Първия борсов играч записан в библията естествено евреин-Йосиф беше май-тълкува съня на фараона в който 7 мършави крави изяждат една вакла крава-по това време супер добив долината на Нил е житницата тогава-прави връзка че тая година е ваклата крава-обаче следват 7 години на лоша реколта,правят склад в който съхраняват излишъка като запас и като дошли гладните години го продавали скъпо,направили пачка .Най-вероятно става въпрос за цикъл на засушаване и каламитет на скакалци,тия цикли ги има и се предвиждат лесно .Въпросът е че не могат да се предвидят сложните трикове за манипулиране на цените ,факторът мошеници на борсовия пазар .Това си е пак пазар,пазарни правила,но стоката не се вижда,кара се на доверие на някой друг,който определя цените-е това няма как да се предвиди с цикли .Циклите са причинно-следствена връзка и логика,има го това,но измамата прекъсва логиката и причинно-следствената връзка .Иначе астрологично у5 игра,спекулация във връзка 8д/парите на другите/ е показател за трейдър мисля,имам го и по западна и по индийска/и в раши и в навамша/,видял съм как играят на практика-ако не си вътрешен човек не си струва риска .Няма голяма разлика от хазартните игри ,най-важно е да се знае кога да се даде газ и кога да се спре .Силен Сатурн или дебилитиран но компенсиран,същия марс,Плутон,у8 е предимство .