Автор Тема: Външен вид...астро'фактори ; )  (Прочетена 100857 пъти)

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
Re: Външен вид...астро'фактори ; )
« Отговор #255 -: Юни 19, 2016, 01:39:10 pm »
Мен повече ме интересува, заради дъщеря ми. Аз си имам своите демони  :) Но при нея последните 2г има едно наедряване, свекърва ми е едра и знам, че често е наследствено, но чух някои слухове как наричат дъщеря ми в училището, тя нищо не споделя, но знам, че в тази възраст е ужасно да ти се подиграват. Затова повече исках да разбера, дали може да има временни фактори, които усилват напълняването.
В предния пост правих само предположения, а иначе аз имам Слънце квадрат Юпитер натално.

Може този линк да ти е от полза - тук е за Юпитер и ниската самооценка като начало на цикъла...http://www.medicalastrology.medicinegarden.com/2010/01/medical-astrology-fatobese-jupiter-part-7/ а тук - http://www.medicalastrology.medicinegarden.com/?s=Fat%2FObese има и други статии за затлъстяване с причинители по всички планети.
Пишеш, че дъщеря ти е "наедряла", а не напълняла. Имаш предвид - по-висок ръст, и равномерно разпределено "едро" телосложение или по-скоро подпухване и пухкавост? При първия тип по-скоро Юпитер, земни акценти без Дева. При втория - Луна/Венера и водни знаци. При първия тип - трябва да превърнете дефекта в ефект с концентрация върху спорт - това си е есенциална характеристика, не може да се пребори с диети, значи плуване, баскет, бойни изкуства, които да развият хармонично високото и здраво тяло, при втория - акцент върху режим, хранене и хормонални изследвания.
« Последна редакция: Юни 19, 2016, 08:51:17 pm от Diyana »
De omnibus dubitandum est

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #256 -: Юни 19, 2016, 11:24:34 pm »
Само с бойните изкуства внимателно, че може да стане огромна буца-мускул. И тогава спасението е много трудно

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #257 -: Юни 19, 2016, 11:37:48 pm »
Навремето като се хванах да тренирам бойни изкуства, доста наедрях вместо да отслабна. Много трудно правя мускулна маса, имаше само съвсем леко оформяне на някои мускули по краката. С продължителни тренировки по 3 пъти седмично поддържах стабилно тегло около 60 кг. Отслабнах впоследствие, когато зарязах тренировките. Но имаше и друг момент - не се хранех здравословно, балансирано.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
« Отговор #258 -: Юни 19, 2016, 11:54:43 pm »
Бойните са полезни при хиперлакситет, но не и ако професионално се спортува

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #259 -: Юни 19, 2016, 11:59:12 pm »
Изглежда, че го имам въпросния хиперлакситет.

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #260 -: Юни 20, 2016, 12:08:41 am »
Бойни спортове освен тай-бо не знам друго подходящо за жени,а то не е точно бойно,вариант на аеробика .

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #261 -: Юни 20, 2016, 12:11:56 am »
Бойни спортове освен тай-бо не знам друго подходящо за жени

Таекуондо и кикбокс  ;D, но беше много отдавна.

Зарибяваха ме наскоро за айкидо - не ми допада като стил, а и вече много ми пукат ставите, има болки и слабост в колената.

Papy

• Hero Member
« Отговор #262 -: Юни 20, 2016, 12:15:29 am »
Айкидо е много неподходящо при хиперлакситет

Diyana

• Hero Member
« Отговор #263 -: Юни 20, 2016, 12:42:53 am »
Тае бо, муай тай, кикбокс, бокс, капоейра. Чак професионално надали. Но умението да ступаш/сриташ някого качествено силно повлиява самооценката, особено в днешните ученически "женски колективи".

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #264 -: Юни 20, 2016, 12:49:47 am »
Освен ако не е от ония луди /като мен/, дето тренират бойни изкуства заради техниката и красивите пластични движения, а не с цел да ступат някого. Спарингът на ринга е като да излезеш да практикуваш нещо, което си учил само на теория. Колкото и перфектно да са научени движенията, в една по-стресираща ситуация "в реално време" не всеки може да ги използва.

Bin

• Sr. Member
« Отговор #265 -: Юни 20, 2016, 12:54:50 am »
Аз да ви кажа си повишавам успешно самооценката с един електрошок в джоба при нужда ;D,а нужда да се перкам нямам ::)Тренировка само за бързо бягане-планът е да пусна ток и да бегам :D

Diyana

• Hero Member
« Отговор #266 -: Юни 20, 2016, 01:00:53 am »
В осми клас с електрошок не може, Бин.
Само по изключение пускат с пистолета на тати...

Bin

• Sr. Member
« Отговор #267 -: Юни 20, 2016, 01:10:36 am »
Диана ,аз като бях даскал за един срок 8клас верно не забелязах,обаче 11 и 12 си бяха масово въоръжени с газови пищови поне,електрошок се купува още по лесно и е по-евтин .Ами че нали оттам ми дойде идеята и аз да взема,да бъдем долу горе равностойни в дуелите  :lol_hitting: бойното изкуство е само кой ще извади уреда пръв  :57: В големите градове може да има контрол ,в провинцията няма ,дивия запад тука :D

bast

• Full Member
  • Публикации: 122
« Отговор #268 -: Юни 22, 2016, 11:06:59 am »
Може този линк да ти е от полза - тук е за Юпитер и ниската самооценка като начало на цикъла...http://www.medicalastrology.medicinegarden.com/2010/01/medical-astrology-fatobese-jupiter-part-7/ а тук - http://www.medicalastrology.medicinegarden.com/?s=Fat%2FObese има и други статии за затлъстяване с причинители по всички планети.
Пишеш, че дъщеря ти е "наедряла", а не напълняла. Имаш предвид - по-висок ръст, и равномерно разпределено "едро" телосложение или по-скоро подпухване и пухкавост? При първия тип по-скоро Юпитер, земни акценти без Дева. При втория - Луна/Венера и водни знаци. При първия тип - трябва да превърнете дефекта в ефект с концентрация върху спорт - това си е есенциална характеристика, не може да се пребори с диети, значи плуване, баскет, бойни изкуства, които да развият хармонично високото и здраво тяло, при втория - акцент върху режим, хранене и хормонални изследвания.
Дияна, благодаря за линка, доста полезна информация, сега се боря с преводача, щото с английския не съм много на ти  :)

bast

• Full Member
  • Публикации: 122
« Отговор #269 -: Юни 22, 2016, 11:11:59 am »
щом някакви си 15' не са сигурни- изчети описанията за всеки градус на Асц в Сабианските символи- има такава тема, където съм дала линк с подробни описания на всеки градус от всеки знак- на руски са, но с гугле преводача ще се справиш. С тяхна помощ изчислих асц на мъжа си, за което също имаше колебания в рамките на половин час- свекърва ми помни, че тъкмо родила и докато го теглели и мерили е чула сигнала на "По света и у нас", а те го пускаха в началото и в края на новините, в 20ч и в 20,30ч. , според моите изчисления е роден в 20,15ч.  :)
Благодаря, Акрукс за инфото, с руския нямам проблем, ама Сабианските нещо ми идват малко абстрактни, но са интересни  :)