Автор Тема: Напълняване/Отслабване  (Прочетена 23294 пъти)

Just_a_Dream

• Гост
Re: Напълняване/Отслабване
« Отговор #15 -: Ноември 22, 2014, 12:08:50 pm »
Поста на Яя и Рени ми помогна да разбера защо ми се подува корема при негови транзити върху Луната и личните ми планети. Предполагам, защото Юпитер по натал ми е в 6-ти дом, който е свързан с червата... Нали така?  :72:

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
« Отговор #16 -: Ноември 22, 2014, 10:28:23 pm »
Луна-Юпитер е разковничето за склонност към качване на килограми. Аз имам такъв аспект, за щастие е само знаков съвпад, а не точен, но пък Луната е растяща. Онова, което ме спасява са Сатурн и Марс на асц - те дават стегнатост, форма. Дори и да кача не минавам определени граници. Добре е, че съм висока и с доста съразмерно телосложение.
Имаше момент, когато бях качила доста и със спорт и режим преди две години свалих 20 кг. Задържах теглото си и сега малко по малко искам да сваля още 10, за да стана...как му казваха италианците - типо Моника Белучи:))
Въпреки всичко, ако не спазвам режим и не спортувам - веднага качвам. Слабост са ми сладките неща, иначе мога да си откарам на месо, яйца и салати сто години. Заради марсовата ми Луна този режим ми допада. Не мога да преработвам въглехидрати - под всякаква форма ми действат зле, а и неща като хляб, картофи и ориз никога не са ми харесвали.

Аспектът за склонност към отслабване е Сатурн в напрегнат аспект към Луната или повечко въздух в картата. Някоя злояда Луна в Дева може да даде същото.
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #17 -: Ноември 24, 2014, 03:26:34 pm »
Тук си говорим за вродена склонност към пълнеене, но никой не се сети да добави, че по-опасно от това може да бъде само мързелът, лакомията и слабата воля! Едно е да имаш склонност към напълняване, но да се стараеш да се храниш разумно, а съвсем друго да имаш такава склонност, но да се тъпчеш безобразно, да те мързи и да нямаш капчица воля. Пиша този пост по случай едно предаване, което гледах вчера за една 270 кг жена! Първоначално я съжалих, понеже тя упорито настояваше, че не хапвала нищичко, пък видиш ли от въздуха станала 270 кг. Въпросната лежеше по цял ден без да става, а 14 годишната и дъщеря трябваше да я къпе, да и носи храна и да и прислугва денонощно. Въздебелата жена ревеше колко и било трудно и как искала уж отново да се движи. Извикаха парамедици, които с триста зора я натикаха в линейката и газ към болницата за изследвания. Претеглиха я и и изготвиха диета, която тя стриктно трябваше да спазва. Отслабна с около 10 кила и пак ди я подкара по старому. Изнудваше децата и да и носят храна и когато те отказаха започна да им крещи да напуснат дома и и даже извика полиция да ги изгони!!! Да изгониш децата си заради чиния с мазнотии! А те милите и прислугваха денонощно и заради нея не можеха дори да имат личен живот! Е тва е! Мързел, лакомия и слаба воля!
« Последна редакция: Ноември 24, 2014, 03:28:51 pm от Just_a_Dream »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #18 -: Ноември 24, 2014, 08:24:54 pm »
 Тъпченето с храна е вид зависимост-психологическа нагласа - Луна. Тук добавката е "защо ". :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

nerealna

• Hero Member
  • Публикации: 592
« Отговор #19 -: Ноември 24, 2014, 11:21:01 pm »
Кои са според вас знаците, в които Луната ни заобля повечко по рождение и обратното?  :017:
рак и телец. и двата знака на подсъзнателно ниво имат нужда от увереност, сигурност и защитеност, затова са склонни да трупат всичко. храната също задоволява тази тяхна потребност. склонни са да преяждат и следователно пълнеят.
при телците причината е и желанието да си угаждат , заради венера.

The_One

• Hero Member
« Отговор #20 -: Ноември 24, 2014, 11:58:08 pm »
Джъст, според мен в случая, за който говориш зависимостта е психологическа. Каквато и склонност към наднормено тегло да има някой, ако спазва режим и спортува ще остане в определени граници, с повечко усилия и постоянство може да поддържа и доста добра форма. Горе-долу уточнихме какво в картата дава тенденция към заобляне.

Но какво дава психологически проблеми, свързани с храната? Тук може би фактор би бил аспект като за зависимости - Луна-Нептун, Марс-Нептун?

Рени

• Hero Member
« Отговор #21 -: Ноември 25, 2014, 12:03:06 am »
И аспектите, и знака, и домовото разположение са индикация за типа зависимост към храната, както и 4-ти дом. Най-силни прояви в тази посока има при аспекти Луна/Сатурн/10-ти,Козирог, Луна/Уран,Луна/Венера, Луна Скорпион.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

The_One

• Hero Member
« Отговор #22 -: Ноември 25, 2014, 12:07:50 am »
...като аспектите на Луната трябва да допълват нещо друго в картата, което е проблемно. Защото Луната всъщност задейства компенсаторния механизъм. Не съм изследвала въпроса със зависимостите много. Виждала съм проблеми с алкохола при двама познати със съвпад Марс-Нептун, при трети със същия аспект, но в Стрелец проблемът е с медикаменти...от онези чертожните.
Когато става дума за храна може би трябва да се разгледа и Венера. И все пак - наранени Луна и Венера по-често дават липса на апетит, а не обратното. Хм..сега се вкарах в размисъл  ;D

Рени

• Hero Member
« Отговор #23 -: Ноември 25, 2014, 12:16:36 am »
Най-силната зависимост е към храната, тя е жизнено важна, алкохол, цигари, гледане на телевизия, социални мрежи -не са. Има ли твърд аспект към Луната в картата, задължително реагираме компенсаторно, за да ни е удобно. И вече зависи дали ще преяждаме или гладуваме, според случващото се в цялата карта.Както спомена nerealna,при акцент Рак, Телец, не е задължително да са в знака на Луна, има тенденция по-скоро към натрупване/ складиране на храна, докато при акцент Огън/Овен, по-скоро нужда от слабеене.

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #24 -: Ноември 25, 2014, 12:40:30 am »
Съвсем скоро една скорпионка ми напомни нещо,което отдавна четох в някакво езотиречно книжле. Напълняването е страх от любовта, защита, заради неща от миналото. Преживяно сексуалено насилие, дори подсъзнателно , не конкретно-често дава неосъзната защита да си пълен, да се скриеш, да не си желан . Хормоналните проблеми също влияят. За отслабването и склонността към анорексия и булимия-отхвърляне на храната, като символ на майчинското-от майка ни и в нас самите, ако сме жени.
Луиз Хей беше авторката, да.
Аз съм напълнявала по юпитерово влияние-слънце квадрат юпитер, смъквам лесно по сатурн, намирам едно удоволствие в лишението-малко храна, дисциплина. последните години поддържам едно тегло с йога-изветрят ми натрупаните "паяжини".
Юпитер -защото е на кеф, когато е на кеф и се опитва да го направи безкраен празник. Не преяждам толкова, колкото не се движа, по линията на най-малкото съпротивление. редки периоди, но тогава ям боклуци, в смисъл гадните храни, не ми се топурка да готвя.
« Последна редакция: Ноември 25, 2014, 04:46:43 am от enigma »

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #25 -: Ноември 25, 2014, 11:33:46 am »
Джъст, според мен в случая, за който говориш зависимостта е психологическа. Каквато и склонност към наднормено тегло да има някой, ако спазва режим и спортува ще остане в определени граници, с повечко усилия и постоянство може да поддържа и доста добра форма. Горе-долу уточнихме какво в картата дава тенденция към заобляне.

Но какво дава психологически проблеми, свързани с храната? Тук може би фактор би бил аспект като за зависимости - Луна-Нептун, Марс-Нептун?
Напълно съм съгласна с теб. Може да имаш предпоставки и дори в някаква степен да си пристрастен към храната, но по-силно от всичко това е волята. Просто на някои хора им е по-лесно да вдигнат ръце и да потърсят вината във всеки друг и във всичко друго, но не и в себе си. Ето, например аз от 10 години пия хормони от които на теория трябваше да съм станала двойна. Вярно е че страшно ми увеличиха апетита, но не му се поддадох изобщо. За сравнение жени, които пият същия медикамент са качвали поне десет килца отгоре. Воля, воля му е майката!

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #26 -: Ноември 25, 2014, 11:43:09 am »
Съвсем скоро една скорпионка ми напомни нещо,което отдавна четох в някакво езотиречно книжле. Напълняването е страх от любовта, защита, заради неща от миналото. Преживяно сексуалено насилие, дори подсъзнателно , не конкретно-често дава неосъзната защита да си пълен, да се скриеш, да не си желан . Хормоналните проблеми също влияят. За отслабването и склонността към анорексия и булимия-отхвърляне на храната, като символ на майчинското-от майка ни и в нас самите, ако сме жени.
Луиз Хей беше авторката, да.
Аз съм напълнявала по юпитерово влияние-слънце квадрат юпитер, смъквам лесно по сатурн, намирам едно удоволствие в лишението-малко храна, дисциплина. последните години поддържам едно тегло с йога-изветрят ми натрупаните "паяжини".
Юпитер -защото е на кеф, когато е на кеф и се опитва да го направи безкраен празник. Не преяждам толкова, колкото не се движа, по линията на най-малкото съпротивление. редки периоди, но тогава ям боклуци, в смисъл гадните храни, не ми се топурка да готвя.
Страхотен пост, Енигма! За анорексията съм напълно съгласна. При мен се появи през пубертета. Точно когато тялото ми започна да добива по-женствени форми. Това страшно ме отблъскваше, а и от друга страна се бунтувах срещу майка ми, която пълнеше чиниите до тавана и ни караше да преяждаме. Чувала ли си за "Угоителите"? Имаше предаване за тях. Това са хора, на които им доставя удоволствие да тъпчат другите с храна. Признавам с неохота, че и аз проявявам такива наклонности. И хората около мен често напълняват  :012:
« Последна редакция: Ноември 25, 2014, 11:44:55 am от Just_a_Dream »

The_One

• Hero Member
« Отговор #27 -: Ноември 25, 2014, 11:58:49 am »
Така е, Джъст, но нека да не ставаме като другарски съд и да обясняваме кое как трябва. Всеки има зависимост чрез която отпуска клапана. Дали ще е деструктивна или не - зависи от гледната точка. Аз като съм тъжна например пазарувам в несвяст. Това не е по-здравословно.

Но ми стана интересно, че има едни показатели за склонност към напълняване и други за склонност към по-сериозни проблеми с храната. Един път е на физическа основа, друг път на психическа.
Струва ми се, че във втория случай по-уязвими са водните луни. Земните често са дори кулинари, със специално отношение към храната. Угаждат си, може да са позакръглени, но в норма. Техните навици са устойчиви и не могат да бъдат изменени заради емоциите.

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #28 -: Ноември 25, 2014, 12:22:34 pm »
Ами Дъ Уан то и аз пазарувам до несвяст-за 10 дена съм купила 4 рокли. Гардероба ми е на път да се пръсне по шевовете, но това е друга тема за разговор.  :29:
Иначе по казуса ще се поразровя за карти на екстремно затлъстели хора. Искам да разбера коя е причината която ги кара да изберат храната пред живота. Според мен обаче колкото и силна да е тази зависимост ще бъде подкрепена и от слаба воля.Воля-Марс и Сатурн?  :017:

The_One

• Hero Member
« Отговор #29 -: Ноември 25, 2014, 12:33:01 pm »
Да, нека да разгледаме карти.
Твоята логика с волята може и да е вярна. Моята е друга - защо е нужна воля, за да не се тъпчеш? Може просто да се засищаш бързо и да нямаш нужда от количества храна. Имам две познати с Луна в Дева, които са склонни към аскетизъм. Но той не е резултат от силната им воля. Твърде добре поставена Венера също може да даде склонност човек да се носи по течението. Сама по себе си не е условие, но ако няма борбен Марс - дава застой.
Довечера ще потърся карти в астро ком и ще кача.