Автор Тема: Хорарна карта за бременност  (Прочетена 8044 пъти)

sylph_sis

• Newbie
  • *
  • Публикации: 10
Хорарна карта за бременност
« -: Юли 23, 2015, 02:00:21 pm »
http://www.astro.com/tmpd/cw3ifileq2Iw3C-u1025932599/astro_w2gw_315______.38371.29892.gif

Здравейте!
Моля ви за помощ като по-опитни в тълкуването и най-вече като по-обективни в тази ситуация. Бременна съм във втори месец, от вчера всички симптоми на бременността ми изчезнаха, лекарката ми е в отпуск. Мога да отида на видеозон чак следващата седмица. Притеснявам се ужасно дали всичко е наред с бебето. Това беше и въпросът ми: "Всичко наред ли е с бебето?" Пропуснатите аборти са чести в тези ранни месеци и от това ме е страх най-много. Зададох въпрос с да/не, за да ми е по-лесно, но като видях всички квадратури и ми се сви сърцето, не мога да разсъждавам трезво, затова ви моля за помощ...  ??? :17:

Благодаря!

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Хорарна карта за бременност
« Отговор #1 -: Юли 23, 2015, 02:19:45 pm »
http://www.astro.com/tmpd/cw3ifileq2Iw3C-u1025932599/astro_w2gw_315______.38371.29892.gif

Здравейте!
Моля ви за помощ като по-опитни в тълкуването и най-вече като по-обективни в тази ситуация. Бременна съм във втори месец, от вчера всички симптоми на бременността ми изчезнаха, лекарката ми е в отпуск. Мога да отида на видеозон чак следващата седмица. Притеснявам се ужасно дали всичко е наред с бебето. Това беше и въпросът ми: "Всичко наред ли е с бебето?" Пропуснатите аборти са чести в тези ранни месеци и от това ме е страх най-много. Зададох въпрос с да/не, за да ми е по-лесно, но като видях всички квадратури и ми се сви сърцето, не мога да разсъждавам трезво, затова ви моля за помощ...  ?
Благодаря!
Луната е в твоя 1д, което показва притесненията ти и емоционалното състояние. Асц, както и Луната са на изгорял път, което на свой ред показва, неадекватното ти поведение, мисли и от тоя род.
При спонтанен аборт матката прави контракции, за да изхвърли плода, което е придружено с остра болка, отделно от това трябва да има кървене. При положение, че при теб не са налице тези симптоми, кое те наведе на мисълта, че бебето вече не е живо? Това може да се установи само с ултразвук- там се вижда пулса му и всичко останало. Иначе ще започне да се движи в теб чак през втората половина на петия месец от бременността.
По картата- Венера У1 е в сходящ хармоничен аспект със Сатурн У5- ще станеш майка. На Луната предстои само един аспект, който е положителен- секстил с Юпитер У3, съУ6- ще укрепнеш здравословно с помоща на консултации. При теб нещата са на психологична основа и страховете ти ще нарастват с напредването на бремеността- Венера У1 е в схояща опозиция с Нептун У6 в 5д. Просвети се по отношение на бебетата, има достатъчно полезна литература, както на пазара, така и в интернет.

sylph_sis

• Newbie
  • *
« Отговор #2 -: Юли 23, 2015, 02:43:47 pm »
Здравейте, akruks!
Много, много благодаря за бързия отговор. Имах нужда от обективно мнение относно картата, тъй като напълно осъзнавам емоционалното си състояние. Говоря за така наречения "missed" аборт, който се различава изцяло от пълния спонтанен аборт. При последния са налице болка и кървене, при пропуснатия аборт (оттам и името) симптоми няма. Тоест, внезапно плодът умира, но тялото на майката не го изхвърля и заедно с това изчезват и ранните симптоми на бременността като гадене, напрежение в гърдите, често ходене до тоалетна и т.н. Процентът на пропуснатите аборти е изключително висок до третия месец на бременността.
Относно via combusta, отдавна не смятам, че градусите й са валидни, тоест вярвам, че нейният път е вече в друг знак, а именно Стрелец, дори ако се замислите, не би било логично при положение тези градуси да се смятат за лошо влияние, като вече дори Спика (най-силно позитивната фискирана звезда, която между другото е в съвпад с луната в тази карта) се намира във via combusta. Смятам, че вижданията по този въпрос трябва да се променят, но разбира се, не всеки мисли така. Затова и за тази карта игнорирам значението на via combusta.
Най-много ме притеснява квадратурата, която Марс в рак ще направи с Уран в овен (сигнификатора на бебето)...
« Последна редакция: Юли 23, 2015, 02:50:37 pm от sylph_sis »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #3 -: Юли 23, 2015, 02:53:39 pm »
В тази карта няма локус фортуна
За такова нещо можеш да се притесняваш след дни по принцип
А ти в първия ден без повръщане-и айде-паника
Успокой се малко

sylph_sis

• Newbie
  • *
« Отговор #4 -: Юли 23, 2015, 03:02:25 pm »
Не използвам арабски точки в хорарните карти, часът на задаване на въпроса е в картата, който ги използва може да ги включи. Иначе въпросът ми е свързан с изцяло с разчитане на картата, не са ми нужни успокоения от общо естество. Ако можете да предложите тълкувание, ще ви бъда благодарна!

Papy

• Hero Member
« Отговор #5 -: Юли 23, 2015, 03:04:05 pm »
Цитат
- The area between 15 Libra and 15 Scorpio is termed the Via Combusta: 'Fiery Road' or 'Combust Way'. It is considered to be a debilitating area, particularly detrimental to the Moon. Al Biruni wrote of it:

"The combust way is the last part of Libra and the first of Scorpio. These two signs are not congenial to the Sun and the Moon on account of the obscurity and ill-luck connected with them and because each of them is the fall of one of the luminaries. They also contain the two malefics, the one by exaltation (Libra, Saturn) the other by house (Scorpio, Mars)."

This may be a very ancient aphorism, originating from the period when 15 Libra corresponded with the autumn equinox.

Не можеш само едно да местиш, друго - не

Papy

• Hero Member
« Отговор #6 -: Юли 23, 2015, 03:06:53 pm »
Не използвам арабски точки в хорарните карти, часът на задаване на въпроса е в картата, който ги използва може да ги включи.

Да де, ние пък използваме, иначе остава да си я тълкуваш както ти си знаеш-с уран и изгорен път в стрелец
Ама айде, ще те извиня с оглед на ситуацията

П.п. Акрукс, венерата кога се врътва обратно?

Papy

• Hero Member
« Отговор #7 -: Юли 23, 2015, 03:22:12 pm »
Истината е, че е по-добре да дадеш едни екстра пари и да направиш допълнителен запис на тонове при друг лекар, вместо да се тормозиш една седмица, ама ти не искаш съвети, така че-връщам си думите обратно :)

sylph_sis

• Newbie
  • *
« Отговор #8 -: Юли 23, 2015, 03:23:18 pm »
Астрологията е практика, която позволява различно тълкуване и използване на каквито всеки астролог прецени точки, техники и теории. Оттук нататък всичко останало е интелектуален снобизъм, който се излъчва силно от вашия отговор.

Съвсем искрено, не ми се водят "безплодни" спорове (и тук сарказмът е за моя сметка, дано това да ми спести снизходителността и да ви убеди, че дори "с оглед на ситуацията" може да се отдадете на хапливост).

Все пак, надявах се да получа обективен отговор на зададения въпрос.

Papy

• Hero Member
« Отговор #9 -: Юли 23, 2015, 03:29:49 pm »
Ами обективно-последният аспект на луната е с юпитер, секстил, така че отговорът е да
Но субективно на мен картата не ми харесва, има подводни моменти

sylph_sis

• Newbie
  • *
« Отговор #10 -: Юли 23, 2015, 03:35:04 pm »
Благодаря!!!  :-*

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #11 -: Юли 23, 2015, 03:44:29 pm »
В семейството, в рода по женска линия имало ли е някакви проблеми от този тип?

На усет - ще трябва нещо да провериш/поправиш/да се потрудиш.
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

sylph_sis

• Newbie
  • *
« Отговор #12 -: Юли 23, 2015, 03:52:57 pm »
В семейството, в рода по женска линия имало ли е някакви проблеми от този тип?

На усет - ще трябва нещо да провериш/поправиш/да се потрудиш.

1) ДА, имало е
2) "Проверка" ще има, ако и утре не усещам симптоми - ще звъня за извънреден видеозон...

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #13 -: Юли 23, 2015, 03:55:07 pm »
Здравейте, akruks!
Много, много благодаря за бързия отговор. Имах нужда от обективно мнение относно картата, тъй като напълно осъзнавам емоционалното си състояние. Говоря за така наречения "missed" аборт, който се различава изцяло от пълния спонтанен аборт. При последния са налице болка и кървене, при пропуснатия аборт (оттам и името) симптоми няма. Тоест, внезапно плодът умира, но тялото на майката не го изхвърля и заедно с това изчезват и ранните симптоми на бременността като гадене, напрежение в гърдите, често ходене до тоалетна и т.н. Процентът на пропуснатите аборти е изключително висок до третия месец на бременността.
Относно via combusta, отдавна не смятам, че градусите й са валидни, тоест вярвам, че нейният път е вече в друг знак, а именно Стрелец, дори ако се замислите, не би било логично при положение тези градуси да се смятат за лошо влияние, като вече дори Спика (най-силно позитивната фискирана звезда, която между другото е в съвпад с луната в тази карта) се намира във via combusta. Смятам, че вижданията по този въпрос трябва да се променят, но разбира се, не всеки мисли така. Затова и за тази карта игнорирам значението на via combusta.
Най-много ме притеснява квадратурата, която Марс в рак ще направи с Уран в овен (сигнификатора на бебето)...
Спика е на 24гр везни, а Луната няма 22гр, така че не са в съвпад- иначе щеше да го отбележа. Това, че се води неподвижна звезда, не означава, че не се движи.
Гадене не се среща при всяка бременност, както и през цялото време на бременността- майка и братовчедка ми един път не са повърнали или им се е догадило от храна, миризми, докато са били бременни, а честото уриниране се появява в напреднала бременност, когато плодът е голям вече и притиска пикочния мехур.
Личната ти лекарка щом я няма, трябва да пише на вратата на кабинета, кой лекар я замества, за да ти даде направление за гинеколог.
Марс може да направи квадратура с Уран У5, но със Сатурн У5 ще извърши тригон.
Марс е У1 и У8 за твоя партньор, така че да внимава докато те клати- минаваш на фелацио за по-сигурно.
« Последна редакция: Юли 23, 2015, 03:57:23 pm от akruks »

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #14 -: Юли 23, 2015, 04:04:22 pm »
По-скоро се притеснявай и пази в 8 месец. А имаш ли някакви колебания относно избори, които са свързани с бременността? За лекари, за твоето поведение? Някой да ти е дал съвети и да се чудиш кое е вярното?

При майка ти имало ли е спонтанни аборти? Или при жена от рода, но след инцидент, нещо стресово, насилие, нещо неочаквано?
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.