Не разбирам от спортни хорари, но в тази карта ми прави впечатление, че отборът по 7 дом е по-силно представен. По Асцендента разглеждате домакина, така ли? При всички положения гостите би трябвало да играят по-живо, по-ентусиазирано, да се опитат агресивно да се наложат, да са по-настъпателни. Тези, които са по АС, ще разиграват стратегийки, може да играят по-хитро и предпазливо – да не се представят толкова силово, да не тръгват настъпателно, а да лавират, да премислят всеки свой ход. Ако гледаме Луната, тя няма есенциални достойнства нито в знака на АС, нито на ДС, така че трудно бих предположила в чия полза ще е резултатът. Ако по 4 дом гледаме крайния резултат, там е разположен сигнификаторът на седмодомния отбор, с който Марс (в 7 дом) апликира към хармоничен аспект, затова като че ли за тях има повече подкрепа (ако говорим за обективни предпоставки). Но Луната е в сатурнов знак и последният й аспект ще е секстил със Сатурн (той има повече достойства в знака на АС) – според мен има вероятност да се отсъжда по-пристрастно в полза на първодомния отбор (като субективен фактор).
А самият мач ще протича по Меркурий - той управлява 5 дом (футболът като игра). Той стана ли вече стационарен? В 5 дом са разположени Слънцето и Венера в съвпад - красиво, елегантно, но някак вяло може да изглежда мачът. Може да се прибягва до тарикатски номерца, както предположих по-горе. Няма да е изцяло "феър плей", ще се подхожда предпазливо. Може да не се окаже чак толкова зрелищен, да се играе по-посредствено.
Само да уточня, че не харесвам спорта като цяло и най-вече футбола - тук съм пълен лаик.