Току що случайно видях, че прогресивен СЛВ е точно над натална Венера (в 8 дом в Скорион). Е, как пък се случи точно по време на ретроградна Венера. Много обичана се чувствам, но не от съпружието
Да търся ли връзка и с това, че Венера при мен управлява 2 дом В материален план нищо съществено, освен, ако не предстои, ама то като е прогресия .... нали е по-скоро до вътрешно светоусещане
Как не съм забелязала аспекта до сега, къде съм бляла Тепърва започвам да го мисля
Алена, оста на възлите спада към бавнодвижещите се точки в картата. В прогресия тя не се отдалечава кой знае колко от наталното си положение. Това означава, че този точен аспект, заедно с орбиса, ще трае няколко години.
Принципно, при теб Венера, заедно с Луна, от гледна точка на нодалната ос, са най-важните. Венера е управител на ЮЛВ, но е в съвпад със СЛВ, а Луната е в квадрат с нея и оста, и прави така наречения "ляв аспект" към оста. За момента за този аспект мога само да цитирам (да издекламирам) значението му, но още не съм го осъзнала, за да дам практическо приложение - може би след няколко месеца ще мога и това да направя.
В добавка, Венера ти е върха на формация Йод, активирана в момента.
Виждам, че и прогр Асц е върху ЮЛВ, чийто управител е Венера.
Новолунието е почти в съвпад с Луната и е в точен квадрат с оста. Всичко се върти около темите на Луна, Венера (ако отчитаме оста на възлите).
Затова въобще не е странно, че имаш такава нагласа и че ти се случват такива неща.