Автор Тема: Монахини  (Прочетена 5121 пъти)

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
Re: Монахини
« Отговор #15 -: Декември 26, 2013, 02:44:49 pm »
Ранени Слънце и Луна. Мъжки- женски принцип. Да светя със собствена светлина или да отразявам.
За монахиня, истинска, според мен, трябва да изчезнат и желанието за "светене", и това- да отразяваш. Могат да бъдат преборени с помощта на Сатурн и Плутон.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #16 -: Декември 26, 2013, 03:04:12 pm »
Uran,всяка десета карта е с наранени Светила ,но от това не следва замонашество.Няма такова понятие като не искам "да светя" -това прави Слънцето във всяка карта,как и къде е друг въпрос .
Време,период,местоположение,обкръжение,вътрешно отражение са основата и като духне вятъра от пустинята ,той носи "песъчинките в обувките " ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
« Отговор #17 -: Декември 26, 2013, 03:06:24 pm »
Цитат
и нека не злоупотребяваме  с израза ... верни сме само на едно,един,една ....илюзиите в другата тема. ;)

В кръга на шегата беше казаното от мен  :93: ( визирах общата ни любов към астрологията, явно всеки тук изпитва такава, щом е в астро форум).  ;)

Иначе по картата- първото нещо, което ми се набива- Управителя на АС , марс, поставен в 12-ти дом, при това съвпад на хирон. Според мен У1 в 12-ти е силна индикация ( и при мен го има, но определено избрах емиграцията като вариант за отработка).

Другото, което ми прави впечатление- силен Юпитер, на трон, поставен в 9-ти.
« Последна редакция: Декември 26, 2013, 03:09:04 pm от Flora »
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

Рени

• Hero Member
« Отговор #18 -: Декември 26, 2013, 03:09:26 pm »
Flora,не знам часа на раждане и съм поставила 12 ч на обяд по картата,не разглеждай домофикацията . ;)

И въпросната дама е емигрант от години.)))
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
« Отговор #19 -: Декември 26, 2013, 03:13:20 pm »
Не обърнах внимание на часа, но така поставена картата много ми пасва с тези събития.  :) Може да е родена горе-долу в този часови диапазон. Ако това и е асцендента, може да се обясни лесно и емиграцията. Освен това, тогава ще имаме и У9 в 9-ти (юпитер), което пак дава индикация за живот в чужбина и силен интерес към религия и философия, самопознание.
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

Uran

• Hero Member
« Отговор #20 -: Декември 26, 2013, 03:18:07 pm »
Рени, съгласна съм с теб, но за да се откажеш от светските съблазни, без да имаш в себе си усещането за жертва, се иска, някак си, да си решил проблемите с егото си. Сега, някои стават монахини бягайки от лични проблеми и житейски разочарования. В този случай, замонашването, може ли да бъде тъждествено с коя и да е изолация/ваканция/оттегляне.? Според мен може и не е интересно за изследване защото има много малко общо с Вярата.
В миналото са замонашвали вдовици и непокорни щерки. Тези, за които това не е било личен избор- продиктуван от чисто духовни стремежи, би трябвало да вибрират по доста различен начин. За едни ще е нирвана,исихия манастирът, а за други- робство. Не е еднозначен маркерът за монахиня.

Рени

• Hero Member
« Отговор #21 -: Декември 26, 2013, 03:38:44 pm »
Uran,така вече съм съгласна-подбудите,мирогледа ,избора ,но винаги има "жертва" ,замисляла ли си се защо обаче  ;)

Uran

• Hero Member
« Отговор #22 -: Декември 26, 2013, 03:44:06 pm »
Uran,така вече съм съгласна-подбудите,мирогледа ,избора ,но винаги има "жертва" ,замисляла ли си се защо обаче  ;)

Заради това, че има избор?

Рени

• Hero Member
« Отговор #23 -: Декември 26, 2013, 04:40:23 pm »

Заради това, че има избор?

Заради ,това че хората свързваме много често жертвата с извисяването ...
Но друго си е да се "извисиш" по Луна,Венера и Марс и "жертвата" да се е из..... в главата ти  ;)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #24 -: Декември 27, 2013, 09:59:51 am »
цял живот си жертва на себе си или на другите
често манастир е единственият изход за бягство от моментни обстоятелства,но там пак имаш социални контакти със себеподобни,виж отшелниците са изолирани изцяло от социума
каква е разликата астрологично между монаси-монахини и отшелници,религията или  ::) чепат характер ::)

Рени

• Hero Member
« Отговор #25 -: Декември 27, 2013, 05:49:11 pm »
цял живот си жертва на себе си или на другите
често манастир е единственият изход за бягство от моментни обстоятелства,но там пак имаш социални контакти със себеподобни,виж отшелниците са изолирани изцяло от социума
каква е разликата астрологично между монаси-монахини и отшелници,религията или  ::) чепат характер ::)

Каквато е разликата между клетките :манастир,пустиня,каца
-Сатурн /Юпитер/Луна/8-ми/акцент на стихия,най-вече Вода
-Сатурн/Юпитер/Венера/Слънце/Земя/Огън
-Сатурн/Юпитер/Слънце съвпад предходните ,Хирон и след него.../

При всички комбинации Сатурн в твърд аспект към Светилата

Религията -превръзвам,двойно връзвам,здраво връзвам... ;)