Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1616674 пъти)

maimunka365

• Hero Member
  • Публикации: 998
Re: Общи хорари
« Отговор #6960 -: Септември 04, 2018, 07:16:18 pm »
Пловдивската действителност!  :D
"Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание." Стивън Хокинг

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2145
« Отговор #6961 -: Септември 04, 2018, 07:23:44 pm »
На Пловдив нищо му няма, прекрасен град е.
Ако съм на твое място, бих отишла с една бутилка  уиски/ Мартини да почерпя за новата работа и да обясня защо съм напуснал.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

maimunka365

• Hero Member
« Отговор #6962 -: Септември 04, 2018, 07:26:33 pm »
Да, права си клюкарщината е навсякъде. Но този тип специално е по кварталите и зависи от нивото на хората.
"Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание." Стивън Хокинг

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #6963 -: Септември 04, 2018, 08:07:07 pm »
Елате в кварталите на Варна. Всеки друг град ще ви се стори приказен.  :57:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

maimunka365

• Hero Member
« Отговор #6964 -: Септември 04, 2018, 08:32:18 pm »
Елате в кварталите на Варна. Всеки друг град ще ви се стори приказен.  :57:

Интриги има навсякъде. Във Варна имам братовчеди, с които си прекарвах летата, но те са от заможно семейство и живеят в престижен квартал.
Аз се водя широк център, но попадам под прицела на бабите, които са от друго поколение и си търсят приказка, която после разнасят спрямо своите виждания. Но са доста мазни.  :012: Нямам проблем със съседите, освен един-двама, които блъскат вратите като хамали, но вече съм им свикнала. Но от кварталните магазинчета има едни погледи, които се чудя тея хора как може така, щото съм спряла да пазарувам от тях, дори не ме поздравяват вече.  :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #6965 -: Септември 04, 2018, 08:35:33 pm »
Но от кварталните магазинчета има едни погледи, които се чудя тея хора как може така, щото съм спряла да пазарувам от тях, дори не ме поздравяват вече.  :012:

Това е характерният манталитет на гладни квартални кокошки. Когато спреш да ги храниш и вече не си им полезен, спираш да съществуваш.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14000
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #6966 -: Септември 04, 2018, 08:54:55 pm »
Днес разбрах от един приятел, че продавачи в съседния магазин до нас са обсъждали пред клиентите даже, че било странно, че не работя на Лафката и че сигурно съм извършил нещо нередно, може би кражба и са ме изгонили от фирмата. В този магазин бях кандидатствал наскоро за работа (не съм пускал хорар за него), но ме приеха след това на друго място и след няколко дена ще започна там).
- затова реших да задам хорарен въпрос ще ми навредят ли по някакъв начин (лошата репутация също е вид вреда). Ако не, ще спрат ли скоро с измислиците по мой адрес?
Какво ти пука какво говорят тези, след като няма да започваш при тях, а на друго място? Гледай там да се разбираш с колегите, а тези ги забрави, дори се радвай, че не си започнал там.

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1946
« Отговор #6967 -: Септември 04, 2018, 09:10:11 pm »
Това е характерният манталитет на гладни квартални кокошки. Когато спреш да ги храниш и вече не си им полезен, спираш да съществуваш.

Голяма част от моите колежки се утрепаха да ми търсят фейс профила, за да разберат какво ям, пия, къде ходя, как си харча парите, гадже имам или нямам :012: Но удариха на камък. После почнаха да ме питат грубо и директно, но ги срязах рязко, като им казах, че съм там, за да работя, а не да завързвам приятелства и да клюкарствам. И за да се успокоят им казах, че съм вече "госпожа"  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #6968 -: Септември 04, 2018, 09:15:35 pm »
Навсякъде има такива клюкарници – и на работа, и около дома ти, и в кварталната бакалия.
С такива хора вече съм брутално пряма, което не е равностойно на груба.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6562
« Отговор #6969 -: Септември 04, 2018, 09:55:11 pm »
Благодаря ви много на всички за мненията!
Според мен, май ми завиждат за това, че през свободното време гледам да се забавлявам и затова говорят подобни неща. Лошото е, че някои мои съседи са им повярвали и ме гледат странно. Аз наистина се радвам, че не съм започнал там, даже едната от магазина мисля, че е идвала при мен на Лафка за билети. Интересното е, че тези от магазина, които говорят глупостите за мен, са млади момчета, които работят там на касите, а си мислех, че възрастните повече си падат по клюките и сплетните.  :017:

Veselin

• Hero Member
« Отговор #6970 -: Септември 04, 2018, 09:58:10 pm »
Да не можеш спокойно да караш колело, шофьорска книжка трябва да имаш. Ако пък нямаш, значи нещо не ти е у ред!  :D
Кола и шофьорска книжка не искам и да имам, поне засега, не желая да участвам в касапницата по пътищата.
Чудно как не са казали, че е странно, че не търкам лотарийни билети и не пуша цигари...

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2145
« Отговор #6971 -: Септември 04, 2018, 11:53:26 pm »
Веско, просто си им странен.
Колкото и да е нелепо, съвремието налага  клишето, че за да си в крак с тенденциите, трябва да живееш отделно от родители , да имаш  кола  и смартфон, да ходиш по почивки и ресторанти.
Щом си решил да караш по твоя си начин, трябва да се примириш и със странното гледане.
Такава е съдбата на дръзналите да бъдат различни.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Veselin

• Hero Member
« Отговор #6972 -: Септември 05, 2018, 08:47:13 am »
За съжаление, искам или не, все се отличавам от другите и правя впечатление.
В крайна сметка, какво показва хорарната карта?

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14000
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #6973 -: Септември 05, 2018, 12:16:32 pm »
За съжаление, искам или не, все се отличавам от другите и правя впечатление.
В крайна сметка, какво показва хорарната карта?
Луната У6 в 5д последно прави опозиция с У10 в 12д, в известна степен може да пострада репутацията ти, покрай твоето ежедневие, хоби и любовно предпочитание, но пак казвам- да не ти пука. На моя мъж също се подиграваха колеги, местни при това, които шефът им хранеше с обяд за 10€, пушеха трева и пиеха през работно време, че си носел храна от вкъщи, идвал пеша, нямал кола, но отдавна не са му колеги, остана само той и двама по-възрастни- единият се разболя, другият си намерил по-платена работа, та шефовете (трима братя) цяло лято на него разчитаха, понеже лапнали голяма поръчка, а няма кой да им работи.
« Последна редакция: Септември 05, 2018, 02:35:57 pm от akruks »

Veselin

• Hero Member
« Отговор #6974 -: Септември 05, 2018, 01:27:39 pm »
Благодаря ти много, Акрукс!
Да не ми пука, ама да ме обвиняват в кражби и измами, макар и да нямат доказателства, има хора, които биха се хванали, а нарочи ли се някого за лош, дори и да не е вярно...