Ще се радвам да споделите как са поставени при Вас Венера и Марс и според това женското или мъжкото начало доминира.
Какво имам предвид - при мен Марс е ъглов, ретро - винаги - от дете съм била "мъжко момиче" и момчето в семейството. Все сме се бъзикали, че за момче съм правена и затова така. Дори винаги бях с много къса коса. Пробивна, дейна. Венера ми е заточена по дом и знак във взаимна заточена рецепция с диспозитора си Плутон. Мисля, че много подчертано плутонова. Голяма промяна настъпи след преминаването на прогр.Венера през нат.Слънце в 10 дом. Отворих се към Венерините теми. Марсът в мен някак се снищи.
Бих казала, че в началото изцяло е доминирало мъжкото начало (не, като сексуална ориентация), а в момент някак Венера води хорото.
Можете ли да направите такъв коментар по Вашите карти или такива на други хора
A.l.e.n.a,
Не мисля така да е коректно, нали венера не се отделя далеч от слънцето-вътрешна планета е, вътрешни са марс, венера и меркурий, между земята и слънцето е орбитата им. Може и затова да ни е все вътрешно и лично от тях.
Има една първоначална анамнеза по рожденната карта за баланс на планети в мъжки и женски знаци (както и за стихиите(, най-напред-слънце, луна, асцендент....Имаш ли светила в мъжки знаци и повече планети от септенера там-мъжко момиче да си-ще ти идва отръки, ще си дейна, инициативна, мъж с повече планети в женски знаци ще обмисля , планира, вероятно точно на време ще действа, но ще изглежда спрял и тегав за огън-момичето напр.
Има едни планетни периоди, в които се предполага да се реализира потенциала-аспекти на планети пи картата
-0-7 години-играеш го по луната си
-7-14 г.-меркурий...и т. н.
Слънцето, ако е силно поставено, да речем с тригони, или-напротив с квадратури , но ъглово-годините за реализация са 28-42 г. възраст.
Отделно, тъй като говорим за венера и марс
, синастрията на важните ти връзки в момента променя картинката. Картата на този, с когото делим хляб и легло също е прогресия в нашия живот-понякога :72:
Ако добре помня-ти имаш много огън, обаче във водни домове. Ако планета в знак е характера ни, даденостите, то домофикацията е външната съдба-по темите на 4, 8 12 ще бъдеш огън като разбиране, осъзнаване, като действие-трудна работа....но не се знае дали да разбираш, без да действаш в твоя случай не е правилното. Реализацията-може да й пречи синастрията на 3-мата твои хора, но по човешки разбирания, по други, може да си на прав път.