Автор Тема: Господарят на заточението/падението.  (Прочетена 17546 пъти)

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
Господарят на заточението/падението.
« -: Ноември 27, 2014, 05:15:20 pm »

Попаднах на превод в блога на starinthenightsky.
http://starinthenightsky.wordpress.com/2012/03/25/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/
Какво ме заинтригува,въпреки че става дума за рецепции?Ще цитирам:"... хороскопът не е нищо друго освен снимка на реалността, то той притежава начин да опише и чувствата на омраза и неприятелство. Затова не трябва да пренебрегваме и негативните рецепции – тези на планетите по знаците на падение и заточение.
Планетата в Овен истински ще обича Марс, екзалтира Слънце и ще е настроена приятелски към Юпитер. А кого не обича или мрази ? Венера, защото това е в знак на нейното изгнание и Сатурн, защото това е знакът на неговото падение.
Въпреки че и в двата случаи има неприятелски чувства , то има и разлика между тях. Планетата образно казано ще мрази управителят на заточението силно, истински и заслужено, а управителят на падението нереално, прекалено и не много заслужено..."

Имам Венера заточена в Овен(в съвпад със Слънце).Това,което истински обичам е Марс,колкото е по-аспектиран от тежките планети,толкова повече го харесвам.  :) До тук има разминаване с теорията изложена в материала.Но се сетих за друга моя планета заточена(или/и) в падение по дом и знак-Меркурий в Риби,в 9Д.За него правилото важи с пълна сила.Искрено ненавиждам(!) всички "висши(9Д),духовни(Нептун) учения".Нептун/ Меркурий натален аспект знакова квадратура(11* орбис).

Ще ми е интересно да разбера ваша заточена/паднала планета "мрази" ли Господаря на заточението/падението си?
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Господарят на заточението/падението.
« Отговор #1 -: Ноември 27, 2014, 05:27:47 pm »
Венера/Сатурн в Овен-обожавам Марс, но с характеристиките на Скорпион/Плутон, да е труден, издръжлив.
Меркурий в Риби  в 3-ти -не отразявам философия, мисли,мироглед, които не са в съзвучие с моите, отношението ми е пренебрежително. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #2 -: Ноември 27, 2014, 06:08:11 pm »
Чела съм,че Венера обича всяка планета,с която има аспект (съвпад).Доста пресмятах (нашите) Венери,които "не са чисти".Моята съвпада изгорена с/от екзалтирано Слънце,а твоята с паднал Сатурн.Може би за това не можем да мразим управителя Марс?Обясними са симпатиите ти към издържлив и труден.И аз ги имам заради това или онова.
 Моят Меркурий не прави съвпад,за да чувства афинитет към някой тип и си мрази чистосърдечно.  :012: Твоят е на трон по дом и сигурно за това не изпитва ненавист,а пренебрежение.  ;)

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #3 -: Ноември 27, 2014, 06:16:18 pm »
Половината ми лични планети са куци. Ще трябва да ги поизследвам с кого се либят и с кого- тц.

Рени

• Hero Member
« Отговор #4 -: Ноември 27, 2014, 06:29:05 pm »
Дракониада, аз съм Рибка с много Огън-колко да мразя ?!?  :012:

„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #5 -: Ноември 27, 2014, 06:43:30 pm »
Рени,при твоя Мерк е Слънчо.  :012: Не знам дали може да мрази или само "да пренебрегва по  царски"  :d030: :012: А моят е сам войн.  :043:

Рени

• Hero Member
« Отговор #6 -: Ноември 27, 2014, 07:26:48 pm »
Дракониада, при теб Меркурий е неаспектиран, така ли ?

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #7 -: Ноември 27, 2014, 07:27:48 pm »
Примерно меркурий в козирог в квадрат с юпитер ще е страшно, а в опозиция на сатурн-почти добре, така ли?

Рени

• Hero Member
« Отговор #8 -: Ноември 27, 2014, 07:42:33 pm »
Примерно меркурий в козирог в квадрат с юпитер ще е страшно, а в опозиция на сатурн-почти добре, така ли?

При теб се разглежда Луна, защото Сатурн е в знак на заточение. :)

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #9 -: Ноември 27, 2014, 07:44:55 pm »
Дракониада, при теб Меркурий е неаспектиран, така ли ?
Моят Мерк е в квадрати със Сатурн,Лилит.Има квинконс с Уран.Другите минорни не ги броя,но няма съвпад,за това го наричам "чист",а не като Венерата ми,която трябва да мрази Марс,но защото съвпада с екз.Слънце не приема нищо,което не е поне Марс. ;)
То най-добре е  starinthenightsky да каже какво смята е имал авторът предвид  като е правила превода.Аз се спрях на частта със заточена или планета в падение.До тук само от "показанията"  :012: на мен и Рени стигам до извода,че заточена планета,ако прави съвпад с друга НЕ "мрази" Управителя си,а го обича с любов "оцветена" от качествата на другия участник в съвпада.
При падение планета без съвпад с втора "мрази" качествата на управителя си.
Но това е само в две карти.Уран отиде да мисли за нейните "бити" лични... ;) и си чакам другите да кажат как е при тях със заточенията и паденията.
 От примера който даде може би Мерк в Кзр,ако не прави съвпад с нищо е възможно да мрази всичко,което представлява Кзр,ако има опоз от него м.б повече. Незнам-проверявам.  :) :08:

« Последна редакция: Ноември 27, 2014, 07:47:04 pm от Дракониада »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #10 -: Ноември 27, 2014, 07:51:39 pm »
Сатурн в рак обича луната, но и тя не е безразлична, понеже сатурн е триплицитен управител на стрелец :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #11 -: Ноември 27, 2014, 07:53:57 pm »
Много добре е обяснено в статията, аз сега се зачетох ,цитирам Стар:

Цитат
Понякога е много по на място да се каже, че планетата въвлича в беда планетата, където е в заточение или падение
.

Това го споделям, така е. :)

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #12 -: Ноември 27, 2014, 07:54:11 pm »
При заточение трябва(ло) също да е остро.  ;)
Лили ми е правила впечатление с Венера в Овен,че не харесва Марсовия тип.  ;)

Много добре е обяснено в статията, аз сега се зачетох ,цитирам Стар:
.

Това го споделям, така е. :)
Ще дадеш ли пример как въвлича в беда?  :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #13 -: Ноември 27, 2014, 08:17:45 pm »
Дракониада, в картата на Лили, Венера в Овен е съвпад с ЮЛВ, не че ни ги харесва Марсовите типове, просто вече няма накъде повече от Овен/Марс, тук всичко е препълнено или пък се получава точно обратното,ще ги засмуква , ей така за самочувствие и престиж. При аспект Венера/ЮЛВ в Овен, натива  се идентифицира с образа на жена-принцеса, жена от кралския двор, с осанка, класа  и  то  единствена и неповторима, нещо като подличност и няма как да си позволи да се свързва с някакъв си първичен, прост Марс, колкото и да има такива потентни  желания.

При мен бедите са по 1-ви и 5-ти домове- по физическото тяло с наранявания, белези, и в начина на себеизразяване , романтичната сфера-имам зависимост по същите. ;)

Happy58

• Гост
« Отговор #14 -: Ноември 27, 2014, 08:36:27 pm »
Драки, мисля, че текста има друг смисъл :)

Ето: Планетата в Овен ......................  кого не обича или мрази ? Венера, защото ............. и Сатурн, .....................

Значи: ако Меркурий е във Овен, той би трябвало да мрази Венера и Сатурн. Не мисля, че това изречение се тълкува, че "ако Венера е в Овен, тя ще мрази Марс".

Поне аз така разбирам текста.

А при планети в падение и заточение .... отношението им към самите техни управители ... май няма пояснение.
« Последна редакция: Ноември 27, 2014, 08:53:32 pm от Happy58 »