Автор Тема: Най-точни аспекти  (Прочетена 34016 пъти)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
Re: Най-точни аспекти
« Отговор #90 -: Март 01, 2016, 03:59:30 pm »
Ами гледам, че Папи по наталните аспекти прави прогноза как ще се развие живота на натива :)
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #91 -: Март 01, 2016, 06:45:01 pm »
Е, Алена, имаше ли време, когато се наложи да жертваш жената заради майката?

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #92 -: Март 01, 2016, 07:02:24 pm »
При мен има два точни аспекта, 4' е разликата в квадрата Венера У 5 в 7 дом с диспозитор Сатурн във 2-ри и Юпитер У6 в 11 дом, диспозитор Марс в 12-ти.
Изобщо не мога да му схвана значението , честно.
Венерата ми не си позволява излишества в никакъв случай, напротив , само понякога е ленива и не се държи като истинска Венера.
Другото е опозицията Меркурий У 4 и Сатурн У7,8 , кацнали по оста 2/8 . Там работата е по- сложна , Сатурн е диспозитор на Мерка, имам едно криворазбрано разбиране за дълг и семейни истории, една йерархия в семейните отношения , която трайно е увредила интереса ми към създаване на собствено такова.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #93 -: Март 01, 2016, 07:12:42 pm »
Според вас най-точните аспекти в радикса, ако в тях участва поне една лична планета, са най-производителни и резултатни по прогностика? Имате ли наблюдения?

При мен така подейства наталната квадратура между Сатурн и Уран, макар че в нея не участват лични планети. Когато по дирекция последователно Слънцето и Луната направиха мажорен твърд аспект с нат. Сатурн и нат. Уран, годината беше много тежка, наситена със събития, преобладаващо неприятни.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
« Отговор #94 -: Март 01, 2016, 08:18:28 pm »
Корея, ти си интересен случай, двата бенефика се управляват от двата малефика, едните в квадрат, другите-секстил, цялата карта някъде?

Papy

• Hero Member
« Отговор #95 -: Март 01, 2016, 09:58:24 pm »
Според вас най-точните аспекти в радикса, ако в тях участва поне една лична планета, са най-производителни и резултатни по прогностика? Имате ли наблюдения?

Има логика, с един куршум-два заека, докато при неточен натален ще мине време м/у двата аспекта при прогресия/дирекция

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #96 -: Март 01, 2016, 10:28:07 pm »
Тери, какъв орбис вземате при разглеждането на точните аспекти, до 1 градус ли?

При мен най-точните мажорни аспекти са съвпада в Овен, в 8 дом на Слънце, У12 и Меркурий У1,2 и сУ10 (0*02),
секстил на Марс, У9 и сУ4 в 9 дом в Телец със СЛВ в 7 дом, Риби (0*04) и
Уран, У6, във Везни, във 2 дом опозиция Хирон в Овен, в 8 дом (0*53)

По съвпада мога да открия това, че винаги ми е харесвало да пиша и съм се чувствала много добре от това. Даже сега се сещам, че съм игнорирала това влечение от доста време насам. Обичам комуникацията, но най-вече писмената. В пряк контакт съм повече слушател - Венера е в Овен в 8 дом, не обича празни приказки, ако има изгледи за такива, предпочита да мълчи. Може би затова обичам писмената комуникация по скайп, не видео-разговорите :) Обичам да пиша по книгите си :)
Освен това винаги търся логичното обяснение на нещата. Има такива, които приемам на доверие, но общо взето ми се набиват  логическите връзки между нещата.
По книжките пише, че този аспект дава предпочитание към по-млада компания - ами да, предпочитам млади хора около себе си. Не си представям да съм сред дъртаци  :012:

Ако приемем, че Хирон е нов управител на Дева, то тогава натален и естествен управител на 6 дом са в опозиция и тъй като позицията означава уравновесяване и съвместно действие, то мога да разгледам опозицията Уран/Хирон като това, което ми дава интереса към всякакви алтернативни методи както на лечение, така и практики от типа на йога, медитации и т.н., наравно с АСЦ в Дева и Нептун в 4 дом.

По другия аспект, секстила Марс/СЛВ не знам как точно да тълкувам.

Останалите аспекти с орбис под 1* са:

Слънце куинконс АСЦ
Меркурий куинконс АСЦ
Венера квадрат и половина Нептун
Марс квардат и половина Плутон
Сатурн куинконс Уран

Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #97 -: Март 01, 2016, 10:28:18 pm »
Има логика, аз обаче дирекциите много не ги следя, основно наблягам на аспектите към Луна и Слънце, там празно няма , другите трябва да са много очевадни от рода на съвпад и опозиция, за да им обърна внимание. И то ще го обърна, след като нещо се случи, винаги има с какво да го вържа.
Последната година , година и нещо си бях забравила картата, сега пак взех да се взирам и да търся под вола теле.
Ето картата:
http://prikachi.com/images.php?images/28/8666028H.gif
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Papy

• Hero Member
« Отговор #98 -: Март 01, 2016, 10:43:38 pm »
Мерси, прехвърлих се тук

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #99 -: Март 01, 2016, 11:49:07 pm »
Е, Алена, имаше ли време, когато се наложи да жертваш жената заради майката?

Доста разглеждах този аспект при мен - когато се появих тук - някой ми обърна внимание, че това е най-точният аспект, както и че Луната изисква Венера да е на ниво.

Аз го разглеждам в два други паралела:

1. Дългогодишен конфликт с майка ми, който се реши в даден етап и ще разгледам прогресивната карта за момента на решаването. Много дълго съм се чувствала необичана, неразбирана, непогалена. Само изисквания, задължения, отговорности .... Виждам, че и аз съм взискателна към децата си, но все пак се опитвам да не повтарям модела и мисля, че успявам  :) Изисквам, но с обич. Голямото ми дете е с 12 домна Луна, малкият с Луна на МС. Разликата е огромна. Но да не се отплесвам, това е друга тема, над която имам доста наблюдения, но не тук е мястото.

2. На второ място тръгвам от 6 домната Луна в тригон с Юпитер в 1 дом - ето ти склонност към разширяване на физическото тяло. Бях с наднормено тегло, като малка - доброто прасе, което си изяжда всичко бързо и иска още. В пубертета се заех да променя това, Венера - заточена по дом и знак, че и осмодомна - не търпи това. Е, склонна съм да пълнея, обичам вкусни неща, ето и напрежението - искам, а не бива. Включих много спорт, желязна дисциплина, имала съм години, в които денят ми започваше на кантара - много години. Всичко това е един вътрешен тормоз, проумяване колко е важно да приемеш себе си, да обичаш себе си. И го свързвам с това, че съм се чувствала необичана, като малка.

Мисля, че този аспект носи най-много болка в живота ми, има да си го отработвам още, не знам един живот стига ли.
Над силата е само умението да я владеем!

Papy

• Hero Member
« Отговор #100 -: Март 02, 2016, 12:24:03 am »
Да разбирам, че отговорът е "не"

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #101 -: Март 02, 2016, 08:30:33 am »
Венера съвпад АЦ 0°33'/1°28' (сходящ, 0°33' е според последната ректификация), I дом, Везни
Слънце квадрат Юпитер 0°43' (сходящ), I–IV дом, Скорпион—Водолей
Меркурий съвпад Сатурн 1°16' (разходящ), II дом, Скорпион
Луна тригон Марс 1°25' (разходящ), VIII–XII дом, Близнаци—Везни
Слънце съвпад ЮЛВ 1°32' (сходящ), I дом, Скорпион

Диспозиторите по случайност са пак същите.

Карт(инк)а — тук.
Временен коментар:Извинявай за интимния въпрос,но ти много ли си красив?  :012: :-* Като те гледам с тази Венера/Везни на асц и Марс в 12Д,участник в голям,водно-въздушен тригон,смятам,че избиваш рибата с харизма.  :29: :57:
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #102 -: Март 02, 2016, 08:40:52 am »
Условието на темата е досатурновите планети,сигурно трябва да изключим и Лилит.Е,тогава най-точният аспект ми е Марс/Юпитер с огромен орбис между тях - 1'13".
 Иначе най-точният аспект в картата ми е секстил Юпитер/Нептун - 0'13" .
За Марс и Юпитер няма да казвам какво чувствам и как се проявява-ще го пазя в тайна.  :012: А Нептун/Юпитер-ами аз съм изключително духовна и чувствителна натура.   :043:  :d030:  :57:
П.П: Докато стигнем до Марс/Юпитер се оказа,че имам 3 по-точни аспекта.Та да го броя ли изобщо като съществен от точните
« Последна редакция: Март 02, 2016, 08:47:02 am от Дракониада »

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #103 -: Март 02, 2016, 08:57:34 am »
Е да, досатурнови, но аз като се увлякох и Уран/Хирон чак сложих в списъка  :57:
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #104 -: Март 02, 2016, 09:08:07 am »
Е да, досатурнови, но аз като се увлякох и Уран/Хирон чак сложих в списъка  :57:
Слагай си  :012: По логиката на Рару най-точният аспект е лайфмотивът.Аз какво да направя сега като моят е Нептун/Юпитер  ;D ,а се прикривам зад Марс/Юпитер  :29:
Точните аспекти до 1градус и малко са няколко и ми е досадно да пиша.  ::)