Всички разглеждаме с интерес новия
индивидуален лунен цикъл - месечния лунар - за да предвидим
емоционалния фон и
персоналните, според натала - лунни теми до следващата лунарна революция. По същия начин за мен е важно да проследя развитието му в следващите етапи/фази - мажорните аспекти, които транзитното светило прави към наталното.
На първо място гледам е в кой лунарен/транзитен дом попада транзитната луна в съответната фаза/етап на цикъла.
1. Начало първи етап - съвпад на транзитна и натална луна. Гледам в кой лунарен дом попадат и аспекти в лунара.
2. Втори етап - секстил на транзитна към натална луна. Ако секстилът дава импулс, възможност, то лунарният дом, в който попада транзитната луна указва в коя област ще имаме такъв емоционален заряд.
3. Трети етап - квадрат на транзитна към натална луна. Конфликтна точка, бодване, компромис в областта, в която попада транзитната луна, като лунарен/транзитен дом в момента на квадрата.
И по този начин - да не изреждам всички мажорни аспекти ....
И другото, което наблюдавам - позициите, в които луната застава и прави мажорни аспекти към наталната и засягат чувствителни точки в натала. Това ще се повтаря всеки път, но от различен лунарен дом.
Например, на 5 май луната при мен прави тригон към наталната от Овен. Застава върху нат. Юпитер и активира огнения тригон Юпитер-Луна-Нептун. Всеки път при тригон от този градус ще влиза в наталния огнен тригон, но от различн лунарен/транзитен дом. Както и мундано участниците в тригона, с които взаимодейства, ще бъдат с различе стаус. Например - сега Юпитер е ретро и в 6 дом, обаче предстои да стане директен.
Следва квадрат на Луните на 7 май от 4 лун. дом и натално в опозиция на Венера. Никак не съм изненадана ще се приберем след дълго отсъствие и се започва с обичайното домакинстване.
Следва секстил на луните - на 9 май, транзитната е на лун. К6 и в съвпад с нат. Марс. Ще ми бъде първи ден на работа, след дългата ваканция и очаквам да има натрупана доста работа. Ясно е къде ще вкарвам енергия и ще трябва да се мобилизирам да отметна натрупаното. Очаквам емоциите да не са неприятни.
Аз все още наблюдавам и осявам същественото
Не очаквам някой да си играе през 2 дни да изчислява момента на точен аспект на луната. Но ако имам важен ден и виждам, че транзитната луна прави мажорен аспект с наталната - ще огледам по-внимателно.