... Специално, за това, че е враг на Луната имам дълбоки резерви
... Кету може да й е реален вграг, но че Раху й е враг е "илюзия"
раху е
специално враг на луната, независимо, че логически е по-свръзан със слънцето ( той го подкрепя), но вреди основно на луната;докато кету вреди основно на принципа на слънцето- кету е мокша, а слънцето е пробивната сила на егото в съзнателниоя свят на индивида;много често хора с кету- слънце са отшелници, склонни към (модерна дума) ескапизъм и в невъзможност да вибрират на твърдите честоти на материалния свят.. което е противовесно на слънчевия принцип( който като поведение е много повече като ненаситния раху)
луната с кету е в много интересна симбиоза и хората с такова разположение имат постоянната възможност и усещане за алтернативни всетове, енергии, интуиция, които идеално се съчетават с лунната природа ( кету съвсем не е отявлено негативна сила и се счита, че то
не може да аспектира само по себе си, защоот няма глава ( само при съвпад) и всъщност се задейтва благодарение на раху; обърнете внимание, как нешата се случват по остта през раху към кету; В индийската астрология, кету и раху са доста различни от представата, която имат в западната; Раху е основният вредител...
ама се надявам акрукс да е права и да не може да се отърве човек от щастие., че добре ще ми се пасне;( аз съм раху-слънце; кету- луна) скоро излязох от кету даша ( при мен кету и луна са в хубави накшатри и знак, но в кофти дом)много може да се пише по темата, но ще намекна, че ведическите писания са едно на теория и често на практика са различни.
някой тук беше казал, че има луна в ардра- това се води, турболентна и много своенравна накшатра и има тенденцията за трудно обвръзване и не лесен живот, защото все пак луната управява ежедневието, много разнопосочно съзнание и един ден не толкова комфортни отнопения в дома и с децата ( каквито са всичките рахувски) когато последно юпитер е бил там ( май беше когато 2 кули паднаха в амрика), а в момента конфигурацията е плутон-юпитер-уран в небето и точни квадратчета предстоят.