Автор Тема: Съвпад Меркурий Юпитер 07 август  (Прочетена 7861 пъти)

Happy58

• Гост
Съвпад Меркурий Юпитер 07 август
« -: Юли 31, 2015, 12:30:39 pm »
По повод приказката между Санти и Акрукс забелязах местоположението на този съвпад в моята карта - ако искате, да проследим, дали при някой ще има интересна изява.

7 август, 29гр Лъв

Спойката ще стане, ако 'Меркурий догони Юпитер'  :)

на 7-ми август се съединяват, в 10ч. сутринта, бг време, на 29гр 06' лъв

При мен е върху К3, срединна точка м/у нат Юпитер/ИЦ. В момента имам тригон от дирекционен Меркурий към нат Юпитер в същия (29) градус, но вече е малко разходящ. По натал Меркурий и Юпитер са в аспект 72гр - почти точен, на минути разлика. Юпитер е У6, Меркурий е в 4 дом и е У3,4,,12.
Ще е интересно, дали и как ще се прояви тази комбинация. :)

При някой друг дали прави интересни аспекти?
« Последна редакция: Юли 31, 2015, 12:32:38 pm от Happy58 »

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
Re: Съвпад Меркурий Юпитер 07 август
« Отговор #1 -: Юли 31, 2015, 12:52:20 pm »
В опозиция с мое Слънце (у7). И съвпадът Венера/Юпитер попада там. Ще докладвам, ако има какво. Днешната лунация ми е на АС, т.е. пак има връзка със 7-ми дом.

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #2 -: Юли 31, 2015, 01:07:53 pm »
С 5 анаретни планети. И каре от Сатурн... Някой може да се чувства много ограничен. Хем ще му се иска, хем ще има грандомански идеи, може и по спомени от миналото. Но ще има спънки в реализацията.

Иначе при мен в 7 дом става срещата, точни квадрати към Иц/Мц, секстил Плутон, у9/10.
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
« Отговор #3 -: Юли 31, 2015, 01:14:18 pm »
В мой пети  :012: Като си гледам и лунара си предричам любовният август на една льохманка  :043: :043: :043:
Само не зная кой е горкия човек дето ще изгори  ;D
Аз пък не виждам кво любовно има в Юпитер и Меркурий най-много някой дървен философ да ти досади  :012:

Ребека

• Hero Member
« Отговор #4 -: Юли 31, 2015, 01:47:08 pm »
А, ти пак късмет имаш-моите нямат и глави, а пък последните години станаха и невидими :012: При мен около 11 ще се появят две деца от чужбина в домът ми и ще ми нарушат крехкия покой, друго проявление надали :012:

Ребека

• Hero Member
« Отговор #5 -: Юли 31, 2015, 01:56:03 pm »
Аа, чакай ти лунарите, да не те измамят с някой алъш-вериш. Аз в солар имах цяла Венера в 7ми пък ни любов ни лев ни враг :012:

Ребека

• Hero Member
« Отговор #6 -: Юли 31, 2015, 03:34:13 pm »
Аа, покера е много хубаво нещо, поиграй ,преди години мислех да се отдам на покер кариера, жалко че забравих как се играе :012:

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #7 -: Август 01, 2015, 09:23:07 am »
на мен съвпада Юпи-Мерк ми е в опозе на Сатурн в 6 дом,идеики- ки  :)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #8 -: Август 01, 2015, 12:07:27 pm »
Не се ли разпростирам твърде много в интересите и изявите си навън или твърде малко се концентрирам върху това да изградя връзка с другите , основана на доверие ?!? Да рискувам ли да се проваля още преди да съм оферирал  някое  творческо занимание  или да приключа със  разпръскването си на умствена енергия на вятъра ?!? Съвпадът Меркурий/Юпитер в Лъв, е в куинконкс към СЗ в Риби от март, като диспозитори на същото:" Само децата не се чувстват виновни, че не са успели да си замълчат и да опазят тайната ." Иначе съвпад Меркурий/Юпитер дава тенденция да ни харесва да мислим оптимистично, да вдъхновяваме другите със своите думи и идеи, макар и понякога да доукрасяваме истината, за по-голям драматизъм ;да общуваме с хора авантюристи, различни от нас, да сме по -уверени в запознанствата ; да подобрим връзките си с близките родственици, близки до нас хора, даже и да им помогнем или те на нас финансово, или по друг полезен начин; пътуванията може да носят късмет; засилен интерес към философия, религия, пророчество . Но понеже съвпада е в анаретен градус 29 * Лъв -твърде много ще се говори за любов, деца, проекти, като да хванеш последния влак или да не  изпуснеш птиченцето .
При който активира планета/-и , кардинална точка ще е твърде любопитен период, онова,което казвате ще вдъхва респект у другите,при някои изказа, словото им може да ги бутне към връзки с обществото и /или материална награда, нали все пак се случва в градуса на Регул .  :)

Happy, благодаря за темата, много време. ;)

„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #9 -: Август 01, 2015, 03:10:38 pm »
Близо ми е до асцендента, влиза в орбисата, но знам, че няма да е това. Тото ще играем, вече имам една тройка, изпита на вино с компания-да стане повече. Много интересна работа, за втори път в живота пускам фиш и пак имам тройка, но имам една абсолютна убеденост, че няма да спечеля голяма печалба. Дотук със спама.
Мисля, че на когото му е чужда огнената стихия натално, работата ще излезе въдухарска. Да в творчески професии е добре. В края на краищата меркурий и юпитер нямат извънредни достойнства в лъв. Иначе лято и празнични удоволствия се римуват добре.

Рени

• Hero Member
« Отговор #10 -: Август 01, 2015, 03:20:29 pm »
Юпитер в Лъв се чувства добре, а в 29 * Лъв още по-добре .
Енигма, гледай на същите като на цикъл за определен период от време със съответната тенденция, отразена от знака и тук е важен в случая и градуса. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
« Отговор #11 -: Август 01, 2015, 03:35:38 pm »
Да, няма да ми е излишен такъв поглед, това е проблемът, натален юпитер в дева с натегнати отношения малко не вярва на такива "обещания", но щипка краен оптимизъм ще ме освежи. В близкото ми обкръжение имам 4 роднини с огнени слънца и луни едновременно, та като чуя огън, се оглеждам за пожарогасителя. :57:

Рени

• Hero Member
« Отговор #12 -: Август 01, 2015, 03:54:07 pm »
Енигма, ти си Слънчеви Близнаци с АСЦ Лъв :" Това ,което мисля за себе си е истина " или " Ще се стремя да науча много повече за себе си и всичко около себе си, променяйки всеки ден събеседникът си "- нещо такова, например. ;)

enigma

• Hero Member
« Отговор #13 -: Август 01, 2015, 04:05:37 pm »
Енигма, ти си Слънчеви Близнаци с АСЦ Лъв :" Това ,което мисля за себе си е истина " или " Ще се стремя да науча много повече за себе си и всичко около себе си, променяйки всеки ден събеседникът си "- нещо такова, например. ;)
Да, напоследък "прекалявам" с падение на светилата по дом, бягах и превъзпитавах години наред сянката си по Лъв, затова. Дори вчера си изкристализирах едно изречение-не искам да бъда Някой за всички, като Лъв да светя, защото като съм никой имам всичкото време и енергия на света да търся, намеря и Бъда Себе си. Дума да няма и във водолейско, 11-домното си има егоманящинка. :72:

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #14 -: Август 03, 2015, 08:23:51 pm »
По повод приказката между Санти и Акрукс забелязах местоположението на този съвпад в моята карта - ако искате, да проследим, дали при някой ще има интересна изява.

7 август, 29гр Лъв
Не помня къде какво съм приказвала по този повод  :017: (баси, одъртявам вече)
В моя натал попада в 12д и не прави аспекти.
при моя мъж също е в 12д,  опозиция с дир Венера 29гр водолей и с дир Мерк 28гр водолей, предния ден е на ЯМР, дано не му открият нещо сериозно, а най-добре нищо да му няма
  O:-)