В период от 3 г. докато Нептун "промива/омагьосва" една точка ставаме подозрителни в тази област, затова е важно да проумеем кога наистина усещаме интуитивно външния свят и кога сме параноично настроени спрямо другите. Умът ни е отворен за всичко заобикалящо ни, но трудно обработва информацията. За разлика от Уран и Плутон, Нептун няма мнение, а само настроение, емоции, усещания, нюанси, илюзии, намеци, видения и затова в тези 3 г, периоди сме заслепени в съответната област, ставаме някак безпомощни и се нуждаем от подкрепяща фигура и трезва, обективна външна преценка за ситуации.Но пък Нептун ни отвежда в напълно нова среда, егото на съответната омагьосана планета става по-малко арогантно и започваме да изразяваме по-меко аналогиите на тази планета или случващото се в активираната област.
При мен Нептун откакто е в Риби беше ангажирал оста АСЦ-ДСЦ и сега миналата година пусна Меркурий у ДСЦ/МЦ, наистина въпреки измамите, илюзиите, около същите и проектирането на моите нереалистични потребности върху другите, спрях да идеализирам търсените образи за близки връзки, приятелства, партньорства, попаднах в съвсем нова среда, имах усещане, че съм проводник/ преводач на информация, силно развита интуиция, граничеща с неща, които не знам откъде знаех, но и се усещам физически и психически изтощена. Привличах Нептунианци и всякакви прояви по Нептун, за да разбера, колко много фантазии и непрактични вярвания трябва да премахна. Укротих се малко, стелиума ми в Овен беше леко в забвение, докато Уран не го подхвана. Отразявах желанията, копнежите, надеждите на окръжаващата среда, започнах да ставам Рибки.