:72:
В работно време все се каня да правя кулинарни чудесности в кухнята като се поосвободя,но така и не стигам до развилняване на готварските ми способности,които прогресивно закърняват. Искам да те помоля когато ти е удобно да ми пуснеш по-подробна рецепта в личната,че хич ме няма.Ще си я залепя на някой шкаф и дано в следващата петилетка успея да я приготвя.
То няма нищо сложно, бишкотите са от магазина
рецепта за крем Ванилия има на много места, с него се пълнеха навремето еклерите, а като бях малка го продаваха в чашки в сладкарницата под блока ни в Търново
1л прясно мляко с 200гр захар- като заврат се добавя 100гр нишесте Ванилия, размито с малко студено мляко или вода, заедно с 4 жълтъка и 2 ванилии. Към готовия крем, страни от котлона, се добавят 4-те белтъка, разбити на твърд сняг.
Така, както е на снимката, се прави в тортена форма, която се отваря отстрани с механизъм.