И в двата хорара ми прави впечатление, че Луната е в един и същи дом, и в знаци от един триплицитет - въздух.
Това може да бъде и подсказка къде си оставила/изгубила вещта. Да не е някое детска площадка или развлекателно място, място за срещи на открито? В първия хорар Луната управлява и теб, и вещта. В този хорар Луната има сходящ кестил с Марс, който обаче не е поставен в благоприятен дом и няма отношение към въпроса.
Преди задаване на въпроса е имало квадратура на Луна със Сатурн. При това Луната е в знак на негова екзалтация, докато Сатурн я заточва. Те и по триплицитет си разменят знаци. И по този хорар смятам, че портмонето не е останало някъде да се търкаля, някой го е прибрал. И този някой вероятно няма намерение да го връща. Може и да не са ти го откраднали, а да е било забравено някъде и някой просто да го е прибрал тихомълком, такава е природата на Сатурн. При намеса на Марс има повече предпоставки за кражба или грабеж. Докато Сатурн просто задига нещо, без да прибягва до директна кражба/грабеж. При него има подмолно присвояване, обикновено действа завоалирано, под прикритие.
Добре, че поне часовият управител на въпроса на е малефик. Юпитер, обаче недобре поставен. В този хорар не го смятам за подкрепящ фактор. Както казах, най-много да бъде подхвърлено без пари вътре, но и да си възвърнеш документите би било голям плюс.
Всъщност тук има и квадратура Меркурий-Марс, като Меркурий управлява 4 дом в хорара. Намира се в слаба есенциална позиция. Това за мен е още един показател, че има голяма вероятност парите от портмонето да са били взети. Може да не е било директна кражба от чантата ти, а по-скоро задигане от някое място, където ти си го оставила поради заплесия. Но ако е било оставено/забравено някъде, според мен има вероятност за нечестност при човека, който го е открил.