Автор Тема: Карта на първата среща  (Прочетена 80032 пъти)

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
Re: Карта на първата среща
« Отговор #135 -: Ноември 29, 2015, 03:34:05 pm »
Алена, понеже съм овен, имам и представа от 12 дом  :), ще се опитам да синтезирам какво ми се набива на очи в картата му. Първо-стелиум в 12 ти дом, може да бъде подъл, може да бъде и светец. Зависи как ще се подходи спрямо него. Обикновено се опитват да избегнат директната конфронтация, още повече, че мъжът ти има и марс в риби-конфронтацията винаги ще бъде индиректна, желание да се избяга в друг свят. Мъжът ти е много нептунов, макар и с огнени планети. Стелиум в нептунов дом, луна съвпад нептун, марс в риби, като У на слънцето и венерата. Нептуновите са пасивно агресивни, особено ако реалността не отговаря на техните мечти и представи. У на асц е ранен, съвпад със слънцето и ретро. Венера трудно изразява себе си, слаба и ранена. И понеже тя е Уасц, това е видимо и за другите. За него с този асц е много важна материалната стабилност, а той в момента явно не може да я постигне. Недоволство в него избива като агресия навън. Когато огъня на един овен спре да гори, става ад за околните. Агресията се насочва навътре, а излиза като мърморене, дрязги и капризи. Може би очаква ти да си по-мека с него, по -емоционално отзивчива. Щеше да ти е значително по лесно да го разберш, ако имаше една луна във воден знак.  :012: За лъвксата луна е трудно да разбере нептуновите филми. Според мен той усеща,че не го разбираш напълно на емоционално ниво. Но не може да изрази това, което всъщност чувства. 12 ти дом не изкарва лесно на повърхността вълненнията, ,по скоро чака интуитивно разбиране. Овенът обича да бъде водещ. В момента той те вижда повече като конкурент, отколкото като партньор. И понеже усеща, че в момента не е на висотата за битка с теб, става агресивен и мърморещ. Отделно на това уран му е в 12ти дом, съвпад с мерка и слънцето. Докато не се отдалечи няма да има мира. Просто уран в 12ти не му позволява да има вътрешната хармония, която в момента му е така нужна. Може би най -доброто решение за вас в момента ще бъде кракта пауза, която да си дадете. С У1 в 12ти, равносметките се правят най-добре, когато човек е сам. Оставяйки насаме със себе си, ще се отърси от някои емоции и ще сои даде по ясна представа за това, което се случва с живота му.

Едит> забележи в кои моменти той е бил най -мил с теб. Мисля че беше писала, след операциите ти, той те е носил няколко дни едва ли не на ръце. Той има нужда от това-да се грижи , да "спасява " някого, да се жертва дори. В моментите, в които той не се усеща нужен в тази роля, играта загрубява и той обръща плочата.
« Последна редакция: Ноември 29, 2015, 03:41:04 pm от Flora »
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #136 -: Ноември 29, 2015, 04:37:43 pm »
Да започнем от това, че е безработен-търсете работа

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #137 -: Ноември 29, 2015, 05:27:10 pm »
Живеем във време, в което жените имат голямо желание да се доказват, да печелят много пари, да са неотразими, властващи. Често се случва да поставяме под въпрос решенията на мъжете. И е вярно, че има тенденция за промяна в мъжете. Но това къде е от търсенето.
Алена, ти много силно държиш да се докажеш. Това е видно от поведение, начин на изказ, стремежи за красота и т.н. Което не е лошо. Но и ти самата трябва да решиш коя роля повече ти харесва. На жената в къщата? Или на жената, която катери върхове?

Мъжките овни не понасят да са зависими, да не се вярва в тях и способностите им. Ако ти с поведение - директно/индиректно, го показваш това, ще има ответ от страна на мъж ти.
Работата и да изкарва пари - повече пари от теб, е от абсолютна важност за добруването на семейството ви.

Овните имат много кусури. Но могат да са големи божества в една връзка, въпреки недостатъците им. Ако искаш да превъзпиташ твоята половинка - загубена кауза. Той е такъв - недодялани са, по-първични.

Имате някакво голямо несъответствие в разбиранията за живота. Щом е такава драма за теб. 

Почти сигурно е, че и той не се чувства комфортно, защото не го гледаш с обожаващ поглед.

Мъжки Овен трябва да е глава на семейството. В друга позиция ще изкарва на показ лошите си черти.
По-добра глава на семейството от мъжки Овен не съм виждала. Може да руши, чупи, да е недодялан. Но може и да стоиш сънена на някой стол и той да завърва връзките на обувките ти на красива панделка - по твоя молба. Ти решаваш как ще е.  ;)

Овните имат необходимост да се чувстват значими, особено в дома си. И не обичат да им се натяква някоя слабост, да се демонстрира превъзходство. Те не са толкова прости и могат да видят слабостите си. Но да очакваш признание на същите и още повече признание на твоето превъзходство - вземи си куче.

Флорка даде много добро мнение. И особено онази част с подсещането кога е бил най-мил. Когато ти си била нуждаеща се от него. Но и да си напълно зависима от мъжки Овен не е опция, защото ще те приеме за мекотело. Играта с Овните е трудна. Не трябва да си прекалено своенравна, защото ще ги избива на война с теб. Но и не трябва да си прекалено покорна - ще те считат за мекотело, а те не са прилепчиви и не си падат по такива съзливи истории.

Даването на малка почивка е нож с две остриета. Ако сте истински значими за него, което вярвам, че е така, ще си даде сметка и може сам и на своя воля да направи промени в себе си - дълго, трудно и без да му се натяква и да му се сочи с пръст в коя посока да върви и как точно да прави нещата.
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #138 -: Ноември 29, 2015, 05:34:32 pm »
Papy :014: Аз търся - той не одобрява :) А когато се разочарова ор някое интервю дори съм виновна, че "съм го натресла там" .... Сърдит ми е и т.н.

Иначе той сам стигна до това, че колкото собствения бизнес му дава някаква фалшива свобода - толкова го и ограничава от развитие, среда, в която да се изявява и т.н. ... Виждам как не иска да се раздели с екстрите да разполага със себе си ...

Хепи, така е - трябва да зная, че съм направила всичко по силите си и тогава бих се оттеглила ... Един развод ще внесе много повече усложнения и проблеми.... Защото аз - нали се сещате, че няма да остана сама ....

Flora, Emma, много точни анализи. Ще ги препрочитам, както и тези оре предните страници - на всеки нов преглед ми се избистрят нови неща, които уж ги виждам, но казани от друг някак дават и нов отзвук :)

Благодаря на всички  :08: Вярвам, че имаме шанс и макар често да се обезверявам - надеждата умира последна, наистина  :58:
Над силата е само умението да я владеем!

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #139 -: Декември 13, 2015, 01:51:29 am »
Карта на 1 среща с един човек, бях питала за случая - неговата Венера в съвпад с моя Марс. Супер много ме ядоса вчера и го правих на салата, обаче накрая всичко стана - както той го искаше ....

Ето, ако на някой му е интересно - после ще дам обратна връзка :)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #140 -: Декември 13, 2015, 12:20:11 pm »
Алена в неговата карти ти си луна съвпад нептун стрелец в 8- ще поемаш финансово бреме ,ще   жертваш всичко в името на общото,в момента в който отказваш или правиш нещо за себе си той става пасивно агресивен манипулатор,не директен като конфронтация,а чрез децата те удря в гръб и знае къде точно да удари ,в уязвимо място
самовлюбен /слънце съвпад у 1 венера ретро в овен /опозе плутон  манипулатор с обсебии за контрол и власт,света се върти около него и му се подчинява,способен на крайности в момента в който ги губи ,чрез околните,така извърта нещата/ марс риби каре нептун/ ,че се случва желаното на всяка цена е важно да постига,да налага св.воля и сега тр.уран е кацнал над тях,разбърква му пешките с предварително построените полезни ходове за да бъде "аз съм"....,отнема му лидерството, да е водач,учи го да следва,не да води,новости,които са му далечни и нежелани венера е у слв в 6/ везни,а тя самата е в 12,пътя му е той да се  жертва ,чрез грижовност за да запази мира и хармонията,баланса в ежедневието,в брака чрез дипломация,каквато е доста трудна за съвпада в овен,уран е променил ежедневието чрез безработица с тр. през 12 д.а,за да види другата страна на битовизмите,тр.плутоново каре бавно го променя отвътре,но явно той се съпротивлява на случващото се,защото го мачкат,чувства се подчинен ,в беизходица,пресата на плутон като бавен процес е още в началото предстоят карета към венера У1 и слънце, може ако не се промени да пострада и здравословно и психологически, след 2 год .когато и тр. сатурн влезе в козирог,напрежението и изискванията ще се удвоят
тр.уран изкарва на повърхността не особенно лицеприятни страни на слънце/венера овен,от които трябва да се освободи,да загуби и някой св.страхове,проявени чрез постоянна неудоволетвореност, че чашата ти е не наполовина празна ,а празна,да осъзнае ,необходимостта от минималност и достатъчност  и да се смири ,че промените не зависят само и изцяло от личната воля.
« Последна редакция: Декември 13, 2015, 12:31:04 pm от strelicka »

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #141 -: Декември 13, 2015, 04:49:59 pm »
Стреличка  :) много, много точен анализ, сигурно 20 пъти го прочетох .... и пак ще го чета :)

Много съм ровила по темата изгорена Венера, а при него и ретроградна и заточена. Замислям се, че и двамата сме със заточени Венери - моята по дом и знак, но все пак в съвпад със СЛВ, което намирам за сламка за измъкване и опазване от опошляване. А при нето заточена по знак, но изгорена на 3 градуса и 6 минути преди от и ретроградна. Когато се срещнах с психоложката - тя ме разпита за отношенията ми с майка му, баща му, направи констелация и каза, че той не изпитва уважение към жените. Това е много точно казано, но не ми беше хрумнало да го направя, като извод и всякаквата "женска работа" му е унизителна.

Е, както ти каза - с промяната на битието и това, че беше у дома в периода след, като аз се върнах на работа, а малкият не беше тръгнал на ясла - то с еналожи да разбере, че гледането на дете - не е безкрайно безгрижие за родителя. Когато съм го гледала аз и съм имала безсънни нощи и за къщата съм се грижила и за детето и ... всичко ... за него това нищо не беше, почивам си по цял ден. А когато той само трябваше да гледа малкия - без нищо друго - това беше непосилния товар на битието, крайно изтощение и едва ме чакаше да се върна и да го поема ...

Струва ми се, че започва да оценя другата страна на медала по достойнство. Вчера се прибрах от работа и беше пуснал робота и беше измил пода в 2 стаи, беше подредил детската .... Иначе аз всичко си правя, като заспят децата и той вижда, че не подвивам крак изобщо. Забелязвам в него промяна, постепенна промяна, но му е много трудно. Както бях писала по-рано - Слънцето в Овен изисква мъжество, което Марс в Риби не предлага ... и този конфликт го убива вътрешно.

За манипулациите и моята финансова ангажираност - ами така е. Аз никога не съм заделяла или крила пари. Винаги каквото имам отива за семейството, имам доста разходи покрай децата, за себе си чат-пат, повече за дома - все има къде и какво. Крайно желание да контролира - вече има канери около къщата, вътре по стаите и си ги гледа постоянно, кой минал, какво носил ...стоят си му отворени на лаптопа. Мен например - изобщо не ме интересува кой какво прави, от къде минал и т.н. А това, че и в къщи ни дебне е ...думи нямам ... Няма да се учудя, ако и на колата ми е сложил GPS проследяване - все пак да знае - като излизам - къде ходя ....

За тр.Уран в съвпад с нат.Слънце и р.Венера - все си мислех, че го настройва бунтарски. Той като цяло е недоволстващ тип - "ту му млякото горещо, ту пък друго нещо", вечно за нещо мърмори, всички за нищо не стават и нищо не правят като хората. Ако той има пропуск в нещо, виновен е този след него, които не го е видял да му каже ....

Много му харесва това, че аз съм хладнокръвна, спокойна, дипломатична, мисля, че му се и иска да може да е такъв, защото това е сила, докато яростта изморява, но .... мисля, че много дълъг път ще измине, докато култивира у себе си такива умения, защото човек на това се учи. И аз бях яростно агресивна, но вече не съм ... и това е съзнателен избор и тренинг на самоконтрол.

За финал бих искала да отбележа, че когато сатурн влезе в козирог - ще бъде и в съвпад с моето Слънце. Явно ще имаме случки. Моето Слънце е на последните минути от Стрелец, особен градус, аспектира се на всяко слънцестоене и ги усещам още по-силно ..., а сега и Сатурн отгоре ...

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #142 -: Декември 13, 2015, 07:30:48 pm »
Много съм ровила по темата изгорена Венера, а при него и ретроградна и заточена.

овен-везни интерсептирани,и тя вътре,а диспозитора й Марс,др.упр. на интерсептиран знак е съвпад с архенар,човек налагащ диктаторски режим,квинконса с плутон усилва негативите,дава склоност да повтаря грешките,да прилага психически тормоз, а карето с диспозитора нептун/луна посочва спрямо кого и,че му е навъзможно да осъзнае,да види какво причинява с поведението си , ако приемем пък юпитер за диспозитор У8 в 1, в анаретен градус и заточен,заплашвал ли е със  суицидност,чрез думи,като начин за налагане на вина и постигане на своето
венера като у1 е изгорена,ретроградна,заточена и интерсептирана,кармата,понеже става дума за упр. на Нодалната  най-бързо се развързва в 7-ми и 10-ти дом и най-бавно в 6-ти и 12-ти дом, интерсептиран знак показва нещо, което се повтаря в рода. Човек е възприел нещо от родителите и прародителите си/12/повтаря нещо от рода на майката, заради съвпада с Нептун,изгорените Венери често се чувстваме недооценени от партньора,"кон с капаци",  прави човек  сляп и глух за чуждото мнение и критика ,има нещо изкривено в даването и получаването на любов,споделеност, във финансовата сфера,във връзки,партньорства
« Последна редакция: Декември 13, 2015, 07:46:31 pm от strelicka »

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #143 -: Декември 13, 2015, 07:47:10 pm »
Извън астрологията, не си спомням дали казах преди, че този човек няма да се промени, въпреки няколкото такива коментара. Кауза пердута е, ако Алена залага на това. То просто няма да се случи. Живяла съм с такъв типаж, описван от Стреличка, и празни надежди на никого не мога да дам. Такива хора не се променят.
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #144 -: Декември 13, 2015, 08:17:43 pm »
"Налагащ диктаторски режим" ... колко добре казано - на баткото постоянно му повтаря, че ще го "запише във военно училище", защото е по-въздушен, раним ...

И аз мисля, че не си дава сметка какво причинява, вярва си, че е и прав ... И се чувства неоценен, дори търси постоянно одобрение в околните, каквото аз не правя, например ...

Делфинче, вероятно няма да се промени, това му е ядката :)

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4575
« Отговор #145 -: Декември 13, 2015, 08:27:41 pm »
Искам, ако може последните коментари да бъдат преместени в Синастрия, защото тук е тема за Първа среща. Напоследък форумът е превърнат в дневниците на Червените обувки. Да се направи персонална тема на Алена и докторите да минават на визитация да си изказват мнението там, защото вече почвам да се дразня от всепоглъщащият разлив във всички теми-октопод .Писна ми Алена да тече от чешмата ,както Б.Борисов преди, станах разногледа от карти на които пише Счупен Нос, а носът дори не е счупен, а само спъване без последствия.Досадно ми е. ВРЕМЕННО МНЕНИЕ, както стана модно .
« Последна редакция: Декември 13, 2015, 08:29:19 pm от Ребека »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #146 -: Декември 13, 2015, 08:32:18 pm »
Алена, прави ми впечатление как се опитваш да спасиш този брак, чак на консултация с психолог тръгна. Дано отсрещната страна оценява твоите усилия. Честно, ако не бяха две малки деца, щях да се замисля /при условие, че съпругът ти не желае никаква промяна/ дали пък няма да се чувстваш по-добре в негово отсъствие. По всичко личи, че можеш да се справяш и сама, професионално си реализирана, не си от жените, които биха търпяли трайно агонизиращи отношения заради едната финансова подкрепа/издръжка. Но с две малки деца се налагат в пъти повече компромиси, всяка майка би предпочела те да растат в пълно семейство. Но пълно не винаги означава пълноценно. Разбира се, недей да вземаш насериозно това, което пиша - отсрани лесно е да даваш съвети, особено когато не си бил поставен в такава ситуация.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #147 -: Декември 13, 2015, 08:35:00 pm »
Писна ми Алена да тече от чешмата ,както Б.Борисов преди, станах разногледа от карти на които пише Счупен Нос, а носът дори не е счупен, а само спъване без последствия.Досадно ми е. ВРЕМЕННО МНЕНИЕ, както стана модно .

За пръв път виждам Ребека в ПМС  :012:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #148 -: Декември 13, 2015, 08:37:49 pm »
Искам, ако може последните коментари да бъдат преместени в Синастрия, защото тук е тема за Първа среща. Напоследък форумът е превърнат в дневниците на Червените обувки. Да се направи персонална тема на Алена и докторите да минават на визитация да си изказват мнението там, защото вече почвам да се дразня от всепоглъщащият разлив във всички теми-октопод .Писна ми Алена да тече от чешмата ,както Б.Борисов преди, станах разногледа от карти на които пише Счупен Нос, а носът дори не е счупен, а само спъване без последствия.Досадно ми е. ВРЕМЕННО МНЕНИЕ, както стана модно .

И аз съм "за" да се преместят коментарите. В другата тема, ако искате, мога да кача карта на мъжа, за когото споменах по-горе. Между другото, също със съвпад на Луна и Нептун, но в друг знак и дом.
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #149 -: Декември 13, 2015, 08:51:14 pm »
Да, разбира се :) там им е мястото :)

Lilla, така е, ако нямаше деца ...отдавна да сме се разминали :) Но не мога да се откажа без да знам, че съм направила опити :) И тръгването ни с децата няма да е просто тръгване, а грозна, манипулативна война ...