Автор Тема: подвластни на кой планетарен период сме  (Прочетена 18586 пъти)

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
Re: подвластни на кой планетарен период сме
« Отговор #60 -: Август 03, 2014, 07:10:01 pm »
Калкулаторът който използвам за определяне на дашите ми дава голям избор от даша системи,оставам впечатление че най много се използва Вимшотари ,но прочетох че има около 50 даша системи,най универсални са Вимшотари за нощнораздане,Аштотари за дневно,Йогини в останалите случаи-да разбирам като не се знае дневно или нощно а и най универсално .Аз съм дневно раждане коя даша системс да използвам?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #61 -: Август 03, 2014, 10:21:41 pm »
Не, само поотделно, а не като комбинация.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Oposit

• Hero Member
« Отговор #62 -: Август 03, 2014, 11:19:25 pm »
Е и аз не съм професионалист,досега използвах същата даша система/Вимшотари/ ,обикновено калкулаторите работят с нея,но е въпрос на добра комбинация от професионален астролог и професионален програмист та като се ровех ме учуди голямото разнообразие от даша системи,по Вимшотари съм МД Меркурий,АД Венера,обаче по Йогини МД Юпитер,по Аштотари  МД Сатурн,както се вижда съвсем различни,мисля да ректифицирам по минали събития коя система е ефективна при мен,Вимшотари действа при мен  по тропикалния вариант на ведическата ,но искам да пробвам и по класическата сидерална,все пак по нея са работили йоги ,не бих искал да ги подценя .

Smarta

• Hero Member
  • Публикации: 537
« Отговор #63 -: Август 04, 2014, 11:54:17 am »
Излизам от МД на Раху, цели 17 години. Почна ударно и много тежко. Раху/Раху донесе болест и смяна на местоживеенето, заедно с тежка депресия, Раху/Юпитер ме прати в чужбина и университет, като поддържаше депресията на периоди, при Сатурн наште се развеждаха, брат ми боледуваше, като че ли беше малко по-добър период, по време на Меркурий почнах работа, а депресията се усили убийствено (Меркурий е в 6, У11, където е Раху, и У2, където са Марс и Сатурн), на Кету пак се преместих, гледах стар човек на легло, (Кету ми е в 5Д, включих изкуство в образованието, а по-късно и в работата), в следващия на Венера това се разгърна, тогава падна голямо учене и много работа, имах по-добри приходи, почна лизинга на колата, в Слънчевия период дойдоха развръзки на какво ли не, напълно се разклатиха основите, но въпреки че беше много тежко, аз го исках, защото чувствах, че основите са прогнили и има нужда от изчистване, иначе не може да има развитие. Та това външно се случи по време на Раху/Слънце, а в Раху/Луна стигна лично вътрешно ниво, интимните отношения и върна проблеми от ранното ми детство за преодоляване. Може би това беше най-трудният подпериод (Луна в 6 У4 във вед.), родена съм в период Луна/Раху. Накрая в Раху/Марс станах мнохо активна и по-борбена. Това съвпадна с преминаването на прогр.Луна от Риби в Овен в западната карта.

Сега започвам МД Юпитер. Или е почнал вече или ще почне до края на годината. След МД на Луна, Марс и Раху, разчитам на Юпитер и Сатурн за някаква стабилизация.

Tanya

• Hero Member
  • Публикации: 635
« Отговор #64 -: Август 04, 2014, 12:27:58 pm »
Смарта, в 11-ти дом ли е Раху, в кой знак?

Гледам, че и партныорът ми е в Раху махадаша, подпериод на Меркурий. При него Раху е в 6-ти дом, Меркурий е в 12-ти заедно с Кету и дебилитиран Марс. По Раху са болестите, които трудно се идентифицират, Меркурий управлява кожата и нервната система - започна да се оплаква от крампи / изтръпване в крайниците, появиха се и някакви обриви и при всичките изследвания, дето си направи, лекарите не са еднозначни. На психическо ниво - стана параноичен да не се разболее от нещо нелечимо, направо се превърна в хипохондрик. Дебилитирания Марс, аспектиращ Раху и Меркурий, също се прояви - високо кръвно и избухливост.

Аз чакам периода на Юпитер след около 7, 8 години да оправи нещата, но гледам, че не всички са очаровани от него  ;D.
"За да създадеш приятелство с Бог, трябва да си му равен, в противен случай това е лошо приятелство и ще се превърне в просия."
                                    Свами Рама

Smarta

• Hero Member
  • Публикации: 537
« Отговор #65 -: Август 04, 2014, 12:31:41 pm »
Да, Раху в 11 в Близнаци. Мисля, че не Юпитер в 3, а Раху е ненаситната лакомия за четене и учене, и все не му стига.

ПП. За Раху и аз мога да кажа, че беше период на неудовлетворение. Каквото и да постигнех, бързо губеше вкус или изобщо не се оказваше удовлетворително. В края на периода осъзнах две противоречащи си неща - че нищо външно не може да ме удовлетвори, защото удовлетворението е въпрос на състояние, а не на постижение; и в същото време, че е много важно да постигам мечтите си, защото ако не си реализирам потенциала в конкретни действия и постежения, няма да имам мир и спокойствие. В края на периода на Раху ми се изясни кой път да следвам, пътят ми се изчисти до голяма степен от външни влияния и наслоения и започна да отговаря на дарбите, на интересите ми, на собствените ми потребности. Та това неудовлетворение си е било може би в мен - човек не може да бъде удовлетворен, докато замества с чужди собствените си погребани потребности, само за да поддържа изкуствен баланс. Есенцията на периода на Раху е, че спрях да лъжа себе си и проверката на истинското съдържание в мен стана осъзнато и редовно действие. Поради това го смятам за минал успешно период.

Уроците на Юпитер са ми крайно непонятни.
« Последна редакция: Август 04, 2014, 01:08:24 pm от Smarta »

Oposit

• Hero Member
« Отговор #66 -: Август 07, 2014, 11:33:24 pm »
Вече споменах че даша системите Йогини и Вимшотари са най универсални,наред с тях се оказва има още около 50 според спецификата на ведическата карта . Аз например имам в навамша за лагна телец,управляван от Венера,което предполага използването на Двадасоттари даша система,по която съм МДЛуна,АД Раху .

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #67 -: Август 08, 2014, 07:52:44 am »
Каквото и да постигнех, бързо губеше вкус или изобщо не се оказваше удовлетворително. В края на периода осъзнах две противоречащи си неща - че нищо външно не може да ме удовлетвори, защото удовлетворението е въпрос на състояние, а не на постижение; и в същото време, че е много важно да постигам мечтите си, защото ако не си реализирам потенциала в конкретни действия и постежения, няма да имам мир и спокойствие.

Някои цял живот сме в такова състояние, ако Раху има силно влияние в хороскопа.  ???
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui