Случвало ли ви се е да сте имали по едно и също време, един и същ аспект между две планети, както при транзит, така и при дирекция? Разбира се, визирам по-бавнодвижещите се планети за транзити.
Например, след около месец и половина, ще имам транзитен Юпитер в съвпад с натален Марс, като точно по същото време, само с ден разлика, дирекционен Юпитер също ще съвпадне с натален Марс. Това е много силно подчертана изява на двете планети, като гледам надали ще имам някога подобни едновременни съвпади, като се има предвид бавното движение на директираните планети.
За още по-голяма сила, прогресивната Луна (вторични прогресии), също ще бъде на няколко градуса от натален Марс и в точен съвпад с МЦ. Соларен АЦ за текущата година е в съвпад с натално МЦ и Марс, получава се силен акцент върху 10-ти дом и натален Марс, не знам само дали в положителна насока ще бъде изявата.
Юпитер е в 9-ти дом и съуправител на 3-ти, а Марс е в 10-ти на МЦ, У на 6-ти и 7-ми домове.
Ето динамиката на кратата към споменатия момент, с транзити, вторични прогресии и дирекции: