Въпросът е: Х ще предприеме ли действия да се сближим и опознаем повече?
Уан, изглежда ми резервиран и сух. От ретро Сатурн в 7 дом е представен. А квадратът на Сатурн с ретро Венера ме навежда и на други мисли. Не е изключено все още да изживява някаква раздяла, да му тежи емоционално или да се чувства разочарован от някоя жена. И просто го хващаш в такъв период, цикли върху нещо и гледа с критично око върху всяка нова възможност.
Между вашите сигнификатори няма никаква връзка – нито по аспект, нито по рецепция или есенциално достойнство. Всеки за себе си. Но имат общ диспозитор – ретро Венера, която е в квадрат с ретро Сатурн. Някак назадничава ми се струва цялата ситуация, на този етап поне.
Луна в мутабелен знак и ъглов дом може да бъде указание за нестабилно положение, особено щом е в съвпад с нодалната ос. Раху създава такива настроения. И мажорен аспект между светилата няма. На този етап някак едностранчиво ми се струва. Но с тази Луна се прехласваш по него, стимулира ти въображението и някакви очаквания у теб.
Луната, когато се придвижи по–нататък в знака, ще направи опозиция с Венера и квадратура със Сатурн. Мисля, че моментът не е особено подходящ за офанзива и директно изясняване на неговото отношение към теб. Има нещо, което го възпира. И не е задължително ти да си причината, нещо на теб да не ти е наред.
Но все пак с този мутабелен акцент може да се предположи и скорошна промяна, ситуацията да не бъде трайно неизгодна за теб. И въпросът е зададен в час на Луна, което също може да бъде знак за скоротечност, бързо развиваща се динамика, особено щом имаме Луна в сходящ съвпад с Раху, ъглова, растяща, пълнеща се /отива към пълнолуние/. Не изключвам някаква по–нататъшна динамика, но
не на този етап. Една от причините, която може да го възпира да предприеме нещо спрямо теб, е вероятността да излъчваш противоречиви сигнали – на подсъзнателно ниво, може би ти самата не си даваш сметка. А него това нещо да го кара да се чувства несигурен. Друг вариант на развитие с така поставена и аспектирана Луна – ако го "натиснеш" по–натрапчиво, да се получи бърза обратна реакция и да ти се изясни отношението му към теб. Смятам, че засега той не е в състояние на готовност да заяви по–сериозни намерения.