Фирдарии съм в период Венера/Юпитер
Профек.асц.в 5д козирог- Сатурн
Периода въобще не е бенефициент с тази моя скорпи Венера,периода на ретроградното ще ме засегне вие кажете как
Ретроградието засяга всички, но на различни теми. В момента, в който Венера застане стационарно-ретроградна се активира действието на квинтила като напомня за всички спирания на Венера в рамките на цикъла. Домът, където ще ти транзитира ретро Венера ще остане незабелязан с делата си до долния съвпад и може в тази сфера да се чувстваш уязвима. При теб Венера няма нито есенциални, нито акцедентални качества, т.е. тя нито може да доведе до действия, нито може да провокира събитие. Диспозиторът на Венера при теб обаче има акцедентални качества( Марс е в 1-ви дом, нали ?), затова сега разглеждаш в кой знак транзитира. Докато Венера е в Скорпион Марс почти до последния ден ще е във Водолей. Управлява се от Сатурн и Уран. Знам, че Уран ти е в Дева, но за Сатурн не се сещам. Ако Уран и Сатурн( Сатурн ти е хронократор) са по-силни от Венера един от тях ще привлече влиянието на Марс. Марс не е времеви управител на периода, но е втори управител на профекционния АСЦ, защото в Козирог екзалтира и е диспозитор на транзитния Юпитер, а ти си Стрелец с подпериод Юпитер. Докато Венера е ретро в Скорпион темите по 2 и 9-ти дом може да са отслабени, дори могат да доведат и до вреда, защото участват Марс, може и Сатурн. Когато Венера се върне във Везни може да придаде сила на наталната и да обърне интереса по активираните домове, да разреши конфликти там, които не търпят отлагане.
Стреличка, това са предположения и аз бях попитала преди време, как ще ми се отрази периода Венера/ Венера, при положение, че по натал няма есенциални качества. Сама проучих, намерих информация и наблюдавам към момента какво се случва. За мен всички ретрорадия на Венера са важни, даже и когато не е била хронократор, защото съм родена по време на спиране на Венера.