Ом,Уилям Лили прави описание на човек според хорарна карта,това за белезите също.При натал също важи ,но зависи.Например ,синът ми е роден с белег на главата и на ръката(рождено петно).Асцендент стрелец,а Юпитер у1,у4 домове е в 1ви дом,козирог,стационарно директен.Три дни след раждането Юпитер тръгва директен.След като родих уж здрав,едър и всичко беше наред,съобщиха ми ,че е започнал да се задушава и е в ковиоз.Три дни не знаеха дали ще оцелее.Юпитер е в квадрат със Сатурн и Меркурий.
Аз също имам рождено петно/белег.Луна в 1ви дом,близнаци.Бледо-червеникави петънца,които се спускат от рамото по цялата дължина на ръката ми.Понякога не се забелязват,зависими са от климатичните условия,студено/горещо.
Според мен управителят на ац.ако е в 1ви дом,задължително ще има родилно петно/белег.Както е при сина ми.Петното на ръката му е със сърцевидна форма,ниско при дланта,от вътрешната страна на ръката-кафяво.Петното на главата е отгоре на върха,тъмно,към черно,колкото слива.Косата му е светло кестенява,от петното излиза бял кичур.
Племенницата ми е с Луна в 1ви,козирог,има родилно петънце на врата,малко и кафяво.