Стреличка много, много точен анализ, сигурно 20 пъти го прочетох .... и пак ще го чета
Много съм ровила по темата изгорена Венера, а при него и ретроградна и заточена. Замислям се, че и двамата сме със заточени Венери - моята по дом и знак, но все пак в съвпад със СЛВ, което намирам за сламка за измъкване и опазване от опошляване. А при нето заточена по знак, но изгорена на 3 градуса и 6 минути преди от и ретроградна. Когато се срещнах с психоложката - тя ме разпита за отношенията ми с майка му, баща му, направи констелация и каза, че той не изпитва уважение към жените. Това е много точно казано, но не ми беше хрумнало да го направя, като извод и всякаквата "женска работа" му е унизителна.
Е, както ти каза - с промяната на битието и това, че беше у дома в периода след, като аз се върнах на работа, а малкият не беше тръгнал на ясла - то с еналожи да разбере, че гледането на дете - не е безкрайно безгрижие за родителя. Когато съм го гледала аз и съм имала безсънни нощи и за къщата съм се грижила и за детето и ... всичко ... за него това нищо не беше, почивам си по цял ден. А когато той само трябваше да гледа малкия - без нищо друго - това беше непосилния товар на битието, крайно изтощение и едва ме чакаше да се върна и да го поема ...
Струва ми се, че започва да оценя другата страна на медала по достойнство. Вчера се прибрах от работа и беше пуснал робота и беше измил пода в 2 стаи, беше подредил детската .... Иначе аз всичко си правя, като заспят децата и той вижда, че не подвивам крак изобщо. Забелязвам в него промяна, постепенна промяна, но му е много трудно. Както бях писала по-рано - Слънцето в Овен изисква мъжество, което Марс в Риби не предлага ... и този конфликт го убива вътрешно.
За манипулациите и моята финансова ангажираност - ами така е. Аз никога не съм заделяла или крила пари. Винаги каквото имам отива за семейството, имам доста разходи покрай децата, за себе си чат-пат, повече за дома - все има къде и какво. Крайно желание да контролира - вече има канери около къщата, вътре по стаите и си ги гледа постоянно, кой минал, какво носил ...стоят си му отворени на лаптопа. Мен например - изобщо не ме интересува кой какво прави, от къде минал и т.н. А това, че и в къщи ни дебне е ...думи нямам ... Няма да се учудя, ако и на колата ми е сложил GPS проследяване - все пак да знае - като излизам - къде ходя ....
За тр.Уран в съвпад с нат.Слънце и р.Венера - все си мислех, че го настройва бунтарски. Той като цяло е недоволстващ тип - "ту му млякото горещо, ту пък друго нещо", вечно за нещо мърмори, всички за нищо не стават и нищо не правят като хората. Ако той има пропуск в нещо, виновен е този след него, които не го е видял да му каже ....
Много му харесва това, че аз съм хладнокръвна, спокойна, дипломатична, мисля, че му се и иска да може да е такъв, защото това е сила, докато яростта изморява, но .... мисля, че много дълъг път ще измине, докато култивира у себе си такива умения, защото човек на това се учи. И аз бях яростно агресивна, но вече не съм ... и това е съзнателен избор и тренинг на самоконтрол.
За финал бих искала да отбележа, че когато сатурн влезе в козирог - ще бъде и в съвпад с моето Слънце. Явно ще имаме случки. Моето Слънце е на последните минути от Стрелец, особен градус, аспектира се на всяко слънцестоене и ги усещам още по-силно ..., а сега и Сатурн отгоре ...