Автор Тема: Сатурн в падение по дом в различните знаци  (Прочетена 20720 пъти)

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
Тези дни четох статии за Сатурн и някъде имаше цитат, според който древните разбират противоречиво позицията му по дом спрямо знака.
Например за Сатурн в 1 дом в собствен знак - Водолей или Козирог, пишеше, че едва ли не достигал царски статут. В живота на натива планетата се проявявала с положителните си качества - отговорност, зрялост, умения за структуриране и организация.

За същата позиция на планетата, пак в 1 дом, но в знаци, в които не е силна - като Овен, например, са приемали, че е показател за бедност и лишения в детството.

За Сатурн в 1 дом в слаб за него знак като Рак е описан някакъв страшен ужасон - бедност, леност, поквара, престъпления.

Имам една карта, в която Сатурн е в Лъв. Човекът наистина живее много бедно, самотно и попада само на греди с жените. В друга карта не знам позицията на Сатурн по дом, но пък държи всички планети и е ретро в Рак. За да живее що-годе прилично човекът полага неимоверни усилия, работи по 14 часа в денонощието, понякога дори не спи. Личният му живот е тотална щета.

Ако имате карти с час със Сатурн в 1 - ще е интересно да видим как се проявява в различни знаци.

Сатурн е в падение в 1 дом и явно знака, в който се намира може да компенсира или още повече да влоши положението.
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Сатурн в падение по дом в различните знаци
« Отговор #1 -: Януари 17, 2016, 01:07:01 am »
Понеже малко късничко вече, ще сложа набързо една карта да си гледаш. Забележи, че никой в нея не е на особен кеф (ако изключим уран)

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #2 -: Януари 17, 2016, 01:42:30 am »
Познавам добре човек със Сатурн в 1 дом, в Лъв, на 5 градуса след АС. В момента живее крайно бедно и ограничено и е така от години. Отдавах го на шетането на Плутон в 6 дом. Имаше много добри доходи и охолен живот дълги години, но след кризата започна да работи за себе си и всичко е доста ограничено.

Аз имам Сатурн в Лъв, но в 5 дом. Дълго години съм живяла доста бедно.
Над силата е само умението да я владеем!

The_One

• Hero Member
« Отговор #3 -: Януари 17, 2016, 01:50:01 am »
Папи, това е малко встрани от случаите, за които говоря. Но при жената, на която си дала карта У на асц е в съвпад със Сатурн, та може и да я разглеждаме със Сатурн в  дом. И все пак - при нея планетата управлява дома, в който екзалтира - 7.

У1, У7 и У10 са в съвпад във втори дом - е, нормално да е получила признание и медали.

Първоначално не бих допуснала, че е живяла до дълбока старост заради квадрата на Сатурн към Слънцето и съвпада му с Луната. Ранява и двете светила. Но пък и двете светила са ок по знак, а Сатурн е в слаб знак. Един вид - отслабва силата, с която ги ранява. Още повече, че Слънцето е в собствен дом, в марсов знак - силно е. Луната не цъфти, но пък е във венерин дом и слънчев знак - второ положително влияние.

Мога да обобщя, че в тази карта светилата са ок, не супер, но добре, като по-добре е Слънцето.

Меркурий е У4. Той описва края на нещата, завършека на живота. В пети дом в лъчите на Слънцето е силен. Но пък е в падение по дом и има напрегнати аспекти. Не пише от какво и как е починала, но допускам, че до последно е била активна, без да боледува на легло. Голямата травма, която е преживяла вероятно е станала при минаването на Плутон през планетите в Лъв и квадрата му към Слънцето и Меркурий.

Уран е единствената планета, на която й е добре по знак, а и в 9-ти дом - управляван от Юпитер, не се чувства зле. Прави опозиция към У на асц и У7, У10. Като най-силна планета в картата и крайно, свързващо звено между управителите на трите дома с отношение към призванието - има логика Уран да има най-силната дума какво всъщност ще е призванието. Още едно потвърждение за това е и диспозитора на Уран по дом - Юпитер, който е във въздушен знак в 12 дом.

За необичайното занимание за жена е ясно, че роля имат аспектите към Луната, която е и У на асц и става много, много важна в тази карта. А и възлите по оста асц-дц се свързват с необичаен живот, с нещо, с което натива е особен.

По темата мога да заключа - да, Сатурн е зле по знак. Но светилата са ок, Сатурн управлява дом, в който екзалтира и заради аспектите между управителите на домовете той има по-скоро подкрепяща роля. Жената е получила признания, статут, обществено признание и е живяла до дълбока старост - все хубавини по Сатурн.

В сферата на свободните съчинения бих предположила, че Нептун размива злотворното влияние на Сатурн. Опозицията на Уран - неговата противоположност с по-хуманно лице също може да го омекотява. Но това вече си е моя логика, която в момента не мога да аргументирам. Класическите твърдения за аспекти между тези планети са съвсем други.

The_One

• Hero Member
« Отговор #4 -: Януари 17, 2016, 02:30:38 am »
За статистиката - сега гледам набързо базата с карти  на хора със Сатурн в 1 дом. Ето извадка на абсолютно случаен принцип.
Тук можете да видите целия списък: http://www.astrotheme.com/celebrities/saturn/m1/8.htm

Моника Белучи - асц, Козирог, Сатурн във Водолей.

Тейлър Суифт - асц. Козирог, Сатурн в Козирог.

Джон Ленън - асц. Овен, Сатурн в Телец.

Миг Джагър - асц. Близнаци, Сатурн в Близнаци. Управлява 8, 9 и 10 дом. Последната му жена се самоуби.

Рафаел Надал - асц. Скорпион, Сатурн в Стрелец. Сатурн е У3, У4.

Шон Пен - асц. в Стрелец, Сатурн в Козирог.

Уорън Бъфет - асц. в края на Стрелец, Сатурн в Козирог - почти на асц.

Шер - асц Рак, Сатурн в Рак. Сатурн е У7 и диспозитор на Луната. Неуспешни връзки, нехаресване, комплекси и много пластични операции. Дъщеря й е транссексуална - стана мъж.

Мег Райън - асц. Козирог, Сатурн в Козирог. Има един развод, към момента май няма партньор.

Агата Кристи - асц. Дева, Сатурн в Дева.

Британи Мърфи - асц. Лъв, анаретен Сатурн в Лъв. Почина на 32 г. при неясни обстоятелства.

Чикатило - асц. Риби, ретро Сатурн в Риби.

Гагарин - асц. Водолей, Сатурн в съвпад със СЛВ на асц.

Лари Кинг - асц. Козирог, Сатурн във Водолей.

Натали Кол - асц. Лъв, ретро Сатурн в Дева.

Принцеса Даяна - асц. Стрелец, Сатурн в Козирог.

Зинедин Зидан - асц. Телец, Сатурн в Близнаци.
« Последна редакция: Януари 17, 2016, 02:33:09 am от The_One »

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #5 -: Януари 17, 2016, 07:00:43 am »
А въобще каква е тази концепцуя за падение и екзалтация по дом?
De omnibus dubitandum est

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6492
« Отговор #6 -: Януари 17, 2016, 09:50:15 am »
А кой/коя е Тейлър Суифт?  ::)
Сатурн в 1 дом, ако е добре поставен, би трябвало да дава голяма издържливост на индивида, в противен случай - точно обратното, склонност към депресии и саморазрушение.

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #7 -: Януари 17, 2016, 09:51:24 am »
Сещам се за "някой",който има Сатурн в 1Д(съвпад с АСЦ) в Рак,но по някаква причина не усещам мизерия нито в душата (и),нито във финансите и.Ако иска може да разкаже.

Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #8 -: Януари 17, 2016, 10:11:38 am »
Марс в Козирог екзалтира, а Сатурн в Овен в падение. Всички планети в 1-ви дом се предполага да са спонтанни, активни, инициативни, неразумни и въобще да изразяват и защитават своята природа чрез " копието" на Марс. За Слънце,Юпитер,Уран,това е познато, но за останалите е малко нетипична позиция. Трудно е да се състезаваш, да правиш пъртина с две торби цимент на гърба -иска се време, докато ги разтовариш и затова на хората със Сатурн в 1-ви подходът към живота е меко казано " мрачен". Всяка планета в собствен знак без значение къде е поставена дава, онова което обещава, в това е смисъла на есенциалността .
Важно е какво пред(по)лага цялата карта, за да се разбере как Сатурн в 1-ви ще въздейства върху подхода на човек.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #9 -: Януари 17, 2016, 11:18:18 am »
ако е и в сектата си, накрая ще бере зрели плодове

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #10 -: Януари 17, 2016, 11:34:55 am »
Едната-за падението
Не знам дали ще обясня добре идеята, в общи линии падението те кара да се чувстваш невзрачен по въпроса, ненадарен, посредствен, но по такъв начин, че да искаш да го скриеш или опровергаеш. От там идва прекомпенсация. Доста богати хора има със сатурн в рак/лъв, нерядко във финансови домове. Вероятно не са родени със сребърната лъжичка, вероятно и не правят бързо парите, и все пак успяват.
А в първи, и изобщо-по ъгли, както знаем, имат сила да управляват. В този смисъл картата, която сложих-със стелиум във 2-ри, въобще не е толкова очевидна, понеже това не е силен дом, а и относно светилата, ти сама каза, че сатурн ги прецаква и двете. Обаче човекът върви напред. Та според мен важно е картата да има мотор, тогава се случват нещата, независимо лесно/трудно

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #11 -: Януари 17, 2016, 02:18:02 pm »
Едната-за падението
Не знам дали ще обясня добре идеята, в общи линии падението те кара да се чувстваш невзрачен по въпроса, ненадарен, посредствен, но по такъв начин, че да искаш да го скриеш или опровергаеш.

Да.  :08:

Аз съм със Сатурн в знак на падение и в дом по заточение( малко вляво от казуса, но е споделено  ) и за мен е важно на всяка цена да изразявам знака Овен, в своята дейност, работа,защото само така мога да дам що годе форма на онова, което правя по конкретен начин. И наистина с времето установявам ( и не само аз), че мога да създавам нови форми за моята самоизява ( в 5-ти дом), така че да не се чувствам ограничена ( Сатурн) в инициативата и спонтанността си (Овен). :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #12 -: Януари 17, 2016, 03:02:10 pm »
АСЦ дева и Сатурн на АСЦ- хронично болна жена от шизофрения, на 20г се разболява, преди това е отличничка в гимназиална паралелка с разширено преподаване по биология.
Сестра ми, Бог да прости, беше със Сатурн в 1д- скорпион, неаспектиран, но нейната хронична депресия е по-скоро от Нептун на АСЦ, който кавдартира рачешките Слънце и Уран на МС, Сатурн У4 в 1д при нея може би показва властната ни майка, която я притискаше и потискаше до последно. Сатурн У4 във взаимна рецепция по заточение с Венера У1, У8.

The_One

• Hero Member
« Отговор #13 -: Януари 17, 2016, 03:09:12 pm »
А въобще каква е тази концепцуя за падение и екзалтация по дом?

Е, както Марс например е в падение в 7 дом. Аналогично за всяка планета си има силни и слаби позиции по дом. Точно това прави хороскопа индивидуален. Едни и същи планети в знаците с едни и същи аспекти съвсем различно могат да действат според дома, в който са. Аз се хващам, че доста второстепенно гледам домовете, а може да се окажат водещи.

Например, ако в картата, която Папи пусна, асц беше Лъв или Дева, а Луната и Сатурн в 12 дом - натива нямаше да цъфти от просперитет ми се струва.
Най-просто казано - една планета зле по знак и добре по дом или обратно - зле по дом и добре по знак за мен е особена с нещо. И май се раздава в двете крайности - от лошото проявление - най-лошото и от доброто - най-доброто.

Ето статия за положението по домове.

http://anesway.info/out/ank_dom.htm

Акрукс, може ли да качиш карта на жената с Дева и ако за теб е ок - и на сестра си?

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #14 -: Януари 17, 2016, 03:12:55 pm »
Акрукс, може ли да качиш карта на жената с Дева и ако за теб е ок - и на сестра си?
Качвала съм ги вече, но не помня в кои теми.