Долу си прилагам размислите по ректификацията на моята карта. На друг ректификация така не мога да направя, защото при мен подозрителността относно проблема се породи още като се запознавах с наталната характеристика на картата. Затова използвах и нея, за да я ректифицирам. После вече използвах няколко събития и метода на транзитите. Проблем при мен и тези методи, които приложих е, че те могат да дадат някаква добра орентировъчност, но не могат да бъдат абсолютно точни. Трябва ми абсолютна точност поради факта, че наталните ми планети стоят по куспидите на домовете и не се знае кое къде е. :91: Девата ми се побърква направо. :91: Пробвах ги тези математически методи, но много издъхвам просто на тях, математиката не е за мен - колкото и да се мъча, губя се в изчисленията, обърквам нещо, получавам някакви числа, които после не знам къде да ползвам. :012: :012: :012:
Писаният ми час на раждане е 12:00. Още преди известно време установих, че просто не работи. Не работи дори и от гледна точка на натална характеристика.
С него съм с една домошарска Луна в 4 дом. Хауръд Саспортас в книгата Светилата казваше, че сме изключително лесно възприемчиви и допускаме да бъдем оформени от ценностите на обществото, културата, майката, в дома на Луната. Свързва го с най-силните копнежи, също така и наличието на големи възходи и спадове в дома на Луната. Да, обаче при мен възприемчивостта и копнежите са повече по пети дом, отколкото по четвърти. Семейната среда има своето значение, но за голям процент от хората, които познавам, тя има много по-голямо значение, отколкто има за мен.
После Венерата - със стария час твърдо стояща в 11 дом, но съм абсолютно сигурна, че е в 12. Просто така се случва на любовния фронт, че винаги има някаква форма на жертва. Винаги подхождам с една тъпа Нептунова идеалистичност. И винаги накрая ме прецакват. Едва ли е само от едно ДЦ Риби, не всеки с ДЦ Риби е така. Нептун няма аспект с Венера - биха могли на сключат куинкос, но за толкова силно и изразено влияние като това, за което говоря, тази повече от 5 градусова орбиса едва ли е виновник - тя е твърде широка.
Любимите ми, така да ги наречем, все по някакъв начин са недостъпни.
Занимавах се с транзитите, че поне това мога да направя. Разчертах си една таблица. По хоризонтала написах датите на важните събития, за които говоря, по вертикала написах градусите, в които е възможно да се намира асцендента. Във всяка клетка, след проверка на транзитите, с които работя, нанасям планетите, които са близо до куспидата и биха могли да направят аспект с нея. Нанасям и дали трябва да мръдна напред или назад часа, за да може да направят точен аспект. Използвах и ПФ-а и Вертекса като точки. Това, което започва да ме притеснява е, че принципно съм мръднала часа с 21 минути назад и след като нанесох всичко в табличен вид, установявам, че би трябвало да мръдна куспидите с още градус-градус и половина назад, т.е още по- назад и във времето.
Нормално ли е и възможно ли е да има толкова голяма разлика след като все пак работя с час, който намирам в болничен документ?
Просто нещо не мога да си представя какво толкова може да се е случило в родилното, че да не ми запишат часа 20 минути след като съм се родила … Някой има ли опит и наблюдения в тази насока? :017: Може ли така да стане? :012: