Силата на Меркурий/и не само/ явно се определя не само по един критерий-доказан в обществото,успешен по критерия на обществото .Може да има ситуация,когато човек няма амбиции за успех в обществото,но Меркурий като мислене да е силен .Моя е 16 *везни,ретро,но в рамките на 7 дни от раждането/4ден/се обръща директен-всъщност фазов разбирам по-бавен или стационарен,гледам на нормалната му скорост на ден е около 2*,при мен е забавен на 30 сек. на ден,това е 4 пъти по-бавно,акцентиране е.Триплицитети не съм гледал,води се перигрин,опозиция от Сатурн , само знаков съвпад със Слънце и Уран,в интерсептиран знак,но във управляван от него дом .По ведическа е единствената тронова в дева,прави доста дана йоги,което е супер защото съм в негова махадаша.За пръв път го анализирам виждам голямо писане-средна точка на какво е или къде замесен в образуване на производни точки,кое управлява,кой му е управител...Накратко доволен съм от Меркурий,мисля добре ми работи,поне като мислене,защото не е само това .Мисля ми е малко бавно мисленето/заради опозиция със Сатурн/,при наличие на време обаче дава сериозна и по-дълбока мисъл от по-бързото мислене,което обикновено само по себе си е повърхностно,близнаците говорят и мислят бързо,но това е защото се повтарят,на леки теми .Анализирам себе си набързо,защото е ми е по-лесно .Дали ще се изяви в обществото зависи от светилата,Асц,Мц сами по себе си и дали имат аспекти с Меркурий, обществото регистрира и запазва в,, информационна банка,,,което не значи,че Меркурий на човека не работи добре .Поправка-от предишен пост на Мирабела разбирам,че фазов Меркурий е в рамките на 7 дни да излезе от 15* до Слънцето,моя го прави на другия ден,още едно акцентиране