне на същия клас, все пак отива в училище в друга държава. При все това, че има проблеми с успеваемостта и дори частните уроци не помагат, сякаш желанието ѝ е да тръгне направо в 5 клас.

За по-сигурно разгледах наталната карта на детето. Ако хорарът изглежда неясен, в динамиката на натала нещата се проследяват доста по-отчетливо като тенденция. Виждат се и причинно-следствените връзки, докато хорарът само отразява ситуацията към момента на задаване на въпроса и евентуалното ѝ развитие, без да може да се отчете влиянието на всички фактори.

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #4810 -: Февруари 07, 2016, 10:05:21 pm »
А правилният въпрос може би е дали синът ѝ да повтаря годината. Пък после претендират за точен и категоричен отговор. Затова и картата изгледа някак хлъзгава - нито да, нито не.

Ами да, това е реално погледнато въпросът. Но така избистрен, картата все нещо ще покаже. То си е в реда на нещата хората да не питат правилното нещо от първия път и да трябва доуточняване.

Много разпилян изглежда младежът, а учението явно му е сатурнова мъка откъм 12 дом. Ако логиката "II от III" е коректна, и успехът му ще е никакъв. Не се чуди, Лили, по-хубаво кажи на майката да не се изсилва.
« Последна редакция: Февруари 07, 2016, 10:13:52 pm от Reptil »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #4811 -: Февруари 07, 2016, 10:20:35 pm »
Много разпилян изглежда младежът, а учението явно му е сатурнова мъка откъм 12 дом.

Ти му уцели наталната динамика направо в десетката  :012:

Слънце и Меркурий в Близнаци в 12 дом, Уран в Риби в 10ти и квадрат към Меркурий. Транзитният Сатурн сега ръчка квадрата. В момента и прогресивните ъгли активират наталната квадратура между Уран и Меркурий. Плюс прогресивно Слънце в съвпад с нат. Меркурий и точен квадрат с Уран и прогресивно МС.
« Последна редакция: Февруари 07, 2016, 10:36:14 pm от Lilla »

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13950
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #4812 -: Февруари 08, 2016, 11:18:36 am »
Според мен самият въпрос, както се получава в повечето случаи при незнаещите, е формулиран неправилно.

Буквално се пита "Да го оставя ли в 4ти клас?".
Е, как да видим къде е 4ти и къде е 5ти клас в хорара?
Лили, а синът на питащата нейно първо дете ли е?
Ако е нейно първо дете, то с Нептун в негов 3д ученето му е мъгла,  Юпитер У1 за него е ретрограден, извършил е опозиция с Нептун съУ3 и квадрат със Сатурн У3, който ще се повтори, което според мен показва повторение на учебната година. Луната ще извърши квадрат с К10 по картата, която е на производен 4-ти от 3-ти дом на детето, показващ крайното развитие на въпроса.
Сега, питаш как да се види къде е 4ти и къде е 5ти клас- всяка хорарна карта е построена за даден въпрос, в случая тя пита дали да го остави в 4ти клас, а картата показва дали ще го премине успешно или ще се наложи да го повтаря и според мен ще го повтори.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13950
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #4813 -: Февруари 08, 2016, 11:27:43 am »
Ще успея ли да си взема изпита. За първи път ще се явявам на този.
Ще го вземеш, де факто вече си го взела.
не знам само последния аспект на Луната, който е негативен, какво означава- ще докладваш после

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #4814 -: Февруари 08, 2016, 01:39:21 pm »
Обратна връзка по хорара горе

Току що писа майката на момчето. Решили са да го оставят в 4ти клас, т.е. ще повтаря годината.