Ребекси, аз никога не кърша нещо такова. Щом си е в природата, значи там му е мястото.
Тези камъни съм намирала в този им вид, само съм ги изкъпала.
Някои от тях съм намирала на обикновен планински черен път, отстрани на пътя. Но по-високо в планината.
Всъщност, повечето ми находки са около малко селце, до което е имало проучвания за някакви мини. Има доста големи дупки, изхвърлени купчини с камъни от въпросните дупки. А с други са посипали пътя/пътеките. Понякога на интуиция съм се навеждала и обръщала някой камък и се оказва с "рогца".
Моето седмодомие откри огромна дупка от такъв изкоп и каза, че е ужасно страховито и по стените й има невероятни красоти. Но аз не посмях да се кача до нея, за да разгледам. Цялото хълмче беше обсипано със сипица от дупката, там намерих огромната друза цитрин.
Един камък намерих на невероятно място в гората - това хич не очаквах. Приседнах на едно паднало дърво и в краката ми имаше камък с мъх. Обърнах го и беше много красив - с хиляди блестящи малки иглички. Ще се опитам да го снимам, но просто не може да се пресъздаде красотата им с една снимка. Хич не си личи как блещукат. Или аз съм слаб фотограф.
Имам и една находка от баща ми, която е огромна. Ще снимам и нея.
Имам много камъни, това е една мъничка част от тях. За повечето нямам място и съм прибрала в кашони. Много съм подарила.
Да, и аз ги обичам. Ценни са ми. Помня първото камъче, което намерих. Обърнах го на интуиция. След него започнах целенасочено да се вглеждам в тях.
Някои камъни съм оставила като дарове в планинските параклиси. :57: След някой дълъг преход, ако съм се натоварила много и в един миг осъзная, че поне камъните, които нося на ръце трябва да оставя, защото няма да издържа 10 км с тях. :57:
След една екскурзия в Родопите се прибрахме с пълен багажник и по седалките се въргаляха камъни. Всичко бях пренесла ден по ден с раницата си.
Разговаряла съм с миньори от тези райони и те казват, че са виждали невероятни красоти в мините си. Но нямат право да говорят за тях, нито да изнасят от тях нещо. С половин уста споделят.