Момичета, не знам за квадрантите и сектите как стои въпросът, но ето пък Ръдиар тука има една идея за прогностика по вид деление на същите/квадранти/. Аз не съм много събитийна, но ако ви е от полза.
" Всеки от квадрантите се дели на 7 части. Всяка част е равна на 1 година от живота, като началото е от Асц. до ИЦ. По този начин на всеки 28 г. се връщаме към асц. и кръгът започва отначало. Може да се гледат и аспектните места на някоя планета към тази част. Например точката от секстила на слънцето попада в тази област-примерно за 30-тата година на родения.
Точка на възрасттта
Още по-опростен вариант на прогресиите предлага Бруно Хубер. Точка на възрастта е метод от съвременната психологическа астрология. Всеки дом, независимо от размера си се дели на 6 равни части, т.е. всяка космограма се дели на 72 различни по големина отрязъка, съответстващи на 72 години от живота. Начална точка е асц. 1 дом, съответстващ на първите 6 г. от живота. Хубер обръща внимание и на "ингресиите" - ако в периода,който ни интересува т. нар. точка на възрастта прескача от един знак в друг.