Автор Тема: Монахини  (Прочетена 5126 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Монахини
« -: Декември 24, 2013, 02:02:26 pm »
Кои ,защо и кога ?!?
Има ли връзка с 6/12 ,Дева /Риби ,МЦ  ?!?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Монахини
« Отговор #1 -: Декември 24, 2013, 02:10:12 pm »
Интересна тема, май и аз натам съм тръгнала...  ;D :engel016:

С религията свързват Юпитер и Нептун, Сатурн - с аскезата и ограничението.
Според мен без сатурново влияние човек не може да се откъсне от светското.

Силното влияние на Луна и Венера, при по-висша изява на техните принципи, също може да даде желание да се служи в храм, човек да се посвети на някоя "висша" кауза. Но в съчетание с гореспоменатите фактори.

А доколкото Марс в женска карта символизира мъжа/любовника/съпруга и сексуалния живот на жената, не е изключено в картите на жени, кото са се отрекли от светското, да има афликтиран Марс, в конфигурация с някой малефик или обграден от тях (важи също така за късен и труден брак).

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #2 -: Декември 24, 2013, 02:33:34 pm »
Мисля, че при монасите и монахините наред с по-изявена религиозност трябва да се търсят указания за аскеза, т.е. както вече казах, отказ от светското, оттегляне. Социален живот те също могат да водят, все пак не са затворници, а божии служители - чрез участие в църковна служба, храмови мероприятия и тържества, благотворителни изяви... По-скоро търсим отказ от активно въвличане в темите по 1/7 дом, нещо трябва да "ранява" тази тема в хороскопа.

Раху, ти пък къде се слагаш при монахините?  ;D
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 02:41:06 pm от Lilla »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #3 -: Декември 24, 2013, 02:53:00 pm »
щастието, което сега намирам е много далеч от светското...някак си "надживял" съм го :lol_hitting:

Не ти ли е още рано да се оттегляш?

В индийската астрология Кету и Сатурн се свързват с аскезата, макар че такова съчетание в съвпад с Луната съм виждала и в картите на доста социални хора (трудна конфигурация за брака и връзките). Но тук не говорим само за религиозен аскетизъм, такава конфигурация може да даде и афинитет към окултни практики, вещерство, шаманизъм и т.н.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #4 -: Декември 24, 2013, 03:23:34 pm »
Весо, имаш предвид транзитен Сатурн през 8 дом или в аспект към планети в 8 дом?

На мен ми се струва, че като даденост трябва да го има заложено и в натала, за да има трайна резултатност по определени транзити, в противен случай ще е "вы беременны - это временно".  ;D

Сатурн в транзит през/към 8 дом може и да наложи някакви ограничения, но за да даде тласък човек окончателно да се оттегли от светския живот, според мен трябва да има и други фактори.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #5 -: Декември 24, 2013, 03:44:31 pm »
Имам предвид в натала Сатурн да си е в 8 дом

В индийската астрология има различни конфигурации, които могат да дадат аскеза и религиозно служене. Една от такива планетни комбинации е т.нар. Санйяса йога - четири и повече планети в един знак (но задължително се търсят потвърждения и в Навамша - Д9).

Доколкото разбирам, в женска карта се гледат и други комбинации, като тази например:

Цитат

"Если в гороскопе женщины одна, две или более планет-вредителей находятся в седьмом доме,
и какая-нибудь планета занимает девятый дом, то для женщины формируется санньяса-йога.
В данном случае она означает, что в супружеской жизни женщина будет несчастна и станет думать
о более возвышенных вещах, чем семейное счастье..."

К.Н. Рао

"Когда одна из планет в санньяса-йоге сожжена, то йога называется Сожженая санньяса-йога. Обычно дарует мирской успех."

Имам такава конфигурация в Навамша - карта на партньорския и духовен живот. Дотук все трудности и спънки. Към монашески живот нямам афинитет, но по оста 1/7 дом винаги е имало ограничения, т.е. откъм личностни изяви и удовлетворяващи партньорски отношения.

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #6 -: Декември 24, 2013, 03:52:36 pm »
Някъде имаше и на майка Тереза картата.
Служенето го има по 6/12, аскетизмът-също. Но има и един религиозен тип хора по 9 дом и юпитер, които харесват такова заточение, заради единението с Бога, далеч/9, 12/ от човешката суета. Има и радостно-екзалтирани вярващи.
Сатурн, за мен по -скоро е страхът от Бог и ако той е мотивът за религиозно  отшелничество, може човекът да иска да се "изкупи" заради нещо ,което не си е простил. :engel016:намигване към съседна тема.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #7 -: Декември 24, 2013, 03:57:07 pm »
Майка Тереза е интересен пример, но не е сигурно нито за часа, нито за датата на раждане.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #8 -: Декември 24, 2013, 03:59:29 pm »
Значи и аз имам Саняса йога в Навамша - Слънце в 7-ми, Венера в 9-ти. Има толкова хубави мъже на света, тръгнала съм аз монахиня да ставам. :85: При това не съм и религиозна.

Ето ви карта на една светица с уж точен час на раждане - http://www.astro.com/astro-databank/Therese_De_Lisieux,_Saint.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #9 -: Декември 24, 2013, 04:09:27 pm »
В навечерието на най-християнския празник пиша такива глупости. Как не ме е срам. При мен едно от проявленията на Сатурн в 9-ти във ведическата карта е скептицизъм по отношение на религията.

Мислех, че в книгата "Одинокие женщины" под редакцията на К. Н. Рао ще има нещо астрологично за монахините, но не намирам.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #10 -: Декември 24, 2013, 04:09:43 pm »
Значи и аз имам Саняса йога в Навамша - Слънце в 7-ми, Венера в 9-ти. Има толкова хубави мъже на света, тръгнала съм аз монахиня да ставам. :85: При това не съм и религиозна.

Но чак толкова малефично влияние няма, ако се гледат само тези два фактора.

Аз не знам с какви патрони трябва да се гръмна  ;D - Слънце/Сатурн в 7 дом в Д9, Луна/Марс в 9 дом, рецепция Марс/Сатурн, Сатурн аспектира Марс и Луна в 9 дом. Плюс Кала амрита йога.  Гарантирано възнасяне.  :engel016:

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #11 -: Декември 24, 2013, 04:19:00 pm »
Някъде имаше и на майка Тереза картата.
Служенето го има по 6/12, аскетизмът-също. Но има и един религиозен тип хора по 9 дом и юпитер, които харесват такова заточение, заради единението с Бога, далеч/9, 12/ от човешката суета. Има и радостно-екзалтирани вярващи.
Сатурн, за мен по -скоро е страхът от Бог и ако той е мотивът за религиозно  отшелничество, може човекът да иска да се "изкупи" заради нещо ,което не си е простил. :engel016:намигване към съседна тема.

...а дали по тези показатели можем да различим "лъже'пророците" ;D
А има ли "доказани" добри пророци? Всеки от тях е оплют, Мишел Нострадамус, освен учен е и медиум/ето ти едно проявление, социално приемливо на 8 дом/. Ако предсказанията им са черпени от Акашки записи, то и там има варианти и...времето е функция на ума-човешкия. Затова, предполагам прогнозирането им откъм време куца.
Ти религиозни пророци ли имаш предвид?
Сега си мисля за стигмата на Тереза Нойман.
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 04:23:47 pm от enigma »

Рени

• Hero Member
« Отговор #12 -: Декември 24, 2013, 05:33:06 pm »
Да си избереш да  се "срещнеш " насаме, с идеала си ,с нещо съвършено в "пустинята"(тук са много вариациите/формите ) за да предскажеш...

Според мен -нодална ос,главните оси,4-ти квадрант,активирани по специфичен начин при транзити/прогресия.Не визирам Светила,планети ,защото всяко/а една от същите може да има   пуст(и)тинест период . ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
« Отговор #13 -: Декември 26, 2013, 12:59:46 pm »
Май всички натам сме се запътили :93: верни сме само на един "обладател" ( астрото)  ;)  Мисля натоварен 12-ти дом, влияение на нептун, както е споменато тук и преди ( оста 12-6). Сега съвсем серионзо, като бях малка ( някъде 7-8 год) ми беше влязло в главата да ставам монахиня. :93: Ходихме на еидн лагер от даскалото близо до един манастир и там едни монахини ( между другото много мили жени) ни четоха някакви книги един следобед на поляната пред манастира. Някой ги  пита нещо( ест сигурно на религиозна тематика)   и едната започна да ни чете  за минаването на душата през съдилищата ( беше доста стряскащо не места, чак ми са се забили и до ден днешен картини от слова на тая тема)  :93: Та, сигурно с луна в 12-ти,  юпитер в 9ти , планети в риби и силен нептун съм подходяща, но много ме спираше дивото слънце и раху  :93: Не станаха работите , но то пък никога не е късно.  :57:. Жалко, че нямам карти на тези жени . На 7 год не съм се сещала да им искам часа и датата на раждане .  :012:
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

Рени

• Hero Member
« Отговор #14 -: Декември 26, 2013, 02:22:15 pm »
За мен пък монахините ,винаги са излъчвали нещо перверзно и нека не злоупотребяваме  с израза ... верни сме само на едно,един,една ....илюзиите в другата тема. ;)

Ето карта на жена ,която в даден период от живота си е била в манастир около 7-8 г .Часът на раждане не го знам.