За себе си избрах тази професия по две причини - първата е да спомогна да има ред и справедливост, втората, че обичам да обличам нормено нещата. Обичам да съм човека, който да координира хората и ресурсите им, да побирам нещата в умереност и да ги балансирам. За тези 4 години в юридически факултет, научих, че първото е почти невъзможно. И не е невъзможно, защото юристите са гадни, подкупни, продажи и използват знанията си, за да вредят на другите, а защото хората просто масово не струват. Живеем в кочина, в която няма ред, защото сме добри прасета, които не полагат усилието ред да има. Живеем в несправедливост, защото повечето от нас са егоиманиаци и единственото, което ги интересува е задникът им. Единственото, за което повечето хора знаят да плямпат е техните права и свободи. Да, но за да имат права и свободи те, някой трябва да се отмести да направи място за свободата им и някой има насрещно задължение, за да обуслови правата им. И вместо хората да уважат това като изконен принцип, те се блъскат, налагат се, манипулират се, лъжат се, изневеверяват си, за да може с лакти да се наблъскат в тълпата и да получат повече, отколкото реално се нуждаят. На тази планетка го няма принципът на еквивалентност, инкорпориран в обществото - всеки мисли, че трябва насила да вземе от някой нещо, за да го има. Не че трябва да даде друго.
И така, какъв ред и каква справдливост да възлагам в една кочина, пълна с вонящи прасета? :012: Усилие на вятъра, няма да еволюират до хора, сигурна съм в това. Остава само да ходиш с един ръжен и от време на време да го забиваш в нечии прасешки задни части, просто защото прасето едното вече се е качило върху главите на други две и ще вземе да ги удуши, някое прасенце пък от няколко дена все не се е добрало до помийката да хапне, така че трябва да се разръчкат другите да се добере прасенцето. Те това ще да е висшата юридическа дейност. Ако взема да се занимавам с частно право, ще работя за едното прасе, не за другото - и идеята ще е моето да е гойно и дебело, другото може хилавко да остане, но ще си е живо. И какво от това, те прасетата са си забъркали кашата и са се стреляли с кал и преди аз да дойда, защо трябва да нося отговорност за липсата на самосъзнание на тези бозайници. Съжалявам, че обидих прасетата с примера си, те са чистички, умнички и разбранички животинки, но все с нещо трябваше да го дам. :012: