Автор Тема: Астрология и финансова професия  (Прочетена 19908 пъти)

greg07

• Hero Member
  • Публикации: 1444
Астрология и финансова професия
« -: Август 09, 2014, 05:17:36 pm »
Бих искал да попитам ако има астрологична литература посветена на професиите и по-специално , на финансовите професии ( счетоводители, анализатори , финансови мениджъри или финансови посредници). Интересува ме , които позиции в наталната карта предразпологат , постигане на успешна на кариера в тази сфера. Планети в 6 ти , 10 дом , управители на домовете, Асцедент?
Доста се рових в интернет както и в книгите , които имам, но нищо не намерих.

Ако някой има карта на хора , които са се реализирали в тази сфера, много бих се радвал да сподели. Нищо не успях да намеря в  astro data bank-a в  internet , Повечето неща публикувани са доста общи ,не дават конкетни насоки.

Много благодаря ако някой се отзове. :38:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Астрология и финансова професия
« Отговор #1 -: Август 09, 2014, 05:28:43 pm »
Има цял раздел от астрологията - финансова и борсова астрология, но на астрологични книги по професионално ориентиране, които да са посветени само на финансовите професии, не съм попадала. А и като цяло в България липсва професионална астрологична литература, превежда се и се издава предимно астропсихология.

Но ако искате практически пример, давам ви карта на човек, който се занимава с финансови анализи. Завършил е финанси, в продължение на 15 години е работил в банковата сфера, в момента е финансов анализатор.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

greg07

• Hero Member
« Отговор #2 -: Август 09, 2014, 06:05:20 pm »
Лили точно това е проблема , че и има някакви мъгляви неща , но те са по-скоро астро-психология , отколкото , то4но и ясни насоки , към развитие на определена професия.

Ха доста интересно , както  при него така и при мене Севрния възел е в 12 , това дава много добри аналиторски  умения  , тълкуване на информация. И двамата имаме Сатурн в 6-ти дом, работата дава сигурност , дава и работолизъм.

Но управителя на 10 ти Плутон е в 8-ми което показва поне според мен кариера в банка ( финансова институция). МЦ в Скорпион би трябвало да дава плутонова професия (според мен).

Не знам кои са специфичните аспекти , които показват специализирана финансова работа. При него Меркурии управлява 6-ти , но пак е в седми и не прави никакви аспекти овен този квадрат към урана. Според мен това не е определящо за финансова професия

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #3 -: Август 09, 2014, 06:17:35 pm »
Не знам кои са специфичните аспекти , които показват специализирана финансова работа. При него Меркурии управлява 6-ти , но пак е в седми и не прави никакви аспекти овен този квадрат към урана. Според мен това не е определящо за финансова професия

Струва ми се, че във ведическата му карта по-ясно се виждат.
От една страна, има Юпитер в сид. Козирог във втори дом - Юпитер в този знак е в отслабена позиция, но има афинитет към материалните аспекти на живота. Определено бих казала, че има изразени аналитични способности - Меркурий минава в собствен знак (сид. Близнаци), заедно с Кету и Сатурн в 7 дом от Лагна. АС минава в Стрелец, Юпитер във втори дом го управлява, Меркурий управлява 10 дом. Раху е в първи дом, дава аспект на Марс в 5ти - имам същата комбинация, завършила съм икономическа специалност и от всички изучавани предмети най ми допадаха аналитичните дисциплини (с изкл. на Висша математика).

За финансова професия според индийските астролози гледаме Юпитер, Юпитер в съчетание с Меркурий, акцент върху 2, 11, а също така 6 и 12 дом (напр. за счетоводители, данъчни инспектори). Марс дава по-изразен аналитични способности - особено в аспект с Меркурий, в 5 дом или в аспект към 5 дом. Аспект между Марс и Луна може да даде и по-прагматична, материална ориентация  и респ. успех в тази сфера, ако други фактори го потвърждават. Съчетание между 2 и 5 дом, особено ако участва и 11ти, може да даде афинитет към борсова търговия, трейдъри, финансови играчи. В западната астрология добавяме и 8 дом за финанси.

« Последна редакция: Август 09, 2014, 06:20:46 pm от Lilla »

greg07

• Hero Member
« Отговор #4 -: Август 09, 2014, 06:58:06 pm »
Струва ми се, че във ведическата му карта по-ясно се виждат.
От една страна, има Юпитер в сид. Козирог във втори дом - Юпитер в този знак е в отслабена позиция, но има афинитет към материалните аспекти на живота. Определено бих казала, че има изразени аналитични способности - Меркурий минава в собствен знак (сид. Близнаци), заедно с Кету и Сатурн в 7 дом от Лагна. АС минава в Стрелец, Юпитер във втори дом го управлява, Меркурий управлява 10 дом. Раху е в първи дом, дава аспект на Марс в 5ти - имам същата комбинация, завършила съм икономическа специалност и от всички изучавани предмети най ми допадаха аналитичните дисциплини (с изкл. на Висша математика).

За финансова професия според индийските астролози гледаме Юпитер, Юпитер в съчетание с Меркурий, акцент върху 2, 11, а също така 6 и 12 дом (напр. за счетоводители, данъчни инспектори). Марс дава по-изразен аналитични способности - особено в аспект с Меркурий, в 5 дом или в аспект към 5 дом. Аспект между Марс и Луна може да даде и по-прагматична, материална ориентация  и респ. успех в тази сфера, ако други фактори го потвърждават. Съчетание между 2 и 5 дом, особено ако участва и 11ти, може да даде афинитет към борсова търговия, трейдъри, финансови играчи. В западната астрология добавяме и 8 дом за финанси.

Аз нищо не разбирам от Ведическа астрология  :'(

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #5 -: Август 09, 2014, 07:06:28 pm »
Тогава бихме могли да видим дали в тази карта работят формулите на Шестопалов - комбинация от фактори за различните професии.

А теб какво конкретно те интересува - дали в твоята карта има указания за финансова професия или по принцип какви са показателите?

ПП. Срещам карти с големи стелиуми във втори или осми дом, които нямат нищо общо с финансова професия.
« Последна редакция: Август 09, 2014, 07:12:59 pm от Lilla »

greg07

• Hero Member
« Отговор #6 -: Август 09, 2014, 07:32:38 pm »
да мен точно това ме вълнува , указанието за успех във финансова професия. Аз съм учил и работил , винаги в тази система и много си харесвам тази професия. Но когато Сатурн мина през Плутона ми ме уволниха от работата ми в банка  по това време, казаха ми че характера ми не пасва на работата , много ме тормозиха и унижаваха , докато ме махнат , каквото и да правех , все не беше добре ....

После пак съм работил финансова работа , във фирма , но временно и скоро  ми  свършва договора  и продължава да си търся работа в тази сфера (финансовата) , но след униженията и болката от  първата работа си мисля , че никога няма да съм истински професионалист. :'(

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #7 -: Август 09, 2014, 08:03:23 pm »
Според мен основното противоречие в твоята карта е в това, че като цяло си неконфликтна личност, но същевременно имаш нужда и от динамика, инерцията те изнервя. Напрегната среда и конфликтни отношения биха те изкарали извън релси. И накшатрата, която изгрява на Асцендента ти, и накшатрата на Луната имат афинитет към спокойна и комфортна среда, имаш и силно влияние на Венера във ведическата карта - минава в знак на екзалтация и се намира в 10 дом от АС (Луната също е  накшатра, управлявана от Венера).

Не знам какво да те посъветвам в такъв случай - няма стерилно обкръжение и няма работна среда, в която изцяло да липсват разногласия или да не се стига от време на време до конфликтни моменти. Банковата сфера, погледната отвън, уж изглежда по-спокойна, но и там има "подводни течения". И ако на човек му е трудно да се наложи и да защити позицията си, рискува да се превърне в изкупителна жертва.

Между другото, защо не си избра някоя по-творческа или артистична професия - никога ли не си мислил за такъв вариант? Само прагматиката ли те влече?

greg07

• Hero Member
« Отговор #8 -: Август 09, 2014, 08:57:58 pm »
Според мен основното противоречие в твоята карта е в това, че като цяло си неконфликтна личност, но същевременно имаш нужда и от динамика, инерцията те изнервя. Напрегната среда и конфликтни отношения биха те изкарали извън релси. И накшатрата, която изгрява на Асцендента ти, и накшатрата на Луната имат афинитет към спокойна и комфортна среда, имаш и силно влияние на Венера във ведическата карта - минава в знак на екзалтация и се намира в 10 дом от АС (Луната също е  накшатра, управлявана от Венера).

Не знам какво да те посъветвам в такъв случай - няма стерилно обкръжение и няма работна среда, в която изцяло да липсват разногласия или да не се стига от време на време до конфликтни моменти. Банковата сфера, погледната отвън, уж изглежда по-спокойна, но и там има "подводни течения". И ако на човек му е трудно да се наложи и да защити позицията си, рискува да се превърне в изкупителна жертва.

Между другото, защо не си избра някоя по-творческа или артистична професия - никога ли не си мислил за такъв вариант? Само прагматиката ли те влече?

Аз като малък много исках да стана инженер , но поради някои причини не можах и за това , избрах финансите , като най-близки. Просто ми харесва да разбера както се слу4ват нещата, как работят, логиката зад всяко нещо. Вярно е че много ме влече творчестовото, но в определени рамки , може би за това харесвам финансите , защото дават свобода , но в граници.
Нямам наистина талант за творец :(

Иначе всичко което си написала е на 100% вярно, аз не обичам конфликти , но от друга страна обожавам разнообразието , абсолютно си права.
А какво означава Венера в 10-ти дом според Ведическата система?

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #9 -: Август 09, 2014, 09:43:33 pm »
Бих искал да попитам ако има астрологична литература посветена на професиите
Маргарита Паскалева нали издаде през февруари, тази година, книга, свързана с професиите- "Астрология и професионално ориентиране"

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #10 -: Август 09, 2014, 10:05:08 pm »
Какво означава "характерът ми не пасва на работата"? Какъв характер според тях пасва на тази работа?

greg07

• Hero Member
« Отговор #11 -: Август 09, 2014, 10:06:03 pm »
Малко ми олекна като си поциврих така , изглежда ми е тежало  :) Улекна ми малко като споделих мъката си

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #12 -: Август 09, 2014, 10:08:15 pm »
Малко ми олекна като си поциврих така , изглежда ми е тежало  :) Улекна ми малко като споделих мъката си
На едни им Улеква, на други им Олеква, хора всякакви  ;D

greg07

• Hero Member
« Отговор #13 -: Август 09, 2014, 10:10:15 pm »
Какво означава "характерът ми не пасва на работата"? Какъв характер според тях пасва на тази работа?

Ами по принцип много малко хора  успяват наистина в банковия сектор, там трябва да си акула , и това много се цени , ако не си изгаряш.

greg07

• Hero Member
« Отговор #14 -: Август 09, 2014, 10:13:35 pm »
На едни им Улеква, на други им Олеква, хора всякакви  ;D

Споделянето поне при мене винаги помага на проблема , Акрукс , знаеш , че не живея в Бг , мисля , че за човек , който не живее в Бг и не комуникира на Бг , не ми е лош , извинявам се за грешката си.  ::)