Да, от 3 септември мисля е в сянка.
Аз по фирдар съм в период Сатурн-Юпитер до февруари догодина, когато подуправител става Марс, като същият ще управялва и проф.Асцендент. Сега Венера управялва асцендента по профекции (Везни) и добре усетих преминаването на тр.Юпитер върху нат.Венера, като очаквам и ретроградието на Венера да бъде с осезаем ефект. Усещам годината Венераинска, и се чудех дали е в резултат на преминалата дирекция ан Веенра върху Слънцето ми. Но по-скоро е от проф. АС във Везни и транзита на Юпитер през наталната (3 пъти).
Като стана въпрос за фирдар - както споменах - Сатрун е управител на периода, в солара ми започна нов цикъл със Слънцето върху нат.Слънце, Луната по дирекции е в секстил с нат.Сатурн, а едно от затъмненията в началото на 2019г е точно върху нат.Сатурн. Тр.нодална ос също ще застана над него. Явно след Венера - при мен ще доминират Сатурн и Марс ... (Марс, като подуправител на периода по фирдар и управител на проф. АС). В предстоящият солар - Марс ще е ъглов, а Сатурн по дирекции на ДС. А догодина може би ще имам и Марсов възврат, трявба да погледна кога точно :engel016: :engel016: :engel016: Едни цветя и рози ме очакват :29: