Автор Тема: Художниците  (Прочетена 22215 пъти)

bast

• Full Member
  • Публикации: 122
Re: Художниците
« Отговор #90 -: Декември 15, 2015, 12:59:24 pm »
Според мен няма значение в кой знак е Венера, а какви аспекти има. Това за връзката със Сатурн и по-горе го писах, че предполагам е изявено при художници добри в детайлите - реализъм, портрети. Моите познати са маринисти или повече към пейзажи. импресионизъм, затова сигурно не срещам изявен Сатурн.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #91 -: Декември 15, 2015, 01:14:42 pm »
Акрукс мерси за информацията,без домова система мисля да си направя изследване по производни домове например равнодомна с венера или Нептун ма Асц ,а може би от Слънце,Луна,Сатурн .Изследване за творчески аспекти квинтил например,фигури на Джоунс и др подобни .
Не се сетих да им видя творческите аспекти, аз например имам творчески аспект Венера-Плутон, Луна-Нептун/Марс и като ученичка рисувах добре, мислех дори архитектура да уча, пеех и свирех, но повече ме бива в писането на стихчета.
Чудомир е с творчески  Меркурий-Нептун, Уран-Нептун, Слънце- Сатурн; Майстора с Уран- Слънце, Луна- Нептун; Бояджиев с Венера-Нептун, Уран-Меркурий;
Художничката в Мадрид с Луна-Нептун, Слънце- Сатурн и Луна-Марс- при нея Луната У2, У3 е в 5д.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #92 -: Декември 15, 2015, 01:15:54 pm »
Моите познати са маринисти или повече към пейзажи. импресионизъм, затова сигурно не срещам изявен Сатурн.

Там по-силно влияние на Юпитер и Нептун ли трябва да търсим?
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #93 -: Декември 15, 2015, 01:30:03 pm »
Айвазовски, известен с морските си пейзажи, е с Венера близнаци, квадрат Нептун стрелец и квадрат Плутон риби, Юпитер в първия градус на стрелец квадрат Сатурн риби с творчески аспекти 72гр Сатурн- Нептун и Сатурн-Марс
Георги Велчев, известен български маринист, има съвпад на Меркурий и Венера в стрелец, които са в квадрат с Юпитер в риби и опозиция с Нептун/Плутон в близнаци. Творчески аспект0 Сатурн- Уран, Марс- Луна, макар че точните градуси на последната не са ясни без час.

bast

• Full Member
« Отговор #94 -: Декември 15, 2015, 01:35:17 pm »
Не мога да бъда сигурна, но най-вече има Плутон\съвпади, опозиции\, Юпитер е намесен почти винаги и Уран по-рядко.
А също Слънце-Венера, ама това май е общо за изкуството като усещане. Но Венерата при всички е много аспектирана, ако не е достатъчно в геосистемата, тогава в дължините и е диспозитор често също.

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #95 -: Декември 15, 2015, 03:53:17 pm »
Не се сетих да им видя творческите аспекти, аз например имам творчески аспект Венера-Плутон, Луна-Нептун/Марс и като ученичка рисувах добре, мислех дори архитектура да уча, пеех и свирех, но повече ме бива в писането на стихчета.
Чудомир е с творчески  Меркурий-Нептун, Уран-Нептун, Слънце- Сатурн; Майстора с Уран- Слънце, Луна- Нептун; Бояджиев с Венера-Нептун, Уран-Меркурий;
Художничката в Мадрид с Луна-Нептун, Слънце- Сатурн и Луна-Марс- при нея Луната У2, У3 е в 5д.
            Дотук доста убедително влияние на творческите аспекти,аз лично имам само квинтил Марс/Венера, освен импровизации едно време в стихчета стил,,Деса Поетеса,, друго не се сещам :017:

bast

• Full Member
« Отговор #96 -: Декември 15, 2015, 05:52:44 pm »
Аз съм със Слънце в съвпад с Венера в Телец, куинконс Нептун,квадрат Юпитер във Водолей на МЦто, във Водолей са и Марс съвпад Луна и трите правят няколко големи въздушни тригона с Уран и Сатурн, Слънце квинтил Луна,Слънце биквинтил Плутон. Венера в паралел със Слънце и Плутон и контрапаралел Марс в гео дължините и Венера паралел с Марс и Сатурн и контрапаралел Нептун и Хирон в хелио ширините. Плутон в 5ти дом. Венера единствен краен диспозитор. И съм художничка  :)
« Последна редакция: Декември 15, 2015, 06:20:35 pm от bast »

rroza

• Full Member
  • Публикации: 213
« Отговор #97 -: Февруари 05, 2016, 02:35:47 pm »
Аз съм със Слънце в съвпад с Венера в Телец, куинконс Нептун,квадрат Юпитер във Водолей на МЦто, във Водолей са и Марс съвпад Луна и трите правят няколко големи въздушни тригона с Уран и Сатурн, Слънце квинтил Луна,Слънце биквинтил Плутон. Венера в паралел със Слънце и Плутон и контрапаралел Марс в гео дължините и Венера паралел с Марс и Сатурн и контрапаралел Нептун и Хирон в хелио ширините. Плутон в 5ти дом. Венера единствен краен диспозитор. И съм художничка  :)
Аз съм подобна на теб: Слънце в съвпад с Венера в Телец,куинконс Нептун в съвпад с Луна в Стрелец, куинконс Плутон във Везни,квадрат Юпитер съвпад с Марс във Водолей и правят Голям Въздушен Тригон с Уран и Сатурн съвпад с ИЦ.
Е,грам не мога да рисувам  :012:
« Последна редакция: Февруари 05, 2016, 02:37:32 pm от rroza »