При мен Венера е ретроградна в първи дом и с пълна сила заработи правилото, че активира и срещуположния дом. Отделно при мен в радикса упралява 5 и 10 дом, та няма как да не отвори някоя лИбовна тема.
Всички стари "пациенти" от последните две години ме потърсиха. Но по-важното е, че с всеки макар и кратък разговор с някой от тях все повече си давам сметка какво всъщност искам от интимните отношения и от какво имам нужда. И много се радвам, че с тези хора не се е получило нищо, защото сега по странен начин с цялото си същество знам, че никой от тях не е бил моят човек.
Преди време ей така - за флирта и за да си губя времето, може би дори бих се видяла на кафе с някой от тях. Сега дотолкова не ме вълнуват, че дори разговора по телефона ме натоварва. Може би звучи малко...некрасиво, но точното ми усещане е, че са някакъв ненужен отпадък от миналото. Нямам негативно отношение към нито един - не ме разбирайте погрешно. Просто на този етап не желая случайни хора около себе си, предпочитам да бъда сама.
Само за месец претърпях доста реформи в разбирането си за любовта. Дадох си сметка с какво повече не мога и не бих направила компромис. Обясних си какво в моето поведение и мислене е провокирало нещата да се случват по сходен начин. Все едно проследих ефекта на пеперудата.
Интересното е, че Венера ще се обърне директна, когато квадратира наталната ми Венера в Овен, та очаквам още преки проявления.