Вчера мислех точна за ъглови дебилитирани планети като "лош" пример по темата. Като визирания от вас човек. съгласна съм с Тъндър, с целият й пост :08:. Липсата на стихия, в случая вода си е важна ЛИПСА, в тълкуванията й дават цял нов ъгъл на виждане на хороскопа. Това за всяка стихия. Тоест такава липса не може да не модифицира картата.
И друго, най-важно за мен "Хоросокопът не показва ръста на душата"- Стивън Аройо. Ако говоря с някого на консултация за хороскоп-да, усеща се дали има в него егоизъм, или напротив любов, състрадателност. В крайна сметка можем да разделим съвсем просто хората на -добър човек, лош човек, има любов, няма любов в себе си....
Сега за статистиката от прогностиката-през 97 за пръв път се срещнах с астрологията....прогнози, самопознание-добре. :clap:
Понеже тогава бях внушаема и по-нерешителна от сега-виждах страхотиите и обикновено те се случваха. После промених възприятията и се оказа, че проблемите не са толкова страшни и са значително по-лесни за решаване. Нарочно в 3-годишен период не си гледах прогнозите/иначе не съм спирала да се занимавам/ и, о ,чудо,...видях,че имам повече свободна воля. Първо аз възприемам, обмислям, решавам какво и как искам-после-действам, правя. Така си нахраних и урана-много е готино :)Разбрах, че прекаленото взиране ми отнема свободната воля. Също разбрах, че една планета може да се "изиграе" и малко по-различно, както и не отричат книгите по астрология.
Мисля, че есенцията на най-същественото, което ще ти се случи е в наталната карта, в характера. Четейки, пасейки през годините, мисля че успях да променя някой възприятия, идеи, реакции в съзвучие с препоръките по нашите книги. Оттам, дори и 20 процента да е свободната воля, ги усещам тези единици. Защото човек е и съ-творец на съдбата си. Виждам в съседните форуми как търсят да видят утре, след 2 месеца коя планета как им повелява да се държат, да правят. Това не го харесвам, все пак не сме само едни пионки.
Като ще търсим карти на известни хора по темата, има и трудни карти на духовни водачи, които не са изкривили хуманизма си.
Хитлер е пионка, станал е това, което е, като зад него стоят групи, партии, тайни общества. Не мисля, че изборът е бил негов, което не го оправдава, ест....Но пак е допринесъл и за астрологията- Берлинския радиологичен институт, напр., където е бил и Вронский. Днешната ураническа астрология оттам е тръгнала.
И хороскопа , и кривият аспект е като ножа-можеш да си нарежеш хляба, можеш и да убиеш. Напр. с планети в 8 дом да станеш хирург, също и килър. :72:
Разбирам какво казвате, можем ли по поставените планети-есенциално и акцидентално да търсим патологията на човека, а друг човек с тази карта има ли същата патология...не можем да му видим душата, дори ясновидците не могат, мисля.
Дайте да видим друга "трудна" карта на известен човек, щом ще търсим статистика...
Друго, познавам хора със също неприятно поставени ъглови планети, наблюдавам ги от 20 години-не са изкривили доброто в себе си, въпреки трудностите. Другият тип са ясни-те са повечето, за съжаление.