Тери, какъв орбис вземате при разглеждането на точните аспекти, до 1 градус ли?
При мен най-точните мажорни аспекти са съвпада в Овен, в 8 дом на Слънце, У12 и Меркурий У1,2 и сУ10 (0*02),
секстил на Марс, У9 и сУ4 в 9 дом в Телец със СЛВ в 7 дом, Риби (0*04) и
Уран, У6, във Везни, във 2 дом опозиция Хирон в Овен, в 8 дом (0*53)
По съвпада мога да открия това, че винаги ми е харесвало да пиша и съм се чувствала много добре от това. Даже сега се сещам, че съм игнорирала това влечение от доста време насам. Обичам комуникацията, но най-вече писмената. В пряк контакт съм повече слушател - Венера е в Овен в 8 дом, не обича празни приказки, ако има изгледи за такива, предпочита да мълчи. Може би затова обичам писмената комуникация по скайп, не видео-разговорите
Обичам да пиша по книгите си
Освен това винаги търся логичното обяснение на нещата. Има такива, които приемам на доверие, но общо взето ми се набиват логическите връзки между нещата.
По книжките пише, че този аспект дава предпочитание към по-млада компания - ами да, предпочитам млади хора около себе си. Не си представям да съм сред дъртаци :012:
Ако приемем, че Хирон е нов управител на Дева, то тогава натален и естествен управител на 6 дом са в опозиция и тъй като позицията означава уравновесяване и съвместно действие, то мога да разгледам опозицията Уран/Хирон като това, което ми дава интереса към всякакви алтернативни методи както на лечение, така и практики от типа на йога, медитации и т.н., наравно с АСЦ в Дева и Нептун в 4 дом.
По другия аспект, секстила Марс/СЛВ не знам как точно да тълкувам.
Останалите аспекти с орбис под 1* са:
Слънце куинконс АСЦ
Меркурий куинконс АСЦ
Венера квадрат и половина Нептун
Марс квардат и половина Плутон
Сатурн куинконс Уран