Сатурн ми вреди основно по опозициите - вредоносни хора, ситуации и обстоятелства, идващи отвън. За завръщането му нищо лошо не мога да кажа, квадратите също не са чак толкова зли, могат да се изтърпят. Докато по опозициите има челен сблъсък с обстоятелства, които не идват в резултат на твои постъпки и действия. Но като цяло бих казала, че повечето негативни ситуации в живота ми са представени именно от Сатурн и позицията му в горна кулминация /това са ми житейските уроци с такава доминанта/. А всяка ситуация се създава от някой човек или група от хора, все някой трябва да изиграе ролята на такъв пратеник, оръдие на съдбата. Нищо, че има само тригони - тригонът пак е аспект. При мен заложените по рождение положителни качества се проявяват при кофти външен фон и ограничаващи обстоятелства, това е влиянието на акцента в слаби домове - благоприятни планети в 6 и 8 дом, макар и без напрегнати аспекти с малефици.
Иначе, ако говорим конкретно за сатурновото завръщане, периодът беше спокоен, без сътресения, но инертен. Нямаше никакво развитие, лично за мен. Период на удовлетвореност от статуквото. Но скокът нагоре дойде по време на транзита му през знака на МС, в опозиция с нат. Марс. Тогава много се бях нахъсала за лични постижения. И в рамките на една година успях да изградя кариера на съвсем ново поприще, започвайки от нулата. Транзитът през МС беше много конструктивен, дължа му всичко постигнато дотук. Но иначе по опозицията удари семейството и най-близкия човек, донесе и раздяла впоследствие.